Avrupa'nın en korkutucu deplasmanı: Abdi İpekçi Arena!

Galatasaray basketbol takımları yıllar önce maçlarını Ahmet Cömert'te oynarken salonun yetersiz olması nedeniyle Ayhan Şahenk'in yolunu tutmuş, taraftar ise "Sokakta oynasan, kaldırımda destekleriz." mottosuyla o dönem metrosu - direkt ulaşım sağlayan toplu taşıması olmayan salonun yolunu tutmuştu. O sezon Eurocup'ta son 4 takım arasına kalmayı başaran, İspanya'daki finallere giden takımın kadrodaki 6.oyuncusu konumunda bulunan Galatasaray taraftarı için kendisini kanıtlama devri gelecekti. Bir sonraki durak, şimdilerde Avrupa'nın en korkulan deplasmanı olan Abdi İpekçi Arena oldu.

Galatasaray basketbol takımlarının hedefi bir tık yukarıya koyması, daha merkezi ve nispeten daha kolay ulaşım seçeneklerine sahip Abdi İpekçi Arena'ya taşınması hiç kuşkusuz tribüne yansıdı. 2010 yılında rakibinin 5'te 1 bütçesine rağmen finalde kafa kafaya oynayan takımın, Euroleague'in çaylağı olmasına rağmen çeyrek finalin kapısından dönmesinin ve Avrupa'nın en büyüklerine diz çöktürmesinde Abdi İpekçi Arena'nın payı olmadığını kim söyleyebilir? 23 yıl sonra gelen şampiyonluğun, Euroleague'de ikinci sezonda çeyrek final başarısının, en zor sezonda bile savaşmaktan korkmayan bir takımın X-Factor'u mutlaka ama mutlaka, ihtiyaç anında ortamı yangın yerine çeviren taraftarıydı. Salon kültürünü oluşturmak, basketbol seyircisini salona çekmek ve hedef maçlarda rakibin üzerine kabus gibi çökmek.. Üç doğruyu başardı Galatasaray camiası. 

Eurocup'ta şampiyonluğa yürüyen Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımı, çeyrek final serisinden itibaren evinde oynadığı 3 maçta rakiplerine büyük üstünlük kurarken üç maçını da kapalı gişe oynadı. 12bin kişi kapasiteli Abdi İpekçi Arena'da yaklaşık 15bin kişilik bir atmosfer oluştu. Takımla birlikte savunma yapan, takımla birlikte hücuma çıkan, oyuncusu yere düştüğünde onu saha kenarından kaldırıp tekrar sahaya iten 15 bin kişi.. Kulakları sağır eden bir gürültü. 40 dakika boyunca bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji. Maç sonunda kazanmanın verdiği mutluluk ve suratlarda yorgun bir gülümseme. Bir sonraki maçı konuşarak, hedefleyerek eve dönüş.. Abdi İpekçi Arena artık kelimenin tam anlamıyla "Arena" oldu. Tam bir Roma tarihi gibi.. Parke üzerinde Galatasaray arması taşıyan Gladyatörler, tribünlerde gladyatörün rakibini öldürmesi için tempo tutan asiller. Ancak bu tarih Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımının ve taraftarının yazdığı tarihin ta kendisi!

Rakip takım oyuncularının yanı sıra, rakip takım teknik heyeti ve karşılaşmanın görevlileri üzerinde müthiş bir baskı kuran Galatasaray taraftarı, Avrupa'nın en korkulan deplasmanlarından birisi olmayı başardı. Avrupa basketbolunda en zorlu deplasmanlar sayıldığında Panathinaikos'un ev sahipliği yaptığı OAKA, Kızılyıldız'ın ev sahibi olduğu Kombank ve Maccabi'nin eski günlerinden uzakta Nokia Arena sayılırdı. Ama artık o günler geride kaldı.. 

2016'da şu ana dek taraftarının önünde kaybetmeyen Galatasaray, iç sahada oynadığı son 14 maçı kazanmayı başardı. Arena'daki son yenilgisini 18 Kasım 2015'te Eurocup'ın normal sezonunda grup aşamasında Litvanya ekibi Neptunas'a karşı alan Ergin Ataman'ın öğrencileri, bu maçın ardından ligde ve Eurocup'ta oynadığı yedişer maçtan galibiyetle ayrılmasını başardı. Eurocup'ta bu sezon iç sahada oynadığı 11 maçta 10 galibiyet almayı başaran Galatasaray Odeabank, finallerin başladığı çeyrek final serisinden itibaren Pınar Karşıyaka'ya iç sahada 28, Bayern Münih karşısında 11 ve Gran Canaria karşısında 14 sayı farkla sahadan ayrılarak rakiplerine gözdağı verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0