TKBL | Samsun Canik Belediyespor'u rahat geçtik...

Kadınlar Basketbol Ligi'nde son şampiyon Galatasaray, ligin 10.haftasında evinde Samsun Canik Belediyespor'u konuk etti. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri, karşılaşmadan 78-57'lik skorla galip ayrılmayı başardı. Sarayın Sultanları'nda en skorer isim 15 sayı üreten Nevriye Yılmaz olurken, genç oyuncu Ayşegül Günay kaydettiği 14 sayı ile galibiyette pay sahibi oldu.

Maça Jewell Loyd'un atışıyla başladık. Bahar ve Petra'nın turnikeleriyle durumu 6-2'ye getirdik. Karşı tarafta Perovanovic etkili olmaya başladı ve üst üste sayılar üretti. Nevriye ve Bahar'ın başarılı şutlarıyla farkı 7'ye çıkardık. Nevriye'nin üçlüğü, Işıl ve Nuria'nın pota altına yaptığı yüklemelerle bulduğu turnikeler sonucu durum 20-11'e geldi. Jewell Loyd'un basketiyle çeyreği 22-13 önde kapadık.

İkinci çeyreğin başlarında Nuria'nın üçlüğüyle farkı 13'e (26-13) çıkardık. Bu dakikalarda pota altını etkili kullanmaya başladık ve Petra + Nevriye ile basketler bulduk. Nuria'nın 2. üçlüğü ile farkı koruduk. Karşı tarafta İlsu Darıcıoğlu'nun ard arda isabetli şutlarıyla fark tek hanelere indi. (32-23). Jewell Loyd'un şut isabetleriyle maçı yeniden kontrol altına aldık. İlk yarının sonlarına doğru bench'ten Nuria ve Ayşegül'ün sayılarıyla hücumdaki üretkenliğimiz devam etti ve ilk yarıyı 45-33 önde bitirdik.

3. çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Bahar'ın klasikleşmiş atışları ve Nevriye'nin isabetleriyle farkı koruduk. Karşı tarafta Lacy sorumluluk alıp sayılar bulsa da hücumda rahat sayılar bulmaya devam ettik. Çeyreğin son 3 dakikasında hücumda tıkanmalar yaşadık ve üst üste top kayıpları yapmaya başladık ama savunmadaki dik duruşumuzla beraber farkın düşmesine izin vermedik. 3. çeyreğin son hücumunda Işıl'ın üçlüğüyle çeyreği de 64-46 gibi rahat bir skorla tamamladık.

Son çeyreğe rahat başladık. Bu çeyreğin başında Ayşegül Günay şov vardı. Maçı 14 sayı ile tamamlayan Ayşegül, bu çeyrekten 10 sayı çıkardı. Rölanti de götürdüğümüz çeyrekte Nevriye ve Jelena ile de basketler bulduk. Karşı tarafında direnci iyice kırıldı. Maçın son 2 dakikasında itibaren Meltem Yıldızhan, İnci Güçlü gibi genç oyuncularda süre alırken, maçı da 78-57 kazandık.

Takımımızda Nevriye Yılmaz 15 sayı - 8 ribaund, Ayşegül Günay 14 sayı, Jewell Loyd 14 sayı - 6 ribaund, Bahar Çağlar, Işıl Alben ve Nuria Martinez'de 10'ar sayı ile maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0