Eurocup | Chuck Davis böyle istedi..

Eurocup'ta artık tek hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve dün akşam sahaya 21 sayılık fark amacıyla çıkan Galatasaray Odeabank, ilk yarısını kötü oynadığı karşılaşmayı 3. çeyrekte seyircisinide arkasına alarak yakaladığı seri ile 89-75 kazanmayı başardı. Son dönemde formunu yakalayan ve bize eski günlerini izleten Chuck Davis'in yıldızlaştığı karşılaşmada, Göksenin Köksal'da attığı üçlüklerle ekstra katkı verdi. Yakaladığı 14 sayılık fark ile İspanya deplasmanına büyük avantajla giden ekibimiz orada bu sayı farkını koruduğu takdirde final biletinin sahibi olacak.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada ilk dakikalarda Sinan Güler ve Stephane Lasme ile etkili oldu. Sinan'ın faul problemine girmesiyle birlikte çeyreğin ortalarına doğru oyunu dengeleyen Gran Canaria skorda da dengeyi yakaladı(22-22). Kalan süre karşılıklı basketlerle geçilirken, Galatasaray Odeabank ilk çeyreği 25-24 önde tamamladı. İkinci çeyreğe etkisiz başlayan ekibimiz skorda geri düştü(31-32). Kötü gidişe karşı koçumuz Ergin Atamanın'ın molasından iyi dönen Yenilmez Armada, Chuck Davis'in pota altındaki etkili performansıyla farkı tekrar açtı ve devreye 49-42 önde girdi. 

Üçüncü çeyrekte ise adeta Galatasaray Odeabank fırtınası vardı. Taraftarın itici gücüyle savunmada adeta potasına duvar ören Yenilmez Armada, hücumda da Chuck Davis önderliğinde hiç boş dönmezken farkı 21 sayı sınırına dayadı(64-48). Buradan sonra savunmada itici gücümüz olan Göksenin'in de hücumda devreye girmesiyle farkı koruyan temsilcimiz son çeyreğe 73-56 üstünlükle girdi. Son çeyrekte Gran Canaria'nın farkı 12 sayılar civarına engel olamayan temsilcimiz buna rağmen oyunun kontrolünü hiç bir zaman rakibine vermedi. Micov'un hücum süresinin bitimine bir saniye kala neredeyse orta sahadan attığı basketle biraz rahatlayan temsilcimiz, bu dakikadan sonra tekrardan morallenerek seyircisininde desteğiyle farkı tekrardan açarak karşılaşmadan 89-75 galip ayrıldı ve İspanya deplasmanı öncesi çok büyük avantaj yakaladı.  

Chuck Davis'in 18 sayı-10 ribaund-4 asist ile yıldızlaşarak Eurocup yarı final ilk maçlarının MVP'si olduğu karşılaşmada, Vladimir Micov yüksek şut yüzdesiyle 15 sayı-4 ribaund-6 asist ile oynadı. Errick McCollum kritik anlarda attığı 18 sayı ile ekibimize katkı verirken, üçüncü çeyrekte ivme yakalamamızın en önemli sebeplerinden biri olan Göksenin Köksal 13 sayı-3 ribaund(hepsi hücum ribaundu) ile galibiyetin mimarlarından bir diğeri oldu. Faul problemine girerek maçı erken tamamlayan Stephane Lasme 13 sayı-5 ribaund-3 asist-2 blok ile oynarken, şut ritmini bir türlü yakalayamayan Blake Schilb 4 sayı atmasına karşılık 10 ribaund-3 asist ile oyunun diğer yönlerine katkı sağladı. Bir diğer faul problemi yaşayan isim olan Sinan Güler sadece 5 sayıda kalırken, Curtis Jerrells oynadığı 11 dakikada 2 sayı-1 ribaund-1 asist-2 top çalma ile etkili oldu.

MAÇIN KİLİDİ: CHUCK DAVIS
Maçla ilgili değerlendirmeleri Eurostep programında yaptık zaten. Tekrardan bunları yazmayacağım ancak tek bir şeye değinmezsem çok içimde kalır, o da Chuck Davis. Transferi ilk gerçekleştiği zamanlar soru işaretleri barındıran ve birçok kesim tarafından eleştirilen Chuck, dün gece neredeyse kusursuz oynadı. Savunmada özellikle ikili oyunlarda pozisyon  hataları yapsa bile mücadelesinden asla vazgeçmeyen ve sahaya karakter koyan Chuck, bir maç nasıl kazanılır dersi verdi adeta. Joey Dorsey'in ayrılmasının ardından "Lasme'yi 10 dakika dinlendirsin, yeter.." diye baktığımız, ligde zaten tribüne çıkar dediğimiz Chuck Davis dün sahanın en iyisiydi. Bu performansını sezonun kalan kısmında da sergilemesini ümit ediyorum..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0