CEV Cup | Kızlar avantajı ele geçirdi!

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, 2015-2016 sezonunda mücadele ettiği Cev Cup'ta rakiplerini bir bir geçerek Challenge etabına kalmıştı. Daha önce belirttiğimiz gibi Challenge etabında Cev Cup'ta sona kalan 4 takım ile bir üst kupa olan Cev Champions League'den elenen 4 takım eşleşiyor. Bu etapta Impel Wroclaw ile eşleşen takımımız rakibini Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırladı. Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan takımımız avantajı eline geçirdi ve taraftarına güven verdi. Takımımız 10 ace, 6 blok sayısı ile oynarken Nadia Centoni 18 sayısı ile takımımızın en skorer ismi olmayı başardı.

Fazla iyi giremediğimiz maçta ilk sette ilk teknik molaya kadar oyununu toparlayarak teknik molayı 8-6 önde kapatan takımımız bu üstünlüğünü koruyamadı ve rakibimiz ikinci teknik molaya 13-16 önde girdi. Konuk ekip eline geçirdiği bu avantajı kullanırken eşitliği sağlamaya çalışan takımımız yaklaşmasına rağmen bunu başaramadı ve 22-25 kaybettiği set ile mağlup duruma düştü.

İkinci sete harika başlayan takımımız ilk teknik molaya 8-2 önde girdi ve seti kalan bölümünde hakimiyeti elden bırakmadı. 16-10'luk ikinci teknik moladan sonra 5 sayılık seri yakalayan takımımız o noktadan sonra seti 25-14 kazanmayı bildi ve durumu eşitledi.

Üçüncü set dengeli bir oyunla başlarken ilk teknik molaya önde giren takım rakibimiz oldu. Moladan dönüşte toparlanan takımımız üstünlüğü ele aldı ve ikinci teknik molaya 4 sayı fark ile önde girdi. O noktadan sonra arkasına bakmayan takımımız yakaladığı seriler ile seti 25-14 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setinde de dengeli bir başlangıç görülen maçta ilk teknik molaya 8-6 önde girdik. Maçın dengeli oyunu devam etti fakat ikinci teknik molaya varmadan takımımız ufak bir avantaj yakaladı. (16-13) Bu noktadan sonra yine gaza basan takımımız rakibine sadece 3 sayı vererek seti ve maçı bitirmeyi başardı.

Bu sonuçla avantaj yakalayan takımımız Polonya'daki rövanş maçını 24 Şubat Çarşamba günü TSİ 20:00'de oynanacak. Takımımıza yarı final yolunda bol başarılar dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0