ELW | Sarayın Sultanları evinde Kosice'yi devirdi..

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadele ettiği Euroleague Women'da grubunun 10.maç haftasında Slovenya ekibi Good Angels Kosice ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri mücadeleden 69-57 galip ayrılarak grupta 6.galibiyetini elde etti. Sarayın Sultanları'nda en skorer isim 26 sayı üreten Jewell Loyd olurken, 14 sayı - 10 ribaund ile oynayan Lynetta Kizer double-double performansıyla öne çıktı.

Maça Işıl'ın sayılarıyla başladık. Nevriye'nin sırtı dönük oyunuyla devam ettik. Kizer pota etrafında etkili oldu ve üst üste 4 sayı üreterek 10-4 öne itti. Karşı tarafta Langhorne ve Zirkova'nın başrolünde sayılar buldu ve skoru arkadan takip etti. Loyd ve Bahar'ın çizgiden sayılarıyla hücumdaki bir anlık durgunluğumuzu üzerimizden attık. Hruscakova orta mesafe şutu ve Jurcenkova'nın basketlerine karşın Loyd'un üçlüğü ve serbest atışlardan bulduğu sayılarla defansif yönden zayıf kaldığımız çeyreği 22-17 önde bitirdik.

İkinci çeyreğe Kizer'ın isabeti ve Cansu'nun üçlüğü ile başladık. Karşı tarafta farklı oyunculardan sayılar bulmaya başladı ve Shenise Johnson + Stehlikova ile dış isabetler buldu, skora tutundu. Işıl'ın potaya penetresi ve Loyd'un bire bir'de bıraktığı turnike ile skoru 31-23'e getirdik. Pota altında biraz zaafiyet yaşadık ve karşı taraf Langhorne ile kolay basketler çıkardı. Bahar'ın pota altındaki bitirdiği turnike ve Kizer'ın isabetleri ile ilk yarıyı 39-27 önde kapadık.

Üçüncü çeyreğe Jewell Loyd'un basketiyle başladık. Nevriye'nin tepeden üçlüğü ile devam ettik. Bunun ardından mini bir Jewell Loyd show geldi. Üst üste 8 sayı üreten Jewell Loyd alev alev yanmaya başladı. Karşıda Stehlikova üst üste 2 üçlük + Shenise Johnson bireysel çabalarıyla sayılar çıkardı. Nevriye'nin isabeti ile çeyreği 53-44 önde kapadık.

Son çeyrekte Jewell Loyd'un basket+faul'ü ile mini show'u devam etti. Kizer'ın süre dolarken isabeti ve Loyd'un hücumda ona yardımcı bulduğu sayılarla farkı 15'in üstüne çıkardık. Rakibin de direnci kırıldı ve maçın başından beri sürdürdüğümüz kontrolü rahat bir şekilde devam ettirdik. Çeyreğin sonuna doğru Jewell Loyd'un basketleri devam etti ve maçı 69-57 kazanmayı bildik.

Takımımızda Jewell Loyd 26 sayı - 5 ribaund, Lynetta Kizer 14 sayı - 10 ribaund, Işıl Alben 8 sayı - 5 asist ve Nevriye Yılmaz 7 sayı - 9 ribaund ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0