Eurocup | Teker teker geçiyoruz turları!

Eurocup'ta yoluna emin adımlarla devam eden erkek takımımız Galatasaray Odeabank, N Grubu'nun altıncı ve son hafta maçında Dinamo Sassari'yi ağırladı. Sinan Güler'in 18 sayı ile yıldızlaştığı maçı 87-69 kazanan Galatasaray Odeabank, N Grubu'nu lider tamamlayarak bir üst tura geçmeye hak kazandı. Son 16 takımın yarışacağı bir üst turda, takımımızdan daha istikrarlı bir performans bekliyoruz.

Maça Anadolu Efes maçında olduğu gibi topa baskı yapan bir beşle çıkmayı tercih eden Ergin Ataman, Sinan-Göksenin-Schilb-Micov-Lasme'yi sahaya sürdü. Maçın başlarında boyalı alandan Stephane Lasme'yi etkili kullandık. Gabonlu pivot maçı 15 sayı, 14 ribaund ve 2 blokla tamamladı. Anadolu Efes maçındaki ivmesini korumaya devam ediyor ve bu Lasme'yi Eurocup seviyesinin çok daha üzerine çıkarıyor. Stephane Lasme şu anki oyunuyla tam bir Euroleague oyuncusu. Stephane Lasme dışında hem ilk çeyreğe hem de maça etki eden bir diğer oyuncumuz Sinan Güler oldu. Skorer kimliğini sahaya yansıtan Sinan, 18 sayıyla maçın en skorer ismiydi. Lasme'nin hem savunmada hem de hücumdaki performansıyla ilk çeyrek 18-13 lehimize bitti.

İkinci periyoda tempolu başlayan Galatasaray Odeabank, skorunu arttırmaya devam ederken yediğini azaltmaya engel olamadı. Oyunun bu kısmında Chuck Davis'in skora verdiği ekstra destek Galatasaray'ın maç özelinde önemli bir hamle yaptığının özetiydi. Chuck Davis'in isabetli atışlarından sonra skor 34-28'e geldi ve Sassari koçu molaya başvurdu. Bu moladan sonra skor farkını eriten rakip ekip, Brent Petway önderliğinde farkı 3'e indirdi ve ilk yarı 36-33 önderliğimizde bitti.

Üçüncü çeyreğe yine hücum anlamında istekli başlayan Galatasaray Odeabank, Stephane Lasme'nin boyalı alandaki etkinliğiyle skor bulmaya devam etti. Sassari koçunun aldığı mola bu kez işe yaramadı ve Ergin Ataman'ın sistemi hücum anlamında meyvelerini vermeye devam etti. Maçın bu kısmından sonra kaptan Sinan Güler uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıktı. Ard arda bulduğu isabetlerle hem farkı açan hem de istatistik kağıdını dolduran tecrübeli guard, maçın koparılmasına önemli bir katkı yaptı. Son çeyreğe 7 sayı önde giren takımımız için son 10 dakika finalden öteydi.

Son çeyreğe önemli şutörlerimizden Göksenin Köksal'ın skora katkı yapmasıyla başladık. Göksenin'e Chuck Davis'in de katılmasıyla maçta ilk defa çift haneli farklara çıkan takımımız, maçın son bölümünde topu Sinan Güler'e emanet etti. Oynadığı ikili oyunlar ve içeri ettiği keskin drive'lar ile imza atışlar bırakabilen kaptanımız, şut anlamında da özellikle bu sene çok iyi işlere imza atıyor. Bu maçta da bu sezonun kısa bir resitalini sundu kaptan. Farkın 20'lere kadar çıkmasından sonra daha rotasyonlu oynayamaya çalışan Ergin Ataman, takımının gösterdiği son çeyrek reaksiyonundan oldukça mutlu olsa gerek. Stephane Lasme'nin hücum ve savunmadaki başarılı performansı, Sinan'ın son çeyrekteki büyük oyunu ve takımdaki herkesin yapması gerekeni yapmasıyla Ergin Ataman ve öğrencileri adını son 16'ya yazdırdı. Rakip ise tanıdık bir isim: Pınar Karşıyaka. İkili maçlar üzerinden oynanacak son 16 turunda takımımıza yürekten başarılar diliyoruz.

Teker teker geçiyoruz turları, Avrupa'da alacağız kupayı!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0