ZTK | Yarı final yolunda avantaj..

Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan ve UEFA süreciyle birlikte son derece zorlu bir dönemi geride bırakan Galatasaray, mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin ilk maçında Akhisar Belediyesi'ne konuk oldu. Rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen Wesley Sneijder ve Selçuk İnan'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Denizli'nin öğrencileri, yarı final kapısını aralarken takımın ortaya koyduğu futbol soru işaretlerini bir nebze daha büyüttü.

Satırbaşları
Ligde gerek maddi durumu, gerekse puan durumu bakımından iyi günler geçirmeyen ekibimizin bu sezonki en büyük hedefi Ziraat Türkiye Kupası olarak görünüyor. Kupada grup aşamalarından itibaren iyi bir performans sergileyen ekibimiz, çeyrek final ilk maçında geriye düşmesine rağmen kazanmayı bildi ve yarı final için avantajlı bir skor elde etti. Maçın ilk yarısı golsüz sonuçlanırken ; ikinci yarıda golcüsü Rodallega’nın şık vuruşuyla öne geçti. Hücum hattında yaratıcılıktan uzak görünen Galatasaray pozisyon üretmekte zorlandı.Bu sorunun ancak yıldız ayaklarla çözüleceği aşikardı ve yıldızlarımız sorumluluğu alarak sonuca gitmeyi başardı. 70. dakikada Sneijder’in şutuna müdahale etmek isteyen Douglao ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Golden 2 dakika sonrasında golü atan Sneijder’in ceza alanına ortaladığı topu tamamlayan kaptan Selçuk, galibiyet golümüzü kaydetti. Sonrasında Umut karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi ve maç 2-1 ekibimiz lehine noktalandı. 

Hücumdaki Noksanlık
Burak’ın Çin’e transferi , Sinan ve Podolski’nin sakatlıkları sonrası hücüm hattımız son yılların en kötü rotasyonunu yaşıyor. Elmander, Drogba, Burak gibi isimlerin arkasında genellikle 3. Forvetimiz olan Umut artık takımın tek santraforu durumunda. Rakiplerimizin bu bölgelerinde Van Persie, Mario Gomez gibi isimlerin yer alması; arkalarında Fernandao, Cenk gibi isimlerin beklediğini göz önüne alırsak vaziyetin kötülüğünü daha iyi anlayacağız. Burada Umut’un yetersizliğinden çok rotasyonun darlığını geçtim olmayışına vurgu yapıyorum. Çok uzağa gitmeyip rakip Akhisar’a bakarsak forvetleri Rodallega iken yedek kulübesinde Vaz Te oturuyordu. Bu soruna Mustafa Denizli’nin çözüm çabasını hep beraber göreceğiz önümüzdeki maçlarda.
Oktay HAYKIR

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0