BSL | Fenerbahçe yetmedi, hakemler gelsin..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 19. haftasında Fenerbahçe Ülker ile Ataşehir Ülker Arena'da karşılaşan Yenilmez Armada, karşılaşmadan 77-68 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla 19. haftada 6. mağlubiyetini alan Yenilmez Armada ligdeki 3.'lüğünü korurken rakibine ikili averajı vermemiş oldu. Hatırladığımız üzere ligin ilk yarısındaki karşılaşmada Galatasaray Odeabank rakibini Abdi İpekçi Arena'da 80-63 mağlup etmişti.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Chuck Davis ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Stephane Lasme'nin smacıyla buldu. Kısalarımızın basit top kayıplarına rağmen savunma stratejisi ile Fenerbahçe'yi durduran Galatasaray Odeabank, düşük skorlu geçen ilk çeyreği son 2 dakikada yakaladığı 0-9 seri ile 17-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte etkili oyununu sürdüren Galatasaray Odebank'a bu sefer hakem engeli geldi. Bobby Dixon'ın faullü savunmasını her pozisyonda es geçen hakem üçlüsü, Göksenin Köksal'ın hücum süresi biterken attığı üçlük sonrası senaryo yazarken, sadece seyirciye bakan Göksenin Köksal'ı teknik faulle cezalandırdı ve ekibimizin de hızını kesmiş oldu. Buna rağmen savunmadaki mücadelesini bırakmayan Yenilmez Armada, periyotun sonunda Sinan Güler ile etkili olurken, çeyreğin sonunda rakibinin serisine engel olamayınca ilk devreyi 41-36 geride kapattı. Üçüncü çeyreğe Errick McCollum'un sayıları ile giren Yenilmez Armada, Fenerbahçe'nin dış atışlarına engel olamayınca maçta ilk defa çift hanelerle geriye düştü. Koçumuz Ergin Ataman'ın molasından iyi dönen Yenilmez Armada, Schilb ve Sinan'ın sayıları ile 5-0'lık seri yakalayarak Obradovic'e mola aldırttı. Mola dönüşünde hücum etmekte zorlanan ve rakibine karşılık veremeyen ekibimiz 3. çeyreği 62-53 geride tamamladı. Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı basketlerle geçilirken iki ekipte birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Maçın son dakikasına kadar mücadelesini bırakmayan Yenilmez Armada karşılaşmadan 77-68 mağlup ayrılsa bile ikili averajı rakibine vermedi. 

Takımımızda Stephane Lasme 21 sayı-3 ribaund-4 blok ile öne çıkan isim olurken, Blake Schilb 11 sayı-3 ribaund- 5 asist, Sinan Güler 11 sayı-2 ribaund-3 asist ile oynarken, maçın kader oyuncularından biri olan Göksenin Köksal ise 6 sayı -1 teknik faul- ile mücadele etti. 

Karşılaşmada olan yanlı hakem tutumuna karşı olan cevabımızı önümüzde ki günlerde videolu olarak buradan paylaşacağız..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0