ZTK | Gruptan çıkışın anahtarı..

Spor Toto Süper Lig'e verilen aranın ardından yeni yılın ilk karşılaşmasında Ziraat Türkiye Kupası'nda grubunun 3.maçında Galatasaray evinde Karşıyaka'yı ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Mustafa Denizli'nin öğrencileri, Sinan Gümüş - Bilal Kısa ve Ryan Donk'un golleriyle sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken rakip takımın tek sayısını Gökhan Ünal kaydetti. Galatasaray bu galibiyetle kupada gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti.

DONK İLE İDEALE YAKIN KADRO
Devre arasındaki ilk ve tek transferimiz Donk, orta sahada Selçuk’un partneriydi. Maç boyunca etkili bir oyun sergileyen yeni transferimiz, ilk maçında golle de tanışmış oldu. Sakatlıkları süren Sneijder, Podolski ve Burak Yılmaz dışında kadro ideal bir kadroydu. Stoperde Hakan’a sakatlıktan dönen Denayer eşlik etti, solda Olcan görev alırken Tarık sağ bekte yeni transfer gelene kadar idare etmeye çalıştı. Denizli, Sabri’yi takımda pek düşünmüyor sanırım. Sakatlıklar dolayısıyla hücumumuzu Yasin, Sinan ve Umut Bulut şekillendirirken arkalarında Bilal Kısa yer aldı. Şekillendirmek kelimesini ne yazık ki Umut için söyleyemeyeceğim çünkü kaçırdığı gol pozisyonunu sosyal medyada rahatlıkla görüp saç baş yolabilirsiniz.

TRANSFER SÖYLENTİLERİ
Ligin ilk yarısını kötü geçirdikten sonra devre arasında transfer bütün taraftarların beklentisi. Mali yönden ne denli sorunlarımız olduğunu da düşündüğümüzde bu ortamda transferlerin nasıl yapılacağını bekleyip göreceğiz. Denizli, transfer için sezon sonunu beklemeyip devre arasında gerekli transferlerin yapılacağını gayet net açıkladı. Karşıyaka maçı sonrası yaptığı açıklamada da bunu bir kez daha vurguladı. Ntvspor’un haberine göre sağ bek için Martin Linnes ile anlaşıldı. Ntvspor’a göre Linnes Pazartesi günü İstanbul’a gelip sağlık kontrolünden geçicek. Sezon başında Beşiktaş’ın da ısrarla istediği Linnes, Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe karşılaşmasında iyi bir performans gösterip bir de gol atmıştı. Olası transfer gerçekleşirse sağ bek sorununun çözeleceğini düşünüyorum. Transfer yapılmak istenen bölgelerden biri de santrafor bölgesi. Burak’ın sakatlığı ve Umut’un performansından sonra buraya yapılacak transfer elzem duruyor. 

Transfer de alınacak oyuncular kadar gönderilecek oyuncular da önemli bir durum olarak görünüyor. Hangi oyuncuların gideceğine karar vermek bence zor değil, çünkü takımda Galatasaray kalitesinde olmayan oyuncu sayısı bir hayli fazla. Ben bazı oyuncuların takımdan ayrılmalarıyla hızlı bir şekilde düşüşe geçeceklerini ve gittikleri takımlarda da ilk 11 e girmelerinin zor olacağını düşünüyorum. Bunun örneklerini son yıllarda görüyoruz. Ufuk Ceylan, Veysel Sarı, Yekta, Ontivero gibi oyuncular şu anda ya takımlarının yedek kulübesindeler ya da takım arıyorlar. 

Devre arası kampını Antalya’da sürdürecek takımımız 12 Ocak Salı günü Karşıyaka ile İzmir’de karşılaşacak. Gelecek transferleri takip edecek ve buradan analiz etmeye çalışacağız. 
 Oktay Haykır

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0