Errick McCollum: Kaybetmeyi hiç sevmem..

Yıldız oyun kurucumuz Errick McCollum, Galatasaray Dergisi’nin 151. sayısında Merve Demirbilek’in sorularını yanıtladı. Koçumuz Ergin Ataman'dan kendi oyun stiline ve Basketbol Süper Liginde ki üst seviye oyuna kadar birçok konuda önemli açıklamalar yapan McCollum gençlik idolünün ise Allen Iverson olduğunu açıkladı. Röportajın tamamını Galatasaray Dergisi'nde bulabilirsiniz...

Ergin Ataman bizim için çok iyi bir lider
Yeni takım arkadaşlarımı ve İstanbul’u öğreniyorum. Aynı zamanda Ergin hocaya da alışıyorum. Benden beklentilerini öğreniyorum. İyi bir takım arkadaşı olmaya çalışıyorum. Buraya geldiğimde herkes rahat hissetmemi sağladı. Eğer insanlar size güveniyorlarsa daha rahat alışırsınız. Şimdilik her şey çok iyi gidiyor. Çok iyi bir grubuz, herkes sıcakkanlı. Antrenmanlarda çok rekabetçiyiz, birbirimizi zorluyoruz. Saha dışındaysa çok iyi anlaşıyoruz. Ergin hoca çok iyi biri. Bizden ne beklediğini iyi bir şekilde ifade ediyor. Bu yüzden bizim için çok iyi bir lider olduğunu düşünüyorum. Galatasaray taraftarı kesinlikle muhteşem. Zor bir maçta ihtiyacımız olan motivasyonu sağlayabiliyorlar. Takımın çok önemli bir parçası onlar.

Kendim olacağım
Arroyo çok iyi bir oyuncu. Onun yerini doldurmakla ilgili çok kaygılanmıyorum; çünkü buna çok odaklanmak hem benim hem de takım için öncelikli değil. Burada kendim olacağım ve yaptığım işe devam edeceğim. En önemli şey kazanmak ve benim de bunda bir etkim oluyorsa işimi iyi yapmışım demektir.

Son çeyrekleri daha iyi oynamasına dair..
Oyuncuların maçın sonlarına doğru yorulmaları çok normaldir. Yazları vücudumu iyi bir kondisyona sokmak için çok çalışıyorum. Böylece dördüncü çeyreğe geldiğim zaman yorulmuyorum. Aynı zamanda zihinsel olarak da sonuna kadar savaşabileceğimi bilmek bana yardım ediyor. Sonuçta kazanmak istiyorum ve bunun için sonuna kadar vücudumu zorlayabilirim. Bence en büyük etken de bu. Kaybetmeyi hiç sevmiyorum.

Hep en iyi oyunumuzu oynamalıyız
Türkiye’de ligi hâlâ öğreniyorum fakat gördüğüm kadarıyla çok hızlı hücum var. Burada çok iyi oyuncular var ve yüksek seviye bir lig. Bu yüzden de her maçınız sizi zorluyor. Türkiye’de gördüğüm kadarıyla en iyi takımlar orta seviye takımlara yenilebiliyor; çünkü takımlar çok güçlü. O yüzden de her akşam en iyi oyununuzu oynamanız gerekiyor.

Kendimi Iverson’la özdeşleştirdim
Kimseyi idol olarak görmek istemem; çünkü sonuçta hepimiz insanız. Fakat örnek aldığım insanlar var tabii ki. Küçükken Michael Jordan’ı ve yakaladığı başarıyı takip ederdim. Aynı zamanda benim boyumda ve kilomda olabilecek insanları örnek alırdım. Allen Iverson gibi. Iverson’ın daha kısa bir oyuncu olarak savaşmasını kendimle özdeşleştirdim. Her zaman için sonuna kadar mücadele eden biri. Saha içindeki sertliğini ve çevikliğini beğeniyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0