ELW | Derbide son dakikalarda kaybettik...

Ligde ezeli rakibini mağlup ettikten sonra son derece tartışmalı bir lisans sürecini geride bırakan Galatasaray kadın basketbol takımı mücadele ettiği Euroleague Women'da yer aldığı A Grubu'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye deplasmanda konuk oldu.  Baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibi karşısında devreyi 28-27 önde tamamlayan Ekrem Memnun'un öğrencileri, maçın son anlarında hücumda istediklerini yapamayınca sahadan 57-56 mağlubiyetle ayrılarak gruptaki 3.mağlubiyetini aldı. 
Maça kötü başladık. Savunmada pozisyon hataları yaptık ve yerleşimde sorun yaşadık. Birsel, Q ve Coleman ile Fenerbahçe ilk 5 dakikayı 14-4 önde geçti. Moladan sonra Fenerbahçe hücumda top kayıpları yapmaya başladı ve pota altındaki basit hataları kestik. Loyd'un ve Jelena'nın 1'e 1'leriyle maçta 13-2'lik seri yakaladık ve 17-16 öne geçtik. Çeyreği ise 18-17 geride kapadık.

Bu çeyrekte maç savunma maçına döndü. Savunmada konsantre hücumda genellikle bocaladı iki takımda. Işıl'ın üçlüğü ve Nevriye'nin şutlarıyla maçı önde götürdük. Uzunca bir süre iki takımda hücumlarda basket çıkaramazken, Fenerbahçe karşısında yardım savunmalarında uzunlara karşı iyi durduk, savunmadaki düzeni oturttuk ve üstüne koyduk. Nuria'nın ikili oyun sonrası şutu ve Bahar'ın son saniye basketiyle çeyreği 28-27 önde bitirdik.

Üçüncü çeyrekte ilk 5 dakika takımların karşılıklı basketleriyle geçti. 2 takımda maç adına bir hamle yapmadı ve kontrolde devam etti. Verameyenka'nın orta mesafe şutları ve Birsel'in oyun içi organizasyonuyla gelen basketlere cevabımız Jelena ve Işıl ile oldu. Jelena bu çeyrek hücumda sazı eline aldı, bulduğu basketlerle çeyreği kontrol altnda devam ettirdi. Jewell Loyd'un tip'i ile çeyreği 42-41 üstünlüğümüzle tamamladık.

Son çeyreğe Nuria'nın üçlüğüyle başladık. Karşı taraf basit turnikeleri kaçırınca, Nevriye'nin ikili oyun sonrası şutlarıyla devam ettik. Lavender'ın şutu ve Birsel'in potaya drive'ı ile durum 49-49'a geldi. Nuria'nın orta mesafe isabetiyle tekrar öne geçsek de hücumda el üstü şutlara ve zorlamalara kaldık. Quigley'in aktif olarak oyunun içine girmesiyle 3 sayı geri düştük ve durum 54-51'e geldi. 23 saniye kala Jelena pota altında çabuk bir basket buldu. Lavender yapılan faul sonucunda serbest atışlardan 2/2 ile döndü. Son hücumda Jewell Loyd'a oyun çizdik fakat üçlüğü isabetli olmadı ve ardından Coleman'a faul yaptık o da çizgiden 2/1 ile döndü. Işıl'ın son saniyede orta sahadan isabeti sadece skoru değiştirmeye yetti ve maçtan 57-56 mağlup ayrıldık.

Sarayın Sultanları'nda Jelena Dubljevic 14 sayı, Nevriye Yılmaz 10 sayı - 6 ribaund, Nuria Martinez 7 sayı, Jewell Loyd 7 sayı - 5 ribaund ile öne çıktı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0