STSL | Hadi gel inandır beni..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 hafta sonunda topladığı 21 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray, ligin 11.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Hafta içinde Lizbon deplasmanında hiç haketmediği bir mağlubiyetle dönen Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ligde zirve yürüyüşüne kayıpsız devam etmek istiyor. Milli ara öncesinde Rize deplasmanında sahne alacak olan Galatasaray'da sakatlığı devam eden Hamit Altıntop ve Lionel Carole dışında herhangi bir eksik bulunmazken; Yeni Rize Stadı’ndaki mücadele, yarın akşam saat 19.00’da başlayack. Zorlu mücadele öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler ve maç önü analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | 10 HAFTADA 21 PUAN
Geçtiğimiz sezon muhteşem üçleme ile sezonu kapatan Galatasaray, ilk çeyreğini geride bıraktığımız Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftada rakipleri karşısında 21 puan toplayarak maç başına 2.1 puan ortalaması tutturdu. On haftalık maç sekansında Beşiktaş dışında tüm ezeli rakipleriyle oynayan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, sezona istediği gibi başlamamış olsalar da son altı maç haftasındaki performansı ile zirveye tırmandı. 10 hafta sonunda 21 puan toplayan Galatasaray, rakip filelere 22 gol bırakırken kalesinde de 9 gol gördü. Galatasaray adına ligde en golcü isim 8 maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran Burak Yılmaz olurken olurken, yıldız oyuncuyu 10 maçta 4 gol kaydeden Lukas Podolski takip ediyor.

TOPUN SAHİBİ: %58 TOPLA OYNAMA
Süper Lig'de geride kalan 10 haftalık maç sekansında Galatasaray maç başına %58 topla oynama oranına sahip olarak önemli bir veriyi istatistik hanesine ekledi. Rakipleriyle oynadığı karşılaşmalarda oyunun büyük bir kısmını kontrol eden, topun hakimi olan Hamzaoğlu'nun öğrencileri rakip kaleye maç başına 14.4 şut atarken bu şutların 7'sinde isabet buldu. Maç başına çektiği şutlarda rakip kaleye yaklaşık %50 isabetle oynayan takımımız, rakipleri karşısında maç başına 406 isabetli pas ortalamasıyla oynarken, pas denemelerinde de %82 isabet sağladı. Hamzaoğlu'nun öğrencileri geride kalan 10 haftada maç başına 6.8 korner kullanırken; rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %54'ünde ayakta kalan taraf oldu.

X-FACTOR: BİLAL KISA
Sezon başında bonservis bedeli olmadan transfer edilen tecrübeli orta saha oyuncusu geride kalan süre içerisinde Galatasaray'ın gizli faktörü olmayı başardı. Süper Lig'de geride kalan 10 maç haftasında 7 kez forma şansı bulan Bilal Kısa bu karşılaşmalarda 2 kez fileleri havalandırırken, 1 kez de arkadaşlarına golden bir önceki pası veren isim oldu. Maç başına %85 pas isabetiyle oynayan ve rakip kaleye 1.7 şut ortalaması tutturan tecrübeli oyuncu, orta alanda rakipleriyle girdiği mücadelelerde maç başına 1.5 top çalma ortalaması ile takımın en iyi isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Rakipleriyle girdiği mücadelelerin %54'ünde ayakta kalmayı başaran Bilal Kısa, maç başına 41 isabetli pas ortalamasıyle oynuyor.

KALEDE GÜVEN: FERNANDO MUSLERA
Geçtiğimiz sezon elde edilen şampiyonlukta özellikle son 10 haftada gösterdiği performansla büyük bir pay sahibi olan Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera, bu sezona istediği gibi başlamamasına rağmen son haftalarda gösterdiği performansla kalesinde güven veriyor. Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan dört haftada en başarılı kaleci olmayı başaran Uruguaylı tecrübeli file bekçisi, Süper Lig'de geride kalan 10 haftalık maç sekasında da ligin en iyi isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. 10 maçın tamamında 90 dakika forma giyen tek oyuncumuz olan Fernando Muslera, bu karşılaşmaların 3'ünde kalesini gole kapatmayı başardı. 10 maçta kalesinde 9 gol gören Nando, ceza sahasından atılan 21 şutta kalesinde 5 gol görürken; ceza sahası dışından kaleye atılan 16 şutun 4'ünün gol olmasına engel olamadı. Topu oyuna sokma konusunda %75 isabet ortalamasına sahip olan Muslera'nın, kurtarış yüzdesi ise %76 olarak dikkat çekiyor. Galatasaray forması altında 5.sezonunu geçiren 29 yaşındaki Uruguaylı kaleci toplamda 179 karşılaşmaya çıktı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0