STSL | Havluyu attık..

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda Akhisar’ı 2-1 ile geçip yarı final yolunda avantaj yakalayan Galatasaray’ın ligdeki önlenemez düşüşü devam ediyor. Süper Lig'in 21.haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Mustafa Denizli'nin öğrencileri sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve haftayı 34 puanla kapattı. Mersin karşısında ortaya konulan futbol, haftalar süren eziyetin devam ettiğinin göstergesiydi.

Satırbaşları
İlk 11 de bir türlü istikrarı tutturamayan ekibimizde kurgu bu maçta da değişmedi. Sakatlığı bulunan Hakan Balta’nın yokluğunda Chedjou’nun partneri Semih oldu. Sol bekte Carole görev alırken sağ bekte Denayer şans buldu. Orta saha son haftalarda olduğu gibi Selçuk – Donk ikilisinden oluşurken hücüm hattı Olcan – Sneijder – Podolski- Umut'tan oluştu. Maç orta saha mücadelesi şeklinde başlarken takımımız ceza sahası dışından şutlarla etkili olmaya çalışırken Mersin İdmanyurdu Nakoulma , Tita gibi hücüm silahlarıyla etkili oldu. Rakibin golü 39.dakikada Nakoulma’dan geldi. Umut’un hatalı pasında topla buluşan Tita topu Nakoulma ile buluşturdu. Semih’ ten sıyrılan oyuncu topu ağlara gönderdi. Cimbomun ilk yarı etkili bir atağı yoktu. İkinci yarıya da etkili başlayan Mersinin golcüsü Nakoulma durdurulamadı. 53.dakikada kontra atakta Nakoulma’yı durdurmak isteyen Semih, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımımızı 10 kişi bıraktı. Bundan 10.dakika sonra korner vuruşunda ön direkte topla buluşan Güven, topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. Galatasaray cevabı 88.dakikada Podolski ile verebildi. Yasin’in ortasında topu ağlara gönderen Poldi maçın skorunu belirledi. Mersin İdmanyurdu, 1983 ‘ten sonra rakibini ilk kez devirdi. Cimbom böylece lig yarışında kendini çetin bir 3.lük yarışı içinde bulmuş oldu.

Düzelecek miyiz? Ne zaman?
Takımımız hakkında en son ne zaman güzel bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum. Takımımımız seyircilere zevk vermiyor, daha kötüsü bir umut da vermiyor. Ne yazık ki artık pek hedefimiz de yok. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ile karşılaşacağız ama bu maçı düşüncek halimiz ne yazık ki yok. Rakip Lazio’yu bu kadar kötü yakalayabilceğimizi sanmıyorum daha sonra ancak bizim de onlardan aşağı kalır yanımız yok. Bu turda rakibini eleyen takım, taraftarlarına az da olsa umut vermiş olacak, yani bu turda kötünün iyisi belirlenmiş olacak. Kulübün kuruluş amacı olan yabancı takımları yenmenin kulüp kültüründe ne denli olduğu ortada. Oyuncularımızın bu hafta nasıl bir reaksiyon göstereceklerini merakla bekliyorum.
Oktay HAYKIR

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0