STSL | Galibiyeti hatırlamak..

Zirve yarışında liderin 9 puan gerisine düşen Galatasaray, ligin 16.haftasında hafta ortasında kupada 2-1 mağlup ettiği Akhisar Belediyesi ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıyı iki farklı önde kapatan Mustafa Denizli'nin öğrencileri, zorlu mücadelede sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak puanını 29'a çıkarttı ve takibini sürdürdü. Galatasaray'ımıza galibiyeti getiren goller Umut Bulut, Lukas Podolski ve Yasin Öztekin'den gelirken, konuk ekibin golleri Nguemo ve Rodallega'dan geldi.

SATIRBAŞLARI 
26. dakikada Podolski’nin şutuna ayak koyan Umut skoru lehimize değiştirdi. Haftaiçindeki maçta da fırsatçılığını konuşturan Umut yine ekmeğini taştan çıkardı. 39.dakikada soldan gelen ortada kaleci Lukac’dan seken topu Podolski tamamladı ve durumu 2-0 yaptı. Ligde son 6 karşılaşmada 4 gol 4 asistlik performans sergileyen Alman yıldızın performansı dikkat çekiyor. İkici yarıya hızlı başlayan Akhisar’ın ilk golü 48. dakikada Nguemo’dan geldi. Gole 56. dakikada Yasin ile cevap veren Cimbomun golü hazırlanış bakımından hayet iyiydi. Gol perdesini sezonun formda oyuncusu Rodallega kapattı. Güray’ın ortasında topu ağlarla buluşturan oyuncu gol sayısını 11 e yükseltti.Maç bu sonuçla noktalanırken Galatasaray puanını 29 yaparak üçüncülüğe yükseldi, Akhisar 28 puanda kaldı.

İLGİNÇ DİZİLİM
Cezalı Selçuk ve sakat Burak’ın yokluğunda takımımız zorunlu değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Kaptan Selçuk’un yerinde Bilal oynarken, forvette tercih Umut Bulut oldu. Sağ bekte alıştığımız Sabri’nin yerine Tarık’ın oynaması da ilginçti. Mancini’nin Ceyhun ; Hamza Hoca’nın Umut sevdasından sonra Tarık tercihi de ilerleyen haftalarda espri konusu olabilir.Maç esnasında da tahmin edileceği üzere Tarık’ın performansı yetersizdi. Asıl ilginç olansa Denizli’nin bu duruma çözümü oldu. İkini yarıda Tarık oyundan alınırken yerine Jose girdi, Chedjou stopere çekilirken Semih kendini sağ bekte buldu. Bu dizilimleri görünce devre arasının ne kadar ihtiyaç olduğunu birkez daha anladık.

KADRO YETERSİZ
Maçı izlerken kadronun Galatasaray’a yakışmadığını düşünen tek insan olmadığımdan eminim. Bu maçın özelinde bazı bölümlerde gerçekten etkiliydik. Ligde kendini ispatlamış bir takıma karşı oyunu zaman zaman kontrol altında tuttuk. Ama Galatasaray gibi bir takımın özellikle de kendi evinde skoru 2 farka çıkarırken bunu koruyamaması düşünülmeli. Kadro şampiyonluk yarışı için yetersiz. Özellikle rakiplerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kadrolarına bakıldığında fark daha da ortaya çıkıyor. Sezon başında yapılan açıklamalarda kulübenin de zenginleştirileceği söyleniyordu.Ancak bugün yedek kulübesine bakıldığında taraftarların içini rahatlatacak bir oyuncu ne yazık ki yok. Galatasaray büyük hedeflere yürümek istiyorsa gerek saha içini, gerekse kulübeyi zenginleştirmek zorunda. Aksi takdirde bu kadroyla rekabet çok zor. Hocamız Denizli de maç sonunda bu konuya değindi ve ‘’Saha içinde ve saha dışında çok şey değişecek. Bu bizim ileriye umutla bakmamızı sağlayacak.’’ açıklamarında bulundu. 

 Oktay Haykır

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0