Analiz | TBVL'de ilk yarı sona erdi..

12 takımlı Türkye Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde 11. Hafta geride kaldı ve ilk devrenin sonuna gelindi. Sezona Ataman Güneyligil yönetiminde başlayan takımımız, 11 maçta 9 galibiyet 2 mağlubiyet ile 23 puan topladı ve ilk yarıyı 3. sırada tamamladı. Alınan 2 mağlubiyet ligin ilk iki sırasında bulunan Vakıfbank ve Fenerbahçe'ye karşı alındı. Takımımızın ilk devresi nasıl geçmiş bir inceleyelim.
3 sezon süren Massimo Barbolini döneminin ardından bu sezon başı Barbolini'nin yardımcısı Ataman Güneyligil'i takımın başına geçiren yönetim, Güldeniz Önal, Cursty Jackson, Charlotte Leys transferleri ile kadroyu şekillendirmişti.

İlk hafta Bursa BŞB deplasmanında mücadele veren takımımız bu maçı 5 setin sonunda 2-3 kazanıp ilk galibiyetini almıştı. İkinci hafta Çanakkale Belediyesi'ni 3-1, sonraki hafta ise Salihli Belediyesi'ni 3-0 deviren kızlar Sarıyer Belediyesi deplasmanından galibiyetle ayrılsa da 1 puan bırakmış oldu. 5. hafta İlbank'ı yenen takımımız 6. haftada Vakıfbank karşısında ilk mağlubiyetini almış oldu. Fakat takımımızın oynadığı oyun gayet tatmin ediciydi. 7 ve 8. haftalarda önce Trabzon karşısında sonra Nilüfer Belediyesi karşısında alınan 3-2'lik galibiyetler her ne kadar hanemize galibiyet olarak yazılsa da kaybettiğimiz 2 setten dolayı 3 değil 2 puan olarak toplam puanımıza ekleniyordu. Ligin bizim için hedef maçlarından biri olan Eczacıbaşı maçını 3-1 kazanan takımımız 10. hafta Halkbank'ı 3-0 devirirken dönemin son maçında Fenerbahçe'ye aynı skor ile mağlup olarak 2. mağlubiyetini almış oldu.

Şimdi burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Tamam, takımımız galibiyet alıyor; galibiyet almasını bilmek gerçekten iyi bir durum fakat toplam 4 karşılaşmada rakibine 2 set veren takımımız bu karşılaşmalarda 4 puan bırakmış oldu. Bilindiği üzere voleybolda 3-0 ve 3-1'lik setlerle galip gelen takım 3 puan alırken rakibi puan alamıyor. Fakat 3-2 biten maçlarda galip gelen takım 2, mağlup takım ise 1 puan kazanıyor. Bu maçlarda bıraktığımız 4 puan bizi ilk iki sıradan tam 8 puan uzak tutmuş durumda. Lider Vakıfbank 32, ikinci Fenerbahçe 31 puanda. Zaten ilk iki sıra takımları ilk devre boyu toplam 5 ve 7 set kaybederken, bizim kaybettiğimiz set sayısı 17 ve bu da durumu daha iyi açıklıyor.

Buna rağmen takımımızın oldukça iyi bir şekilde ilerlediğini söylemek çok doğru olacaktır. Maddi imkanlar olarak Vakıfbank ve Fenerbahçe'nin oldukça altında olan genç takımımız; oynadığı oyunla beğeni kazanıyor. Hele ki Eczacıbaşı karşısında alınan galibiyet yüzleri oldukça güldürmüş durumda.

Takımımız Avrupa'da ise CEV Cup'ta mücadele ediyor. Geçmişte bir defa bu kupayı kıl payı kaçıran takımımızın bu sene final ve ardından kupa hedefi var. İlk turda Viteos Neuchatel ile eşleşen takımımız rakibini kupa dışına itmeyi başarmış, ikinci turda Gent ile eşleşmişti. Yazılarımızda bulacağınız üzere Belçika ekibini de iki maçta saf dışı bırakan takımımız bir üst tura çıkmayı başardı ve bu turda İsviçre ekibi Volley Koniz ile eşleşti. Uzun lafın kısası, takımımız hem ligde hem de Avrupa'da hedeflediği noktadan sapmadan yoluna devam ediyor.

Peki ya istatistikler?
Galatasaray, 11 maçta 45 set oynayarak bu alanda 2 takımla beraber liderliği paylaşıyor. Toplam 85 ace sayısı bulan takımımız bu alanda da lider fakat set başına bulduğu ace sayısı 1,9; bu alanda Çanakkale Belediyesi'nin ardından ikinci sıradayız. Mükemmel servis karşılama oranında %37 ile Halkbank'ın ardından geliyoruz. Hücumda ise %44 başarı ile oynayan takımımız ligin üçüncüsü konumunda. Blokta ise set başına 2,0 ortalama ile en kötü takımlar arasındayız; ki bu yıllardır Galatasaray'ın kanayan yarasıdır.

Oyuncu istatistiklerinde ise Nadia Centoni 183 sayı bulmuş durumda. Bu alanda lig ikincisi Nadia, verimlilik olarak açık ara zirvede; set başına 4,95 sayı bulan Centoni'nin sakatlık dolayısı ile iki maçta oynamadığını hatırlatalım. Blokör sıralamasında Aslı Kalaç yaptığı 33 blok ile ligin bu alanda en iyi 5. ismi. Aslı'nın set başı yüzdesi 0,8. Pasör verimliliği sıralamasında Gamze Alikaya %37 verimlilik ile 4. sırada yer alırken doğrudan servis sayılarında Aslı Kalaç 24 ace ve set başı 0,53 ace ile lider konumda. Charlotte Leys ise en iyi servis karşılama listesine %42'lik oran ile 4. sıradan girmiş.

Türkiye Bayan Voleybol 1. Ligi'nde ikinci yarı 16 Ocak 2016'da oynanacak maçlar ile açılacak. Saat 14:00'te Bursa BŞB'yi konuk edecek takımımız ikinci yarıda da şüphesiz bu pozisyonunu korumak isteyecektir ve final etabı vizesi alacaktır. Ligin ikinci yarısında Ataman Güneylgil ve öğrencilerine canı gönülden başarılar dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0