Eurocup | Zorlu deplasman..

Eurocup'ta grup aşamasının son maçında deplasmanda Nizhny Novgorod'a konuk olacak olan Galatasaray Odeabank, bu karşılaşmayı kazanması halinde grubunu 1. sırada tamamlayacak. 16 Aralık Çarşamba günü saat 18.30'da Rusya'nın Novgorod şehrinde oynanacak olan mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Bu maçta bir süredir sakatlığı süre Dusan Cantekin ve hafta sonu kardeşini kaybeden ve cenaze işlemleri sebebiyle Amerika'da bulunan Blake Schilb dışında eksiğimiz bulunmuyor.

SON MAÇLARDA DALGALI PERFORMANSLAR
Eurocup'a 5'te 5 ile harika bir başlangıç yapan Yenilmez Armada son 4 karşılaşmasında ise 2 mağlubiyet aldı. Özellikle mağlup olunan Neptunas ve Hapoel maçlarında ki sergilenen kötü ve mağlubiyeti kabullenmiş oyun takımımıza yakışmazken, temsilcimiz son hafta sahasında konuk ettiği Krasny Oktabyr'i ise 103-76 gibi farklı bir skorla geçti. Yenilmez Armada'da bu maçta bütün oyuncularımız süre bulurken yine bütün oyuncularımız sayı katkısında bulundu.

Ligde ise 4 maçlık galibiyet serisini Bandırma deplasmanında bırakan Galatasaray Odeabank, 3. çeyreğinde muhteşem bir geri dönüşe imza attığı bu karşılaşmada rakibine 82-75 yenilmekten kurtulamadı. İlk yarı sergilediği sezonun belki de en kötü oyunuyla 20 sayı farkla geriye düşen temsilcimiz, 3. çeyrekte muazzam bir performansla geri geldi ve öne geçti. Ancak son çeyrekte basit atışları değerlendiremeyen ve oldukça yorulan Yenilmez Armada bu maçta rakibine yenilmekten kurtulamadı. Bu maçta Caleb Green 21 sayı etkili olurken 3. çeyrekte ki geri dönüşün mimarlarından Stephane Lasme 16 sayı-8 ribaund, Errick McCollum ise 15 sayı-6 asistle oynadı.

RAKİBİMİZİ TANIYALIM: NIZHNY NOVGOROD
Nizhny Novgorod son maçında grup liderliği için mücadele ettiği Neptunas'a 82-75 yenilerek bu yarışta havlu attı. Grupta 3.lüğü garanti olan Nizhny Çarşamba günü bizimle adeta prestij maçına çıkacak.

Rakibimizi bireysel olarak incelersek eğer Victor Rudd, Dimitry Khostov ve Rasid Mahalbasic'in ön plana çıktığını görüyoruz. Ayrıca Letonya'lı uzun Kaspars Berzins'te önemli bir oyuncu. Rudd maç başına 13.8 sayı ortalaması ile takımının en skorer oyuncusu olurken, hücumda da ilk opsiyon konumunda. Fizik gücü ve geniş hücum silahlarıyla durdurulması zor bir oyuncu olan Rudd iki takımın son karşılaşmasında da 19 sayı-8 ribaund ile ön plana çıkmıştı. Sezon boyunca bu tarz fizikli üç numaralı savunmakta zorlanan temsilcimizin Rudd için özel önlem alması gerektiği mutlak bir gerçek. İlk karşılaşmada bizi zorlayan bir diğer isim ise Rasid Mahalbasic olmuştu. Bize ters gelen eski tip, güçlü ve post hareketleri üst seviyede olan Mahalbasic tarzı uzunları da sezon boyunca savunmakta güçlük çekiyoruz. Bu nokta da sezon başına göre çok daha iyi durumda olan Joey Dorsey'in katkısı çok önemli. Koçumuz Ergin Ataman'ın mutlaka Mahalbasic sahadayken onu Dorsey ile savunması gerekiyor bana kalırsa. Maç için kilit eşleşmelerden biri de bu. İlk karşılaşma da bizim canımızı yakan bir diğer isim ise Rus guard Khostov olmuştu. Sezon başında transfer edilen Eric Maynor'ın şanssız sakatlığı sonucu bir anda ilk beşe yerleşen Khostov, burada hiç sırıtmadı ve takımını oldukça iyi yönetti. Yay gerisinden %58 gibi önemli bir isabet oranı yakalayan Rus guard kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir diğer oyuncu. İkili oyun sonrası sahayı iyi gören ve pas özelliği olan Khostov'un ikili oyunlarını savunurken onu tutan guardın mutlaka perdelere takılmaması gerekiyor. Perdelemelerin altından geçmekte kesinlikle Khostov'a karşı yapılmaması gereken bir diğer nokta. Ayrıca takımın tek guardı olan Khostov'a maç boyu tam saha baskı uygulamalı ve onu yıpratmalıyız. Bu isimler dışında Kaspars Berzins dış şutu olan bir uzun olarak ilk maçta epey canımızı yakmıştı. Semen Antonov ise bize karşı oldukça kötü oynasa da Nizhny sistemi için önemli bir oyuncu. Antonov'un pasör özelliğini kullanmasına izin vermemeli ve onu daha çok şut atmaya zorlamalıyız.

GALİBİYETİN ŞİFRESİ: SAVUNMA RIBAUNDU, BASKILI SAVUNMA..
İki ekibin son karşılaşmasını hatırlarsak eğer, maç sonu geride götürdüğümüz ve kötü bir basketbol oynadığımız karşılaşmayı Lasme'nin hücum ribaundundan bulduğu sayılarla 87-85 kazanmayı başarmıştık. O karşılaşma da Errick McCollum 22 sayı, Vladimir Micov 20 sayı ile oynarken galibiyeti getiren basketi atan Stephane Lasme ise 14 sayı - 9 ribaund ile galibiyette önemli bir sahibi olmuştu. Nizhny'de ise Victor Rudd 19 sayı, Mahalbasic 16 sayı - 6 ribaund, Kaspars Berzins 14 sayı, Dimitry Khostov ise 17 sayı - 6 asist ile oynamışlardı. Takım istatistiklerine bakarsak eğer, 11/27 gibi önemli bir dış atış isabeti bulan Nizhny, ribaundlarda da 46-32 gibi büyük bir farkla ekibimize üstünlük kurmuştu. Özellikle aldıkları 19 hücum ribaundu bizim için kabul edilemez bir sayı. Maç boyunca kullandıkları 73 saha içi isabet ise onların ne kadar tempolu bir basketbol oynadıklarının bir göstergesi. 

Bu maçta Nizhny'yi yenmek adına; mutlaka sezon boyu zorlandığımız 3 sayı savunmasını iyi yapmalı, savunma ribaundlarına konsantre olmalı ve Nizhny'ye baskılı savunma yaparak onların hucüm temposunu yavaşlatmalıyız. Çünkü tempoyu yakaladıkları zaman seri yakalama ihtimalleri oldukça çok fazla. Soğuk ve zor bir atmosferde oynadığımızı da düşünürsek maç başı 80 sayı atan Rus ekibini mutlaka uyutmamız gerekli maç boyunca.

HESAP, KİTAP: LİDERLİK
Gruptan lider için çıkmak için bu maçı kazanmamız bize yetiyor. Mağlup olmamız durumunda ise Neptunas'ın AEK deplasmanında mağlup olmasını bekleyeceğiz. Nizhny Novgorod'ın ise daha önce söylediğim üzere grupta ki yeri garanti ve bizimle adeta kendileri adına prestij maçına çıkacaklar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0