BSL | Zorlansakta yıkılmadık..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında evinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Yenilmez Armada ilk yarısını farklı önde kapadığı maçta son çeyrekte rakibine yakalansa da karşılaşmadan 90-80'lik skorla galip ayrılmayı başardı. Karşılaşmada Vladimir Micov 21 sayı - 7 ribaund performansıyla ile yıldızlaşırken Errick McCollum 19 sayı - 7 asist ile galibiyette başrol oynadı. Bu sonuçla Galatasaray Odeabank normal sezonun ilk yarısını 10 galibiyet - 5 mağlubiyet ile kapatmış oldu.

Karşılaşmaya Errick McCollum-Sinan Güler-Blake Schilb-Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada maçın ilk dakikalarında Sinan Güler ile etkili oldu. Savunmada çaldığımız toplarla bulduğumuz kolay sayılar sayesinde bir anda öne fırlayan temsilcimiz, Blake Schilb'in de devreye girmesiyle ilk çeyreği 26-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hücumda kaldığı yerden devam eden Yenilmez Armada, topu çok iyi paylaştı ve oyuna giren her oyuncusundan aldığı katkıyla farkı çift hanelerde tutarak ilk yarıyı 52-38 önde kapattı. İlk yarıda attığımız 21 basketin 14'ünü asist üzerinden bulmamız topu ne kadar iyi paylaştığımızın bir göstergesi oldu. İkinci yarıya da maça başladığı beşle başlayan sarı kırmızılılar, çeyreğin ortasına kadar çok iyi bir basketbol oynadı ve farkı 20 sayılara kadar çıkarttı. Ancak bu noktadan sonra farkında etkisiyle savunmada konsantrasyon kaybı yaşayan temsilcimiz, hücumda da momentumu kaybetti. Sean Armand ve Marcus Denmon'dan gelen 3 sayılık basketlere karşılık veremeyen Yenilmez Armada çeyreğin sonlarında Joey Dorsey ile bulduğu basketlerle bu çeyreği 72-62 önde kapattı. Son çeyrekte Errick McCollum bulduğu basketlerle takımımızı hücumda taşıdı. İBB oyuncularının yorulmasını ve önemli atışları kaçırmasını iyi değerlendiren Galatasaray Odeabank kaybettiği kontrolü yeniden ele aldı ve maçı 90-80 kazanmayı başardı. Karşılaşmada Vladimir Micov 21 sayı-7 ribaund-4 asist ile yıldızlaşırken Errick McCollum 19 sayı-4 ribaund-7 asist ile oynadı. Blake Schilb 15 sayı-5 ribaund-5 asist ile çok yönlü bir katkı verirken, Joey Dorsey 11 sayı-2 ribaund, Sinan Güler 9 sayı-3 ribaund-4 asist, Göksenin Köksal 5 sayı, Stephane Lasme ise 8 sayı - 4 ribaund ile oynadı. Karşılaşma da Caleb Green ve Dusan Cantekin sakatlıkları sebebi ile forma giymediler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0