STSL | Kazanarak başlamak..

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı ezeli rakiplerinin 10 puan gerisinde tamamlayan Galatasaray, ligin ikinci yarısında ilk maçında Sivasspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk yarıda 2 farklı öne geçen Mustafa Denizli'nin öğrencileri, zorlu geçmesi beklenen mücadeleden 3-1'lik galibiyetle ayrılırken karşılaşmada galibiyeti getiren golleri Selçuk İnan, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz kaydetti. Karşılaşmanın ikinci yarısında çok net fırsatları değerlendiremeyen Burak Yılmaz tribünlerin tepkisine maruz kalırken, takımımız aldığı galibiyetle puanını 33'e yükseltti.

Devre arası hazırlıkları kapsamında Antalya'da çalışmalarını sürdüren ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hazırlık maçı minvalinde iki kez Karşıyaka ile karşılaşan takımımız Sivas mücadelesinde ideal onbire oldukça yakın bir kadro ve dizilişle sahaya çıktı. Muslera'nın koruduğu kalenin önüne savunmada Sabri - Denayer - Chedjou - Hakan, orta alanda Donk - Selçuk - Sneijder, hücum hattında Sinan - Olcan ve Burak onbiriyle sahaya yayılan takımımız mücadelenin ilk dakikalarında Sinan Gümüş'ün yerde kaldığı pozisyonun ardından Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 1-0 öne geçerken, ilk yarım saat tamamlanmadan Sabri'nin uzun topunu iyi takip eden ve rakibinden kurtulan Sinan Gümüş fileleri havalandırarak farkı 2'e çıkarttı. İki golde de aslan payına sahip olan Sinan hakkında bir kaç kelam etmek gerekiyor. Hamzaoğlu'nun sezon başında "Bruma'yı göndermemizin nedeni arkasında Sinan'ın olması ve genç oyuncunun forma giymesi gerekiyor." demecini hatırlayanlarınız olacaktır. Ancak bir türlü istediği şansı, gereken süreleri vermedi Hamzaoğlu ve görevden ayrıldı. Denizli'nin ise yorumculuk döneminde "Sinan'ı gözüm kapalı oynatırım." açıklaması varki, göreve geldikten sonra iyi - kötü süre almaya başladı Sinan. Kupa maçlarından ziyade ligin ilk yarısında bazı maçlarda süre bulan genç oyuncunun geçen sezon U21 Ligi'ne fazlasıyla büyük geldiğini söylemek mümkün. Belkide en doğrusu sezon başında oynayabileceği bir takıma kiralamak ve bütün sezon gelişimini izlemekti, ancak sezon başında kadro mühendisliğinin ne kadar yanlış olduğunu hepimiz görüyoruz. Hamzaoğlu'nun muazzam kadro mühendisliği olsa gerek, 2 forvetle sezona başlayan bir takımın yalnızca 1 tane kanat orjinli oyuncusu var. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi gibi arenalarda mücadele eden takımın böylesine kısır bir rotasyona sahip olması büyük başarı olsa gerek. Oynadıkça büyüyecek, büyüdükçe oynayacak Sinan ancak hemen göklere çıkartmamak lazım. Adım adım büyümesi gerekiyor, ki mevcut durumda aslında önemli bir şansa sahip. Podolski'nin sakatlığı, Yasin'in inanılmaz düşen form grafiği, takımdaki kanat oyuncusu sayısı derken şuanda tüm gözler Sinan'da.. Es kaza bu şansı iyi değerlendirirse, yürür gider sezonun sonuna kadar ancak devre arasında mutlaka bir kanat oyuncusu takviyesi olması gerekiyor hedefe yürümek istiyorsak. 

Takım savunması olgusunu Galatasaray yeni baştan kuruyor ve sezon başında "Avrupa'nın gelecek vaadeden önemli savunmacılarından" birisi olan Denayer'i kiralamamış olmamıza rağmen bu çocuğu stoper oynatmadığımız gerçeği karşımızda duruyor. Ortasahada defansif bir oyuncunun eksikliği, Denayer'in sakatlığı ve sağbekteki oyuncuların eşsiz performansı nedeniyle bir türlü istediği mevkide istediği dakikaları bulamadı Jason Denayer ancak anlaşılan o ki, yeni kurguda Denizli'nin ortada değerlendireceği isimlerin başında geliyor. Chedjou - Denayer ikilisinin önüne Donk'u koyduğunuzda ayağı top yapan - kademe anlayışı olan ve futbolu bilen bir üçgen kurulduğu aşikar. Savunmanın sağına Linnes, soluna da Carole'un geleceğini varsayarsak aslında fena bir kurguya benzemiyor. Selçuk'u biraz daha merkeze, Sneijder'ı ise forvetin arkasına itecek olan bu formasyonda kanat oyuncularının önemi bir kat daha artıyor. Tabii merkezde oynayacak forvet oyuncusunun da..

Merkezde oynayacak olan forvet oyuncusu demişken, Burak Yılmaz hakkında bir paragraf açmamız gerekiyor. Sakatlık dönüşü sonrasında ASY Arena'da ilk çıktığı maçta kaçırdığı iki net pozisyon sonrasında ıslıklanmaya başladı ve tribünlere alkışla tepki veren Burak, son dakikalarda penaltıdan attığı gol sonrasında kameralara armayı ve yıldızı gösterip tüm stadyumu gösterdi. Bugün performansı soru işareti olan oyuncunun, geçmişte neler yaptığı gece - gündüz kadar net bir şekilde ortada yer alıyor. Takımın en golcü isimlerinden birisi olan Burak, bu sezon gerek geçirdiği sakatlıklar gerekse takımın yaşadığı mental düşüşten en fazla etkilenenler arasında yer alıyor. Şampiyonlar Ligi'nde rakip kaleye gollük şutu dahi olmayan bir oyuncudan bahsediyoruz, koskoca 6 maç sonunda bu istatistiğe ulaşmak bir forvet için fazlasıyla üzüntü verici. Hele ki, 2 yıl önce gol krallığında Ronaldo ile yarışıyorsanız.. Bunun yanı sıra taraftarın artık sabrı kalmadı, Umut ve Burak'ın inanılmaz kötü performansının yanı sıra Hamzaoğlu'nun adaletsiz forma düzeni sonrasında oyuncular ekstra tepki görmeye başladı. Burak bugün atar, yarın kaçırır ancak yöneticilerin bazı yanlışları oyuncuya mal edilmemeli. Kadroya yapılacak doğru takviyeler Burak'ın verimliliğini de arttıracaktır kuşkusuz, bundan önce Drogba & Elmander gibi isimlerle birlikte oynadığında katkısı ne kadar yüksekti hepimiz biliyoruz. O nedenle sahip çıkmak lazım.. İyi veya kötü, bu sezon Burak ile devam edecek. Oynanan oyun içerisinde takımı ıslıklayınca, oyuncuların reaksiyonu artı yönde değil eksi yönde oluyor. Kenara gelmek, oyundan çıkmak veya oyun içerisinde sorumluluk almak istemiyorlar. Sadece tepki gören oyuncu değil, tüm takım bundan kötü etkileniyor ki Sivas karşısında yenilen golde bunu açıkça gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Galatasaray iyi günler görecek, güzel günler. 5 maç üstüste kazandığımız zaman şampiyon takım kimliğine bürünecektir, ki Galatasaray kendisine inanmayanları mahcup etmeyi çok sever!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0