Filede takımlarımız Avrupa'da yoluna devam ediyor!

Galatasaray Voleybol Takımları sezona Cev Cup'ta başlamış, Bayan Voleybol Takımı yoluna devam ederken, Galatasaray HDI Sigorta ise maalesef ilk turda bu kupoya veda ederek Cev Challenge Cup'ta mücadele etmek zorunda kalmıştı. Bayan takımımız Cev Cup'ın ikinci turunda eşleştiği Gent'i 3-0'dan sonra deplasmanda 1-3 mağlup etti ve 8'li tura yükseldi. Galatasaray HDI Sigorta ise Gentofte Volley karşısında ilk maçtan 0-3 galip ayrılmıştı. İkinci maçta rakibini yine aynı skorla geçen takımımız Cev Challenge Cup'ta 16'lı tura yükselmeyi başardı.
Bayan Voleybol Takımımızdan başlayalım. 3-0'ın rövanşında rahaya iyi bir avantajla çıkan takımımız, ilk setin ilk sayılarında farkı açtı. 2-8, ve 5-16'lık teknik molaların ardından ritmini kaybetmeyen takımımız seti 14-25 kazandı ve 0-1 öne geçti. İkinci sete iyi başlayan ev sahibi ekibe karşı setin ortalarında karşı koyan takımımız, bu seti de 20-25 kazandı ve turu geçmeyi garantilemiş oldu.

Bundan sonrası rölantide geçen maçın üçüncü setini ev sahibi ekip üstün geçerken; son seti 21-25 kazanan takımımız 1-3'lük skor ile maçtan galip ayrıldı. 5 ace, 8 blok ile mücadele eden takımımızda Nadia Centoni 19, Cursty Jackson 12 sayı ile mücadele etti. Takımımız, 8'li turda İsviçre ekibi Volley Koniz ile eşleşti, mücadele tarihi ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Galatasaray HDI Sigorta ise Avrupa macerasına Cev Cup'ta başlayıp ilk turda elenince Cev Challenge Cup'ta mücadele etme şansı bulmuştu. Bu turda Danimarka ekibi Gentofte Volley ile eşleşen takımımız ilk maçı 0-3 kazanıp deplasmandan iyi bir skorla dönmüştü. Rövanş maçının ilk setinde teknik molalara 8-0 ve 16-4 önde girdik. Oldukça rahat mücadele ettiğimiz seti 25-12 kazandık.

İkinci sette de nispeten rahat olan takımımız ilk sete 8-4 üstün girerken, ikinci teknik moladan da 16-13 galip çıktı. Rakibimiz set sonuna doğru farkı kapattı ve 22-22'de eşitliği sağladı. Fakat set sonunda kendine gelen takımımız seti 25-23 kazanınca turu garantilemiş oldu. Son sete kötü başlayan takımımız hemen toparladı ve 6 sayılık seri ile ilk teknik molaya 8-7 önde girdi.İkinci teknik molayı da 16-14 önde geçen takımımız seti 25-23, maçı da 3-0 kazanarak net bir galibiyet almış oldu.

Takımımız 2 ace ve 6 blok sayısı üretirken Milan Katic 13, Igor Yudin 11 sayı ile oynadılar. Takımımızın 16'lı turdaki rakibi İtalyan takımı Calzedonia Verona oldu. Mücadele tarihi daha belli değil.

Takımlarımızı tebrik ediyor, Avrupa kupası yolunda başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0