Ekrem Memnun: Her kulvarda kazanmak için varız..

Galatasaray kadın basketbol takımıyla olan sözleşmesini 3 yıl uzatan ve bir süredir Kadın Milli Takım'da da başantrenör olarak görev yapan başarılı teknik adam Ekrem Memnun, yeni sezondan itibaren FIBA'da gerçekleşecek değişiklikler sonrasında milli takımda yürütmüş olduğu görevinden istifa etti. Türkiye Basketbol Federasyonu'nda başkanlık görevi yürüten Harun Erdenay'ın son dönemde şike hükümlüsü malum zat'ın açıklamalarından etkilenerek "Ya kulüp, ya milli takım" restine ilk cevap böylelikle Ekrem Memnun'dan gelmiş oldu. Galatasaray bünyesi altında son 3 sezonda 2 kez Türkiye Ligi, 1 kez Türkiye Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Ekrem Memnun'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Kadınlar Milli Takım antrenörlüğü bana teklif edildiğinde, anlaşmamız yalnızca yaz aylarında yapılacak olan turnuvaları kapsıyordu. Daha sonrasında FIBA’nın aldığı kararla, 2017 Avrupa Şampiyonası elemeleri sezon içinde oynanmaya başlandı. Elemeler ise Kasım ve Şubat aylarında gerçekleşecek. Durumun böyle olması, yaptığımız planın dışında gelişti. Galatasaray ile yapmış olduğum üç yıllık bir kontrat var; yaz aylarındaki elemelere, sezonun boş olması nedeniyle konsantre olabiliyordum fakat şu an program çok yoğun ve çok sıkışık.

Türk Kadın Basketbol Takımı, özverinin, özenin, dikkatin ve konsantrasyonun en iyisini isteyen bir organizasyon. Kendi durumumu göz önünde bulundurduğumda, bu maçların ve temponun yoğunluğundan dolayı konsantre olmakta sıkıntı çektiğimi fark ediyorum. Federasyon yetkililerine de içinde bulunduğum durumu bir süredir anlatmaya çalışıyordum. Kendileri iyi niyetli bir yaklaşımla, görevimde kalmamı ve yola devam etmemi telkin ettiler. Gerek Türkiye Ligi, gerekse Euroleague’de çok çetin geçen bir sezon içinde olduğumuzdan, yaşadığım konsantrasyon sorununun artarak devam ettiğini tespit edince takıma faydalı olamayacağımı ifade ederek, kısa bir süre de olsa gururla yapmış olduğum bu görevden ayrılmak zorunda kaldım. Görev yapmış olduğum süre boyunca bana her türlü desteği ve imkanı sağlayan tüm federasyon yetkililerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi bir ortam vardı.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın büyük hedefleri olduğu gibi, Türk Milli Takımı’nın da büyük hedefleri var. Program yoğunluğu dolayısıyla aynı konsantrasyonu gösteremedim ve bu şekilde kişisel bir karar aldım. Fikirlerimi sahaya koymak için çaba gösteren, bana destek olan her oyuncuma teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonrası için her şey daha iyi olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0