CEV Cup | Kupanın ucundan tuttuk..

Galatasaray Daikin, 2016 Cev Cup deplasmanlı finalinde ilk maçta Rus takımı Dinamo Krasnodar'ı evinde ağırladı. Müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan takımımız maçı 3-2 kazanıp istediği avantajı tam olarak elde edemedi. Takımımız hırsını sahaya oldukça efektif biçimde yansıtırken maça damgasını vuran ise Rus takımının yaptığı fair-play ruhuna aykırı davranışlar oldu.

İlk sete müthiş desteği arkasına alarak başlayan takımımız teknik molalarına 8-3 ve 16-6 üstün girdiği seti 25-14 kazanarak öne geçti. İkinci sette istediği ritmi yakalayamayan takımımız ilk teknik molaya 5-8 geride girdi. Rus takımı üstünlüğü bırakmazken ikinci teknik molaya 15-16 önde girdi ve seti de 22-25 kazanarak durumu eşitledi.

Kaybettiğimiz ikinci setin ardından maça geri döndük ve ilk teknik molaya 8-2 üstün girerek mükemmel bir başlangıç yaptık. 16-9'luk ikinci teknik mola ardından takımımız seti 25-16 bitirdi ve maçta üstünlüğü yeniden eline geçirdi.

Dördüncü set Galatasaray için bu sezonun en önemli seti oldu bunda kimsenin hiçbir şüphesi yok. İlk teknik molaya 7-8 geride girdik. Maçın orta bölümünde serviste seri yakalayan rakibe karşılık veremedik. İkinci teknik molaya 13-16 önde giren Ruslara karşı son sayılarda toparlanma çabası göstersek de art arda gelen 3 servis hatası avantajı Ruslara vermemize sebep oldu.

Son sette kıyasıya mücadele yaşanırken Rus ekibi setin büyük bölümünü önde götürdü. Fakat son sayılarda oldukça azimli oynayan takımımız yitirdiği ufak avantajı daha fazla büyütmedi ve 15-12 ile maçı kazanan taraf oldu.

Takımımızda kaptan Nadia Centoni 30 sayısı ile inanılmaz bir oyun ortaya koyarken, Aslı Kalaç 16 sayı 3 blok ile harika bir performans gösterdi. Takım olarak 10 blok 13 ace ile oynadık. Rakibin 6 ace sayısına göre oldukça iyi bir grafiğimiz olsa da bu istatistiği servis hataları yüzünden avantaja çeviremedik. 13 hata ile oynayan takımımızın en can yakan istatistiği de bu oldu.

Maçta belirtilmesi gereken en önemli husus ise çirkef Rus takımı oyuncuları ve istatistik antrenörleri oldu. Ataman Güneyligil ve pasörümüzün oyunu yönlendirme taktiklerini kendi bench ve oyuncularına işaret ile gösteren rakip istatistikçileri fair-play ruhunu adi bir şekilde çiğnediler. Buna ek olarak maç sayısı attığımız anlarda Rus koçunun yere bilinçli olarak su dökmesi servisimizi soğutmak için yapılmış alçak bir oyun olarak göze battı. Bir de sağı-solu ayrı oynayan Kosheleva mevzusu var ki, ona hiç değinmesek daha iyi herhalde.

Bu tür oyunlara rağmen Galatasaray, başta Ataman Güneyligil ve oyuncular olmak üzere hırsı ile mücadeleden galip çıkmayı başardı. Cumartesi günü 17:00'de oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus ekibinin ufak bir avantajı olsa da takımımız sahaya çıkıp terinin son damlasına kadar savaşacaktır, buna dair en ufak şüphe yok. Başarılar kızlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0