BSL | Kıran kırana..

Spor Toto Basketbol Ligi'nde zirve takibini sürdüren Galatasaray Odeabank ligin 21. haftasında deplasmanda Rönesans TED Kolejliler ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk devreyi 10 sayı farkla önde tamamlayan ancak felaket bir üçüncü çeyrek oynayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, karşılaşmanın son bölümünde hata yapmadı ve sahadan 88-78'lik galibiyetle ayrılarak ligde 15.galibiyetini elde etti. Kıran kırana geçen mücadelede 23 sayı kaydeden Errick McCollum takımın en skoreri olurken, kenardan gelen Chuck Davis galibiyette 18 sayı - 13 ribaund performansıyla başrol oynadı.

Karşılaşmaya her iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Galatasaray Odeabank, Lasme ve Mc Collum, Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Dragicevic ile sayılar bulurken, 4. dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Sinan Güler ve Davis'in de skora katkı vermesiyle üstünlüğü eline geçiren sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 18-16 önde bitirdi. Ataman'ın öğrencileri 2. çeyreğe çok etkili girdi. Pota altından Davis, dış atışlardan da Mc Collum ile sayılar üreten takımımız çeyreğin ortalarına doğru farkı 7 sayıya (21-28) çıkardı. Savunmada özellikle Sanikidze'yi durdurmakta problem yaşayan takımımız Schilb ve Micov'un kenarda olduğu dakikalarda hücumda McCollum önderliğinde rakibi karşısında 10 sayı üstünlükle soyunma odasına gitti.

İkinci çeyrekte tempoyu yükselterek 10 sayı farka ulaşan takımımız, felaket bir üçüncü çeyrek oynadı. Ev sahibi ekip Gecevicus - Erol Can ve Tomas'ın dış atışlarıyla skorda tutunurken, savunmada Sanikidze ve Elegard ile sertlik yaratmayı başardı. McCollum ve Chuck Davis ile skor üreten takımımız, rakibinin 14-0'lık serisine engel olamayınca karşılaşmada geri düştü. Momentumu arkasına alan TED Ankara Kolejliler başabaş geçen çeyreği 66-65 önde tamamlarken; ilk çeyrekte 3 faulle kenara gelen Micov ilk basketlerini bu çeyreğin sonunda kaydetti. Sırp yıldız süre dolarken bulduğu üç sayılık basketle takımını da ayakta tutmayı başardı. İki takımın da yüksek şut yüzdesi yakalayarak girdiği final periyodunda Elegar-Sanikidze ikilisiyle etkili olan Rönesans TED Ankara Kolejliler, karşılaşmanın son 7 dakikalık periyoduna 72-71 üstün girdi. Savunmaların ön plana çıktığı bu bölümde ise Sinan Güler ile sayılar üretmeyi başaran takımımız skor üstünlüğünü ele almayı bildi. Rakibinin top kayıplarını hücumda Lasme ile değerlendiren ve savunmada Lasme ile iki kez rakibini top kaybına zorlayan Yenilmez Armada, maçın son bölümlerinde taktik faullerde hata yapmadı ve üçüncü çeyrekte olduğu gibi Micov'un süre dolarken bulduğu basketle karşılaşmadan 10 sayılık üstünlükle ayrıldı.

Ankara zor deplasman, bunun aksini söylemek zor. Özellikle bu şekilde momentumu eline alıp, geriden gelerek 14-0 gibi bir seriyle maça ortak olan takım karşısında gösterilen reaksiyon önemliydi. Felaket bir üçüncü çeyrek oynadık. Hem hücumda, hem savunmada ki maçın başından itibaren Viktor Sanikidze'yi durduramadık. Tecrübeli oyuncu ilerleyen yaşına rağmen hala agresif, istekli, atletik. Ataman en sonunda merkez savunmacılarla boyalı bölgeyi kapatıp, uzunların yardım savunmasını denedi. Kısmen bir cevap aldı. TED Kolejliler adına her ne kadar Kalin Lucas kötü bir maç çıkartsa da, Erol Can Çinko ve Martin Gecevicus ekstra basketler bulmayı başardı. Marko Tomas ve Viktor Sanikidze'nin önderliğinde kafa kafaya oynadı Ankara ekibi, onları da tebrik etmek lazım.

Deplasman fobisini yenmeyi başaran takım, ayrıca ligde 15.galibiyetini elde ederek zirve takibini yakından sürdürüyor. Şampiyonluk adına final serisinde ev sahibi avantajını almak son derece mühim. Büyük - küçük demeden tüm maçları kazanarak veya en az hasarla atlatmak gerekiyor. Fenerbahçe'nin önünde yer almak olası bir eşleşmede ev sahibi avantajı anlamına gelir ki, buda seride ibreyi Galatasaray'dan yana gösterir. Şimdi sırada hafta ortasında oynanacak Bayern Münih maçı var. Eurocup'ta da yola devam etmek, sezonu duble ile kapatmak için canla başla oynamak gerekiyor. Sevindirici bir haber var; Chuck Davis geri döndü!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0