ELW | Schio deplasmanında hayati galibiyet...

Euroleague Women'da mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, grubunun 8.maç haftasında İtalyan temsilcisi Famila Schio ile deplasmanda karşılaştı. Pala Campagnola Salonu’nda oynanan mücadelede rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları zorlu karşılaşmadan 70-64'lük galibiyetle ayrıldı ve gruptaki dengeler açısından hayati galibiyete imzasını attı.

Maça potaya yakın oynayarak başladık ve Kizer'ın orta mesafeleri ve Jelena'nın drive'ıyla 11-6 öne fırladık. Nevriye ve Kizer'ın şut isabetleriyle farkı 8'e kadar çıkardık. Karşı tarafta Sottana ve Macchi'nin bireysel çabaları ve 1'e 1'leriyle sayılar bulmasına rağmen ilk çeyreği 12-20 önde bitirdik.

Potaya doğru penetrelerle sürekli faul çizgisine gelerek sayılar bulduk, karşı tarafta Yacoubou ile etkili olmaya çalışırken Nuria'nın hızlı hücumdaki üçlüğü ile durumu 15-30 yaptık. Eva Lisec'in turnikesine Nevriye'nin tepeden üçlüğü cevap verdik. Sottana ve Walker ile canlanmaya çalışan Schio karşısında Bahar ve Jelena'nın orta mesafe isabetleriyle durumu 26-39'a getirdik fakat Sottana'nın son saniyede orta sahadan attığı basketle ilk yarıyı 29-39 önde kapadık.

İkinci yarıya üst üste 4 orta mesafe isabetiyle başladık ve 8-0'lık seri yakaladık. Macchi'nin üçlüğüne Nevriye'nin sırtı dönük ve Kizer'ın şutuyla cevap verdik ve durumu 34-51'e getirdik. Savunmada üst üste yenilen sayılar sonucu ritmimiz bozuldu ve oyundan düştük. pota altındaki üstünlüğünü kullanmaya başlayan Schio, Yacoubou ve Sottana'nın arka arkaya üçlükleriyle 15-0'lık seri yakaladı ve durumu 51-53'e getirdi. Kizer'ın şutuyla çeyreği 51-55 bitirdik.

Sottana'nın üçlüğü ve Macchi'nin jump-shot'ıyla 56-55 öne geçen Schio karşısında Jewell Loyd'un basket+faul'ü ile 58-56 tekrar öne geçtik. Yacoubou'nun alçak post'tan basketleriyle tutunan Schio'ya yine Bahar ve Jelena'nın boş şutlarıyla cevap verdik. Jewell Loyd'un potaya penetresiyle çıkardığı basketten skoru 64-68'e getiren Sarayın Sultanları, maçı 64-70 kazanarak gruptaki 5. galibiyetini aldı.

Sarayın Sultanları'nda Lynetta Kizer 16 sayı - 7 ribaund, Jelena Dubljevic 14 sayı - 4 ribaund - 4 top kaybı, Jewell Loyd 13 sayı - 5 ribaund, Nevriye Yılmaz 10 sayı - 7 ribaund ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0