UCL | Ya tamam, ya devam..

Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 5 maç haftası sonunda 4 puanla üçüncü sırada bulunan Galatasaray, grup aşamasının son maç haftasında Kazak temsilcisi Astana'yı evinde ağırlayacak. Hafta ortasında Bursaspor karşısında evinde 3 farklı skorla galibiyete uzanan Denizli'nin öğrencileri, bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırmak istiyor. İskoç hakem Craig Alexander Thompson yöneteceği karşılaşma 8 Aralık Salı akşamı 21:45'te başlayacak. Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan mücadele öncesinde iki takımın son durumu, istatistik bilgiler ve mini analizler şu şekilde..

YA TAMAM YA DEVAM..
Grup aşamasının son maçında 4 puanlı temsilcimiz, 3 puanlı Astana ile UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yarışı verecekler. Ekibimize beraberlik yeterken, rakip Astana yola devam etmek için kazanmak zorunda. Galatasaray ve Avrupa mücadelesinin ayrı düşünülmeyeceğini en iyi bilen insanlardan olan teknik direktörümüz Denizli de ‘Galatasaray bir sezonu Avrupasız geçiremez, geçirmemeli’ sözleriyle maçın önemini vurguladı. Bu sezon 14.kez Devler Ligi’ne katılan temsilcimiz alacağı beraberlik veya galibiyetle yoluna ikinci büyük lig olan UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmiş olacak.

TEORİKTE BERABERLİK YETERLİ AMA PRATİKTE DEĞİL!
Temsilcimizin alacağı olası beraberlik yola devam için yeterli görünse de gerek maddi getirisi gerek de olası yola devam etmede seri başı olabilmek için Cimbom kazanmak zorunda. Denizli ile yeni bir yola koyulan takımın alacağı galibiyet morallerin düzelmesini de hızlandıracak, bu hafta ligde oynayacağımız Beşiktaş derbisi öncesinde de kendimize gelmemizi sağlayacaktır.

Cimbom, beraberlik halinde 500 bin Euro kazanacakken galibiyet sonrası kasasına koyacağı ücret 1 milyon 500 bin Euro olacak. Maddi durumun bilindiği bu dönemde her türlü gelir kulüp için önemli. Avrupa Aslanı galip gelmesi halinde 7 puana ulaşmış olacak ve diğer gruplardan gelecek sonuçlara göre büyük bir ihtimalle en iyi dört üçüncüden biri olacak. Cimbom seribaşı olması halinde Avrupa Ligi’nde grup birincileri ve Devler Ligi’nden gelecek diğer en iyi üçüncülerle eşleşmemiş olacak.

BAŞARI İÇİN GELEN BİR RAKİP
Bu sezon ilk defa Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren rakip Astana’da tek hedef galibiyet. Bu sene özellikle kendi evinde başarılı bir grafik çizen ve yenilmeyen Kazakistan ekibi 10 gündür İstanbul’da kamp yapıyor. Rakip takımın teknik direktörü Stanimir Stoilov karşılaşma öncesi basın toplantısında "Yeni bir takımız. En iyi puanla Türkiye'den ayrılacağımıza eminim. Takımımız elinden gelen her şeyi yaptı ve yapmaya devam edecek. Avrupa'ya kalkan son uçağın biletini, yarınki maçla alacağız. Oyuncularımın performansından son derece ümitliyim. Bu yüzden karamsar olmamak gerekiyor"  şeklinde konuştu.

23 YIL SONRA TEKRAR AVRUPA
Galatasaray ile en son Avrupa mücadelesine 18 Mart 1992’de Werder Bremen karşısında çıkan Mustafa Denizli, 23 yıllık aranın ardından tekrar takımın başında olacak. Avrupa Kupalarında takımın başında 16 maça çıkan Denizli, bu karılaşmalarda 7 kez galip gelirken 6 kez de mağlubiyet yaşadı ve 3 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Denizli yönetimindeki ekibimiz rakiplerine 21 gol atarken kalesinde 19 gol gördü.

OKTAY HAYKIR

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0