ELW | ESBVA deplasmanında son çeyrekte kazandık!

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadele ettiği Euroleague Women'da grubunun 11.maç haftasında deplasmanda ESB Villeneuve d'Ascq Lille Métropole ile karşılaştı. Baştan sona müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Ekrem Memnun'un öğrencileri maçın son anlarında hücumda hata yapmayınca sahadan 66-62'lik galibiyetle ayrıldı. Sarayın Sultanları'na galibiyeti getiren isim 26 sayı ile oynayan Lynetta Kizer olurken, deneyimli pivot özellikle maçın son periyodunda maçı kopartan isim oldu.

Maç karşılıklı basketlerle başladı. Kizer'ın etkinliği ile skor ürettik. Jewell Loyd'un da tepeden bulduğu şutlarla skor takibimizi sürdürdük. Karşı tarafta Marielle Amant'ın screen sonrası şut ve Mahoney'in isabetleriyle sayılar buldu, Hücumda Loyd ve Kizer'ın üzerine kaldık ve Loyd'un çeyreğin sonuna doğru bulduğu turnikeyle çeyreği 18-22 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe Gomis'in basketleriyle başlayan karşı tarafa cevabı Jelena'nın oyuna skor olarak da girmesiyle verdik. Kaltsidou'nun ard arda 2 üçlüğü ve Robert'in basketleriyle fark bi ara 8'e kadar çıktı (34-26). Nevriye'nin bir pota altında + bir orta mesafesiyle skoru tekrar yakaladık. Çeyreğin son dakikasında Bremont'un turnikesine Loyd'un üçlüğü ile cevap verdik ve çeyreği 36-35 geride kapadık.

Üçüncü çeyreğe Nevriye'nin orta mesafesi ve Kizer'in üst üste sayılarıyla hücumda uzunlar üzerinden dönen bir organizasyonla başladık. Karşı tarafta bu süreçte Kaltsidou ve Sacko ile sayılar buldu. Takımlar bu çeyrekte savunmasını sertleştirirken sürekli çizgiye geldiler. Takımımız son 9 sayısını serbest atış çizgisinden bulurken karşı taraf kısa savunmasını iyi yaptı ve takımımıza zor şutlara zorladı. Çeyreği 53-52 geride tamamladık.

Son çeyrekte Nuria'dan gelen boş şut isabeti ile başladık. Kizer bu çeyrekte ipleri eline aldı ve sırtı dönük bulduğu basketlerle takımı ileri taşıdı. Nevriye'nin orta mesafesine karşılık Gomis'ten gelse de şut savunmasını iyi yaptık. Jelena'nın orta mesafesi ile üstünlüğümüzü perçinlerken, Kizer'ın şutuyla maçı bitirme noktasına getirdik ve 66-62 kazandık.

Takımımızda Kizer çok iyi bir maç çıkardı ve 26 sayı - 6 ribaund ile oynadı. Jewell Loyd 15 sayı - 4 ribaund, Nevriye Yılmaz 11 sayı - 8 ribaund - 6 asist, Jelena Dubljevic ise 9 sayı - 4 ribaund - 4 asist ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0