Nostalji | Veteranların popüler ismi Evren Turhan!

Galatasaray'da toplam bir sezon oynamış, takasla gelmiş takasla gitmiş, dimağlarda saçlarının ön tarafı dökük olarak yer etmiş Evren Turhan; şimdi gür saçları, kendine güvenli duruşu ve bilek hakimiyetiyle 4 Büyükler Salon Turnuvasının yıldızı olarak hayatımıza yeniden girdi. Bir sezon dediysek de öyle tam bir sezon olarak düşünmeyin. 1995-96 sezonu devre arasında Kocaelispor'dan Souness aldırdı, o sezonun ikinci yarısı ve ertesi sezonun ilk yarısında parçalı formayı giydi ve 1996-97 sezonunun devre arasında Kocaelispor'a geri döndü. Evren'in Galatasaray'dan biletini kesen ise İmparator Fatih Terim'den başkası değildi.

Evren, Mustafa Denizli'nin başarılı Kocaelispor'unun genç yıldızıyken ligde sallantılı günler geçiren Galatasaray'ın dikkatini çekti. Hakan Şükür'ün de Torino'dan dönmesiyle ihtiyaç fazlası konumuna düşen Saffet Sancaklı, yeşil - siyahlı takıma gönderilirken; Evren Turan bu transferde takasla birilkte sarı-kırmızılı camiamıza transfer oldu. Henüz 22 yaşındaki Evren, Galatasaray'a transferinden sonra "Genç olduğum için hakkımda soru işaretler var ama kendimi ispatlayıp uzun yıllar bu formayı giyeceğim." dedi ve ertesi sezonun devre arasında bu sefer Volkan Kilimci'ye karşı takasta kullanılarak yeniden Körfez ekibinin yolunu tuttu.

Galatasaray'da kaldığı toplam bir sezonda bir adet Türkiye Kupası zaferi ve Kadıköy'e bayrak diken Souness'i gördü. Ayrıca ligde 2-0 kazandığımız Fenerbahçe maçında olağanüstü performans sergileyip ve Oğuz Çetin'e nefes aldırmadı. Yıllar sonra devre arasında Kocaelispor'dan transfer ettiğimiz ve ilk Fenerbahçe maçında olağanüstü performans sergileyen bir diğer futbolcumuz Volkan Arslan'dır. Volkan Arslan'ın çılgın attığı maçta Fenerbahçe'ye karşı galip geldiğimiz skor yine 2-0'dır. Ateistler bunu da açıklasın bakalım...

Kendisi gibi futbolcu olan babasının adı Osman 'Nuri' Turhan'dır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0