Sarayın Sultanları 7/7 yaptı!

Hafta içinde Lille deplasmanında kritik bir galibiyet elde eden ve Euroleague'de yoluna dolu dizgin devam eden Galatasarasy kadın basketbol takımı, KBSL'nin 16.haftasında Adana ASKİ'yi evinde ağırladı. Baştan sona büyük bir çekişme ve takibin süregeldiği karşılaşmada devreyi 37-38 geride kapatan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 78-69 galip ayrılmayı başardı. Sarayın Sultanları bu sonuçla birlikte ligde üst üste 7. galibiyetini aldı.

Maça Işıl'ın serbest atışlardan bulduğu basketler başladık. Nevriye'nin üst üste atışları + Nuria'nın basket-faul'ü ile ilerledik. Karşı taraf pota altını iyi kullanmaya başladı ve Zellous + Zahui ile sayılar çıkardı. Hücumda zorlanmaya başladık fakat sürekli faul çizgisine gelmeyi başardık ve skorda geri kalmadık. Karşı tarafta hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve Larkins'i de dahil ederek pota altındaki avantajını sürekli kullandı. Jewell Loyd'un son saniye üçlüğü ile çeyreği 16-18 geride kapattık.

İkinci çeyreğe Zellous ve Zahui'den yediğimiz üçlüklerle başlasak da hücumda bireysel çabalarla sayılar bulduk. Jelena'nın üçlüğü ve Jewell Loyd'un jump-shot'ı ile bu çeyrekte üretken olmaya başladık. Nevriye'nin turnikesiyle skor takibimiz sürdü ve Nuria'nın üçlüğü ile 28-26 öne geçtik. Adana ASKİ pota altından oynamaya ısrarla devam etti ve Zellous'un drive'larıyla basketler buldu. Biz ise hücumda herşeyi rayına oturttuk ve Jewell Loyd'un sazı eline alışıyla hem sayılar bulup hem de Petra'ya asistleriyle durumu 34-32'ye getirdik. Fakat ard arda 2 hücumda Zahui ve Esra'dan yediğimiz üçlüklere Ayşegül ile cevap vermeye çalışsak da ilk yarıyı 37-38 geride tamamladık.

Üçüncü çeyreğe Jewell Loyd'un atışı ve Nevriye'nin basket-faul'ü ile başladık. Hücumda top kayıpları yaşamaya başlasak da aldığımız faullerle serbest atışlardan sayılar bulduk. Jelena'nın orta mesafesi ve Işıl'ın basket-faul'ü ile skoru 54-46 yaptık. Karşı tarafta hücum ritmi bozuldu ve Nevriye'nin de atışıyla üçüncü çeyreği 58-48 önde bitirdik.

Son çeyreğe Zahui üst üste 2 üçlükle başladı. Jelena'nın orta mesafeleri ile karşılık verdik fakat Jelena hücumda tökezlemeye başladı ve top kayıpları yaptı. Karşı tarafta Esra'nın üçlüğü ile farkı 1'e indirdi (62-61). Hücumda tüm sorumluluğu Loyd'a verdik ancak Loyd'dan da top kayıpları geldi ve Zellous'un basketiyle ASKİ 3 buçuk dakika kala 62-64 öne geçti. Bu uyarıyla hücumda açıldık ve Loyd'dan 3 üçlük bulduk. Nevriye'nin de basket-faul'ü ile ibreyi yeniden bize döndürdük ve maçı 78-69 kazandık.

Takımımızda Jewell Loyd 18 sayı - 4 asist, Nevriye Yılmaz 17 sayı - 4 ribaund, Jelena Dubljevic 14 sayı - 4 ribaund - 5 asist, Işıl Alben 10 sayı - 4 ribaund - 4 asist ile öne çıktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0