TBVL | Kızlar bir puana razı..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin 18. haftasında takımımız Galatasaray Daikin, Trabzon deplasmanındaydı. Imperial Hastanesi İdmanocağı ile oldukça çekişmeli geçen maçı 5 sette kazanan ekip rakibimiz oldu. Bu sonuçla 3. sıradaki yerini aynı puandaki Eczacıbaşı'na kaptıran takımımız ligde üst üste ikinci mağlubiyetini almış oldu. Nadia Centoni 25 sayı ile Malagurski ile maçın en skorer ismi olurken Charlotte Leys 14 sayı ile oynadı. Takımımız 14 ace sayısı bulurken 10 da blok üretti.

Sete sayı ile başlayan takımımız rakibin servis hatası ile ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Maç karşılıklı sayılar ile devam ederken Ezgi'nin sayısı ile teknik molaya önde giren taraf olduk. Setin son bölümü de oldukça dengeli bir oyuna sahne olurken son nefeste seti kazanan ekip 26-24 ile İdmanocağı oldu.

İkinci sete iki sayı ile başlayan takımımız ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Moladan sonra aradaki farkı korumaya gayret eden takımımızda Centoni hücum sayıları ile takımı ayakta tuttu. Önde geçtiğimiz ikinci teknik moladan sonra son sayılarda yakaladığımız seri ile seti 21-25 kazandık.

Üçüncü sette bariz üstünlüğü olan Galatasaray Daikin ilk teknik molaya 3-8 önde girdi. Özellikle Nursevil üst üste 4 servis sayısı ile bu farkın oluşmasında ana etken oldu. Etkisini kaybetmeyen takımımız durum 6-15 iken 4 sayılık seri verse de teknik molaya 10-16 önde girdi. Seti rahat bir şekilde 17-25 kazanan takımımız üstünlüğü eline geçirdi.

Dördüncü sette ilk sayıyı kazanan takımımız art arda verdiği 5 sayı ile fark oluşmasına engel olamadı. Zaten İdmanocağı bu noktadan sonra bir daha üstünlüğünü yitirmedi. 8-4 ve 16-13'lük teknik mola skorları bulunan set 25-19 ev sahibi lehine sonuçlandı.

Tie break setinde iyi bir başlangıç yapan takımımız skoru 1-4'e getirdi. Saha değişimine 4-8 önde giren Galatasaray Daikin, bu noktadan sonra rakibine engel olamadı ve seti 15-13, maçı da 3-2 kaybetti.

Bu sonuçla 40 puana yükselen takımımız 3. sıradaki yerini altındaki Eczacıbaşı'na bırakmış oldu. TBVL 19. hafta maçında takımımız Taçspor Daikin Park'ta Nilüfer Belediyesi'ni ağırlayacak. Mücadele 5 Mart günü saat 14:00'te oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0