Sarayın Sultanları'nı durdurabilene aşkolsun!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı ligin 14.haftasında evinde Orduspor'u ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları ilk yarısını 51-33 önde tamamladığı karşılaşmadan 106-59 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak üstüste 5.galibiyetine imza attı. Kadroda yer alan tüm oyuncularımızın süre aldığı karşılaşmada 25 sayı üreten Loyd takımın en skoreri olurken, 22 sayı ile oynayan Nevriye Yılmaz en skorer ikinci isim oldu.

Maça Petra'nın sol turnikesiyle başladık. Karşı taraf Eldebrink ve Krivacevic ile üst üste sayılar bulurken, Jewell Loyd'un bir üçlük + bir jumpshot'u ile kontrol altına aldık. Petra'nın bitirişi ve Nevriye'nin orta mesafesiyle öne geçtik. Ordu karşısında maça hücumda üretken başladık. Ruffin-Pratt üst üste orta mesafe şutlarıyla takımını maçta tutarken pota altındaki hem fizik hem güç avantajını kullanmaya devam ettik ve Bahar ile alçak post'tan sayı çıkardık. Nuria'nın orta mesafesi ve Petra'nın turnikesiyle ilk çeyreği 24-17 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe Özge Kavurmacıoğlu'nun üçlüğü ile başlayan Orduspor'a Nevriye ve Bahar'ın orta mesafe şutlarıyla cevap verdik. Loyd'un ard arda 2 üçlüğü ile rüzgarı arkamıza aldık. Savunmada da pozisyon avantajı vermedik, yardımlarda zamanında gelince hızlı hücumlarda Cansu'nun sayılarıyla farkı 21'e çıkardık. Petra ve Bahar'ın pota önünde attığı basketlerle ilk yarıyı 51-33 önde kapadık.

Üçüncü çeyreğe Jewell Loyd'un 2 üçlüğü ile başladık. Cansu ve Nevriye'nin de çıkardığı sayılarla maçı koparma noktasına getirdik. Kulichova'nın turnikesi ve Loyd+Cansu'nun orta mesafe şutlarıyla farkı 22'ye çıkardık. Karşı taraf Eldebrink ile bireysel çaba karşılığında basketler bulsa da Bahar ve Nevriye ile pota önünde kolay basketler çıkarmaya devam ettik ve rakibin direncini kırdık. Çeyreği de 73-49 önde tamamladık.

Son çeyreğe 17-0'lık seri ile Nev+Bahar+Nuria+Ayşegül'ün basketleriyle başladık. Ordu bu seriyi Tijana Krivacevic'in üçlüğü ile ancak 6 dakika sonra bozabildi. Ayşegül'ün üçlüğü, Meltem ve İnci'nin pota altında çıkardığı sayılarla farkı 40'ın da üzerine çıkardık ve maçı da 106-59 kazanarak üst üste 5. galibiyetimizi kazandık.

Takımımızda Jewell Loyd 25 sayı - 7 ribaund - 5 asist, Nevriye Yılmaz 22 sayı - 7 ribaund, Bahar Çağlar 17 sayı - 4 ribaund - 5 asist, Petra Kulichova ve Cansu Köksal ise 10'ar sayı ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0