Chuck Davis resmen Galatasaray'da!

Caleb Green'in sakatlanmasından sonra uzun transferi için arayışlara başlayan Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımımız, aradığı takviyeyi Bandırma'da buldu. Geçtiğimiz günlerde Ergin Ataman uzun süredir Banvit forması giyen uzun forvet Chuck Davis'le anlaştığımızı resmen açıkladı. 31 yaşındaki oyuncu Banvit'te önemli işlere imza attı. Kısa özellikli uzun oyuncu olmasından dolayı rakip uzunlara zor seneler yaşatan Chuck Davis, sadece Caleb Green'in sakatlığı sırasında değil sezon genelinde uzun rotasyonuna kalite katacak bir hamle oldu diyebiliriz.

ALABAMA'DAN TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ'NE!
Basketbol kariyerine 2002'de Alabama Üniversitesi kolej takımında başlayan Chuck Davis, 2006 yılında Birleşik Devletler'de basketbola devam etti. 2006'da ülkemiz takımlarından TED Kolejliler'e transfer olan Chuck Davis, Türk basketboluna Ankara ekibinde alıştı diyebiliriz. Burda bir sezon oynayan uzun forvet, 2007'de BC Oostende'nin yolunu tuttu. Belçika ekibinde Ligde 36 maçta 20.9 sayı, 4.1 ribaund, 1 asist ortalamaları tutturdu. Eurocup'ta 12 maçta 12.7 sayı, 5.1 ribaund, 1.2 asist ortalamalarıyla oynadı ve oldukça başarılı maçlar çıkardı.1 sezonluk aranın ardından tekrar ülkemize dönen Davis, İzmir ekiplerinden Aliağa Petkim'le anlaştı. Burda da 1 sezon kalan oyuncu kariyerinin en güzel basamaklarını atlayacağı Bandırma ekibi Banvit'e transfer oldu. Banvit ülkemizdeki önemli ekiplerden biri. 7 seneyi aşkın Banvit pota altında uzun forvet pozisyonunda görev aldı. Kulaç uzunluğu sebebiyle 5 numarada da görev alabilen Chuck Davis, parkede 2.02 boyunda bir skorer bir guard'mış gibi hareket edebiliyor.

ÇEMBER ALTINDA KLAS BİR EL: DAVİS!
Türk basketbolseverler tarafından tanınan ve sevilen bir isim olan Chuck Davis, özellikle 2009-2014 yılları arasında Euroleague çizgisinde bir uzundu diyebiliriz. Şampiyon olduğumuz sezonki final serisinde Boniface N'Dong ve Ersin Dağlı gibi savunmacı uzunlarımıza zor anlar yaşattı. İki uzunu karşısına aldığı zaman topu yere vurarak hücum edip, kendisine boş alanlar yaratmıştı. Cenk Akyol veya Markoishvili ile savunduğumuz zaman ise post oyunlarını kullanan başarılı forvet, ikisinden de bir kafa uzun olmasının avantajını iyi kullanmıştı. Uzun oyuncular için başa bela bir oyun tarzı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Boyu çok uzun olmasa da kulaç boyunun uzunluğu ona bir artı katmakta. Ayrıca topla hızlı olması yani driving özelliği onu değerli kılıyor. Bileklerine ve eline çok iyi olan Chuck Davis, mesafe tanımaksızın şutlarıyla da ekstra işler yapabiliyor. Onu sadece sabit şutör olarak tanımlamak doğru olmaz. Ball-handling özelliğinin de avantajıyla hareketli şutlarda da isabeti bulabiliyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi 2.02 boyunda bir uzun forvet. Ancak sahada; topu yarı sahaya getiren, kısa oyunculara ders verecek şekilde potaya giden, topu yere vurarak kendi şutunu yaratabilen bir uzundan bahsediyoruz. Banvit'teki final serisi performansından sonra Maccabi Tel-Aviv gibi bir çok Euroleague takımından teklif aldığını biliyoruz. Ancak Bandırma ekibinin onu bırakmak istememesi onu hâlen Türkiye'de tutuyor. Hücum perspektifi çok geniş olan Chuck Davis, seyredilmesi çok keyifli bir oyuncu. Her hareketinden klaslık akıyor diyebiliriz. Benim uzun yıllardır takımda görmek istediğim bir oyuncuydu. Ancak savunma gayreti ve sertliği son 1.5 senede azalmaya başladı. Eskisi gibi iki saha arasında gidip gelemediğini söylemek gerek. Dizlerinin ona eski insiyatifi vermediği bir gerçek. Savunmada ondan çok şey beklememek gerek. Hallaç pamuğu değil ancak eskisi gibi blok kovalayan bir uzun da değil. Zaten transferin yapılış amacı uzun rotasyonunu genişletmek, uzun rotasyonuna as adam almak değil.

SİSTEMDE NE KATKI VERİR?
Chuck Davis'in fiziki olarak diri gelmeyecek olmasından az buçuk bahsettik. Ancak bu onun takıma bir şey katamayacağı anlamına gelmez. Son zamanlar o kadar çok boş uzun transfer yaptık ki, Chuck Davis Vuyukas, Maric gibi isimlere taş çıkaracak kalitede bir transfer. Zaten savunmasının eskisi gibi olmaması, ayak çabukluğunda olumsuz gelişmeler olması çok da önemli değil. Chuck Davis'in yanında oynayacak, tandemi tamamlayacak diğer üç uzunumuz da atletik olarak müthiş durumdalar. Joey Dorsey, Stephane Lasme ve Caleb Green ile beraber oynayacağını düşünerek yorum yapmak gerek. Chuck Davis Ergin Ataman'ın sistemine zaten atıcı oyuncu olarak geliyor. Erceg görevi göreceğini söyleyebiliriz. Chuck Davis bu takımda neler yapar? Öncelikle Chuck Davis spacing'in kralını yaratır. Form geçici klas kalıcıdır derler ya, o bilek hassasiyeti ve şut mekaniği Davis'i bir 5 sene daha götürür. Alan savunmalarına karşı tepede top alır, orta mesafe şut atar boşu bulur vs gibi özellikleri de mevcut. Hücum repertuarı çok geniş. Bunun sebebi de müthiş oyun zekası olan bir uzun. Atletik ve koşmayı çok seven uzun oyuncularımız yanında bu kadar farklı bir tarzda bir uzunun olması rotasyona kalite getirir, fark katar. Bu sebepten dolayı ben MVP performansı ondan zaten beklemiyorum. Bu zamana kadar kimin yıldız gibi oynadığını gördük. Davis bu kaliteli ekibe baharat ekleyen, ekşime katan bir sos gibi olacaktır. Ben ümitliyim umarım yanıltmaz.

FCNBlog ekibi olarak Chuck Davis'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0