STSL | Hoşgeldin hocam!


Son haftalarda oldukça kötü bir form grafiğine sahip olan Galatasaray, ligin 14.haftasında evinde Bursaspor'u konuk etti. Mustafa Denizli'nin uzun bir aradan sonra ilk kez Ali Sami Yen Arena'da görev yaptığı karşılaşmada rakibi karşısında ilk yarıda son derece sönük bir performans sergileyen takımımız ikinci yarıda Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz'ın golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı ve 3 maç sonra galibiyetle tanıştı.


Aslanlar sahaya: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Rodriguez, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak ilk on biriyle başladı.Bu dizilişi görenler beklenen Denizli dokunuşlarının devre arasına kadar gelmeyeceği konusunda hem fikirler. Carole ve Denayer’in sakatlığında Denizli’nin bu on birini devre arasına kadar görebiliriz. İlk yarıda tek paslarla etkili olmaya çalışan Cimbom ceza sahasına taşıdığı topları sonuçlandıramadı. Rakip Bursaspor da Traore ve Necid ile girdiği pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı golsüz sona erdi.İkinci yarıda oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan ekibimizden 57. Ve 59. Dakikalarda iki değişiklik geldi. Jose’nin yerini Bilal Kısa alırken Hakan sakatlanıp yerini bu sezon ilk kez forma giyecek Tarık Çamdal’a bıraktı.Bilal’in oyuna girmesiyle daha etkili pas yapan Cimbom’da ilk gol 68 de geldi.Sabri’nin indirdiği topu güzel kontrol edip şık bir vuruş yapan Poldolski skoru değiştirdi:1-0.İlk golü atan Poldi ikini golün de hazırlayıcısı oldu. Podolski’nin pasında Sabri topu içeri kesti. Burak’ın vuruşunda top Yasin’e çarptı ve ağlara gitti.Dk.80 2-0.İlk 2 golde katkısı olan Poldi son golün de hazırlayıcısıydı.Rakiplerinden sıyrılan Alman yıldız topu Burak’la buluşturdu,Kral da 90.dakikada maçın skorunu belirledi:3-0.Cimbom puanını 26’ya çıkarırken Bursaspor 15’te kaldı. 

 Kalan 4 haftada iyi futboldan çok alınabilecek maksimum puanlar önemliydi.Bursaspor’la ne zaman karşılaşmak isterdiniz diye sorulsa hepimiz bu zaman derdik herhalde.Rakibimizin başında teknik direktör yoktu,4 maçtır kaybediyorlardı ve tamamen kurtarıcısını bekleyen kontrolü olmayan bir takımdı.Ayrıca son yıllarda rakibimize olan üstünlüğümüz de aşikar.Bundan önceki son 7 maçımızda rakibimize 21 gol atarken,8 gol yedik.Ligin 5.büyüğü 10 maçtır bize karşı galip gelemiyordu.Rakibi bu halde yakalamışken 3 puanı hanemize yazdırmamız önemliydi.Başta da ifade ettiğim gibi hocamız Denizli kadroda belirli bir değişiklik yapacağa benzemiyor.Devre arasına kadar etkili ayaklarımızla maksimum puanı toplayıp devre arasına minimum puan farkıyla girmemiz gerekiyor.Etkili ayaklar bu maçta görevlerini yerine getirdiler. Goller ilerideki oyuncularımız Podolski, Yasin ve Burak’tan geldi. Maçta kendisini pek göremediğimiz,maçın ilk yarısında eleştirilen Podolski 3 golümüzde de başroldeydi; 1 gol attı, 1 asist yaptı ve 2.golün de hazırlayıcısı oldu. Yıldız oyuncuların skora nasıl katkı yapabileceğini bir kez daha görmüş olduk. 

Konuşulan önemli konulardan biri de Sabri Sarıoğlu oldu. Maç günü kulüpten yapılan açıklamayla Sabri’nin sözleşme uzatma şartlarının iptal edildiği açıklandı. Bu karar alınmasaydı Sabri’nin giydiği formayla sözleşmesi otomatik olarak uzayacaktı ancak maçtan önce bu opsiyon iptal edildi. Bunun nedenini anlamaya çalışırken en mantıklı sebebin UEFA’yla görüşülen bu günlerde mali yükten biraz olsun kurtulmak olduğunu düşünüyorum. Sezon sonu sözleşmenin yenileneceği sözü Sabri’ye verilmiş ve Sabri’den bir kez daha fedakarlık istenmiştir. Sabri bu zor gününde yine sahaya çıktı ve güzel bir oyun sergiledi. Böyle bir fedakarlıktan sonra ıslıklanan yine kendisi oldu ve yaptığı asistten sonra reklam panolarını tekmelemesi bir duygu patlamasıydı belki de.. 

Toparlanma sürecimizde 3 puan çok önemliydi ve 3 golle sonuca ulaştık. Son maçlarda yaşadığımız dk.75 ten sonra gol yeme alışkanlığını tersine çevirdik ve bu sefer goller bizden geldi. Önümüzde zorlu 3 maç var: haftaya Beşiktaş deplasmanına çıkıyoruz, sonra ligin güçlü ekibi Akhisar’ı ağırlıyoruz ve son haftada Kayseri’ye gidiyoruz. Bu maçlardan alınabilecek 9 puanla 2.yarıya daha umutla başlayabiliriz. Hocamız Denizli de devre arasında düşündüklerini uygulama fırsatı bulacaktır.
Oktay HAYKIR

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0