Eurocup | Grup liderliği için..


Eurocup'ta gruptan çıkmayı geçtiğimiz haftalarda garantileyen Yenilmez Armada, grup liderliği adına Çarşamba günü Rus ekibi Krasny Oktabyr ile Abdi İpekçi Spor Salonunda önemli bir maça çıkacak. Ekibimiz bu maçı kazanması halinde grup liderliği adına önemli bir adım atıp, bu alanda yarıştığımız Neptunas-Nizhny Novgorod takımlarının maçının sonucu bekleyecek. Karşılaşmanın saat 20.00'da oynanacağını ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacağını hatırlatalım. 


RAKİP KRASNY OKTABYR
Rus temsilcisi Krasny Oktabyr yaz döneminde yaptığı flaş transferlerle adından oldukça söz ettirmişti ancak sezon içinde yaşadıkları idari problemlerden ötürü adeta kapanma noktasına kadar geldiler. 8 hafta sonunda sadece 1 galibiyet alabilen ve grubun son sırasına demir atan Rus temsilcisi kadrosunda ki önemli yıldızları da kaybetti. Tony Mitchell, JaJuan Johnson, DJ Cooper ve Jordan Hamilton takımdan ayrılırken RT Guinn ve Dimitry Sokolov'da ayrılma noktasına kadar gelen diğer isimler. Eurocup'ta son karşılaşmasında Litvanya ekibi Neptunas'a evinde 74-97 gibi farklı bir skorla mağlup olan Krasny bu maçta sezon boyunca az süre verdiği oyuncularıyla oynamak zorunda kaldı. Ayrılan isimlerin yerine transfer edilen Ukraynalı Maks Adam Konate bu maçta 18 sayı-15 ribaund ile takımını taşıyan isim oldu.


LİDERLİK ADINA
Temsilcimiz Galatasaray Odeabank Eurocup'ta 8 maçta aldığı 6 galibiyet ile grubunda liderlik koltuğunda oturuyor. Grup liderliği için önemli bir avantajı elinde bulunduran temsilcimiz bu maçı kazanması halinde diğer maçların sonucunu bekleyecek. Eğer biz kazanırsak ve Nizhny bu hafta Neptunas'a kaybederse grup liderliğini garantiliyoruz. Son maçta ise liderlik için çekiştiğimiz Nizhny Novgorod ile deplasmanda karşılaşacağımızı belirtelim. 

EUROCUP'TA FIRTINA GİBİ
Yenilmez Armada Eurocup'ta 8 maç sonunda attığı ortalama 86.1 sayı ile en skorer 3. takım konumunda. Bu veri bizim hücum gücümüzün ne kadar üst seviyede olduğunu, sayıya ne kadar kolay ulaşabildiğimizi gösteriyor. "True shooting percentage" yani bir nevi efektif hücum etme istatistiğinde ise %49.96 gibi önemli bir ortalama yakalamış durumdayız. Bu da yine hücum verimliliğimizin iyi seviyede olduğunu ve dengeli bir şekilde hücum ettiğimizi gösteriyor. Biraz daha aydınlatmak için Euroleague takımlarıyla kıyaslarsak sadece Cska Moskova, Brose Basket ve Anadolu Efes bizden yüksek ortalama yakalamış durumdalar. Tabi ki iki platform arasında ki kalite ve sertlik farkını göz ardı edemeyiz ancak bizim yakaladığımız ortalamanın iyi olduğunu anlatmak için bir argüman olabilir bu karşılaştırma. Top kayıplarında ise 12.25 top kaybı ile en az top kaybı yapan 6. takım konumundayız. Yıllardır Ergin Ataman takımlarının geleneği olan "topun kıymetini bilme" noktasında da yine iyi durumdayız. Geçtiğimiz yıllara göre top kaybı sayımız artmış olsa da bu noktada oyun tempomuzun artması ve son 1-2 maçımızda yaptığımız anormal top kaybı sayılarının etkisi olduğunu da göz ardı etmemeliyiz. 

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİK KARŞILAŞTIRMASI

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0