ÖZEL | Nedir bu bütçe meselesi?

Şubat ayının olağan Divan Kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek basket takımımızın gelecek sene ki bütçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek konuşmasında “Basketbol şubesi 15 milyon $ bütçe ile oynuyordu bunu aşağıya çektik. Bu sene 6 milyon $, önümüzde ki sene 3 milyon $ olacak.” dedi. Ancak kulübe yakın kaynaklardan öğrendiğimiz bilgiye göre durum böyle değil. Olayın asıl yüzü ise şu şekilde..

Geçtiğimiz sezon Medical Park ile sembolik bir sponsorluk anlaşması yapan Galatasaray, bu anlaşmadan sadece 1 milyon $ gibi bir gelir elde etmişti. Yüksek bütçe ile kurulan erkek basketbol takımımızın bütün bütçesi ise neredeyse kulüp kaynakları tarafından karşılanmıştı. Bu sene ise Odeabank ile 3 yıllık yeni bir sponsorluk anlaşması imzalayan Galatasaray, bu anlaşmadan yıllık 3 milyon $ civarı gelir elde ediyor. Kulübümüz de sezon başında kendi kaynaklarından 3 milyon $ kaynak yaratarak 6 milyon $ civarında bir takım kurdu. Sezon ortasında ise bilindiği üzere geçmiş yıllardan kalan borçların ödenmesi için kaynak yaratılarak bu borçlar kapandı. Yani bu sene kulüp kendi kaynaklarından erkek basketbol takımına yaklaşık olarak 5 milyon $ gibi bir para aktardı. Dursun Özbek’in toplantıda bahsettiği para tam olarak bu. Önümüzdeki sene ise Galatasaray yönetimi yine şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmayı hedeflerken bunu olabildiğince ekonomik yollarla yapmaya çalışıyor. Şimdiden önümüzdeki yıl için çalışmalara başlayan yönetim ekibi bütçeyi kesin olarak düşürmüş değil. İlk etapta kadro kalitesini koruyarak daha ekonomik bir takım kurmak hedeflenirken, gerektiği takdirde bütçe arttırılarak kadro kalitesinden kesinlikle ödün verilmeyecek. Ek olarak Sinan, Micov gibi yıldız oyuncularımızın takımdan ayrılma gibi bir durum da yok.  Kadın takımımız için ise durum erkek takımında olduğu kadar parlak değil. Bu sene geçtiğimiz yıla göre bütçesinde azalmaya gidilen ve istenilen takviyelerin yapılamadığı takımımızda önümüzde ki sene de bir bütçe kesintisi muhtemel. O konuyla ilgili daha net bilgiler öğrendiğimiz zaman yine bir şeyler kaleme alacağız.

FCN Blog özel haberidir kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0