FFP kapsamında UEFA'dan ceza yolda!

Galatasaray yönetiminin bir süre önce UEFA'ya göndermiş olduğu finansal raporlar doğrultusunda Finansal Fair Play denetimi kapsamında yaşanan süreç devam ediyor. Avrupa'da futbolun bir numaralı yöneticisi konumundaki UEFA, resmi sitesi aracılığıyla bu süreç hakkındaki kararını Şubat ayının sonuna kadar açıklayacağını belirttti. Daha önce yapılan görüşmelerde ve tedbir minvalinde verilen yaptırımlar kapsamında başabaş uygulamasını ihlal eden Galatasaray hakkında daha ciddi bir yaptırım uygulanması bekleniyor. Avrupa Kupaları'na katılamama ihtimalinin dahi bulunduğu yaptırımlar arasında muhtemel cezalardan birisi 1 dönem transfer yasağı ve/veya uluslararası turnuvalarda 25 oyuncu kaydetmek yerine 8'i altyapıdan olmak üzere max. 21 oyuncuya lisans çıkartılması, maaş - transfer bütçesinin belirli seviyede kalması ve ağır para cezası göze çarpan cezalar arasında yer alıyor. 

Hatırlanacağı üzere UEFA daha önce kıstasları karşılamadığı gerekçesiyle PSG'e kısıtlı oyuncu lisansı çıkartma (25 oyuncu yerine 21 oyuncu), kısıtlı maaş - transfer bütçesi ve 3 yıl için 60 milyon euro; Manchester City takımına ise 3 yıl için 50 milyon euro para cezası vermişti. Beşiktaş'a da geçtiğimiz yıllarda yine aynı şartlardan dolayı 3 yıl boyunca kısıtlı oyuncu lisansı çıkartma (25 oyuncu yerine 22 oyuncu), kısıtlı maaş - transfer bütçesi ve 6 milyon euro para cezası vermişti. 

1 yorum:

  1. UEFA transfer yasağı verebilecek bir kurum değil. En fazla kendi turnuvalarında oynatmaz. Bu cezayı FIFA verebilir. Bu konuda biraz daha araştırma yapmanız gerekiyor. Sosyal medya ve yerel medyadaki bilgiler ne yazık ki hatalı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0