Dynamo Kursk'a son çeyreğin başında teslim olduk...

Kadınlar Basketbol Ligi'nde son dört maçta dört galibiyet alarak yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı, mücadele ettiği Euroleague Women'da grup aşamasının 9.maçında Dinamo Kursk ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona korakor bir mücadele örneği sergileyen Ekrem Memnun'un öğrencileri, son çeyreğin başında savunmada istediği performansı gösteremeyince sahadan 75-60'lık skorla mağlup ayrıldı. Grupta dördüncü yenilgimizi aldığımız karşılaşmada Sarayın Sultanları adına en skorer isim 18 sayı üreten Jewell Loyd oldu.

Maça Nevriye ve Loyd'un üçlükleriyle başladık. Karşı taraf pota altı avantajını Nneka ile ard arda sayılar çıkararak kullanmaya başladı. Bizde Kizer'ın orta mesafe isabetleriyle sayılar bulduk. Nneka'nın pota altında ayak çabukluğu ile bulduğu sayılar devam ederken bizde Nevriye ve Loyd ile skora tutunmaya devam ettik. Savunmada çok sıkıntı yaşadığımız çeyreği ise 20-20 bitirdik.

2. çeyreğe Kursk, Vidmer'in basket-faul'ü ile başladı. Bizde Loyd'un jump-shot'ları ile skoru az farklı geride takip ettik. Vidmer bu çeyrekte etkinliğini devam ettirdi ve 6 sayı çıkardı. Pota altı oyuncularımızın hücumda yüksek şut yüzdesi devam etti ve Nevriye+Kizer'ın şut isabetleriyle maça devam ettik. Harding'in üçlüğünden sonra Loyd ve Kizer'ın orta mesafe şutlarıyla ilk yarıyı 39-34 geride kapadık.

3. çeyreğe ise kararlı başladık. Kizer'dan ard arda 6 sayı bulduk ve Bahar'ın da el üstü şutuyla durumu 42-42'ye getirdik. Fakat sahneye yeniden Nneka çıktı ve takımını yeniden öne geçirdi. Ardından Jekabsone'nin bireysel yeteneği ve Augustus'un basketiyle fark 7'ye kadar çıktı. Petra'nın Nneka üzerinden bulduğu basketlerle çeyreği 58-53 geride tamamladık.

Son çeyreğe felaket bir başlangıç yaptık. Jekabsone, şutlarıyla maçı koparma noktasına getirdi. Fark birden 12'ye kadar çıktı. Nevriye ve Loyd'un şutlarıyla yeniden maça tutunmaya çalışsak da Nneka, EuroLeague'deki en iyi maçını çıkardı ve pota altında bitirdiği turnikelerle maçı kopardı ve maçı Dynamo Kursk 75-60 kazandı.

Takımımızda Jewell Loyd 18 sayı, Nevriye Yılmaz 17 sayı - 6 ribaund, Lynetta Kizer 15 sayı - 7 ribaund - 5 asist ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0