Eurocup | Sıradaki gelsin..

Sezona Eurocup'ta şampiyonluk parolasıyla giren ve bu yolda emin adımlarla yürümeye devam eden Galatasaray Odebank, Eurocup çeyrek final eşleşmesi ikinci maçında Abdi İpekçi Arena'da Bayern Münih'i 72-59 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. 2. periyotta farkı açsakta 3. periyotta rakibine yakalanan Yenilmez Armada sonu büyük çekişmeye sahne olan maçta hata yapmayarak adını yarı finale yazdırmayı başardı. 

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk sayılarını Blake Schilb'in ters turnikesi ile buldu. İlk periyotun ortalarından sonra taraftarında desteği ile tempoyu arttıran ekibimiz farkı da çift hanelere çıkarttı ve Pesic'e ilk çeyrekten ikinci molasını aldırdı(20-8). Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken ilk periyot 23-14 üstünlüğümüz ile tamamlandı. İkinci çeyrekte Göksenin Köksal'ın rakip guardlara yaptığı boğucu baskı ile Münih ekibini iyice düzenden çıkartan Galatasaray Odeabank, bütün oyuncularından aldığı katkı ile farkı iyice açtı(37-23). Savunmasını oldukça sertleştiren Yenilmez Armada, periyotu da Errick McCollum'un bulduğu basket ile 43-25 önde tamamladı. İlk maçta daha ilk periyottan 29 sayı atan Bayern Münih'i bu maçta ilk yarıda sadece 25 sayıda tutmayı başardık. 

Üçüncü periyotta ise rüzgar tersine döndü, uzun süre skor üretmekte zorlanan ve rakibine kolay sayı şansları tanıyan ekibimiz yakaladığı 18 sayılık farkı koruyamadı(51-46). Galatasaray Odeabank zorlandığı ve sadece 11 sayı atabildiği 3. periyotu Curtis Jerrells'in 11 sn kala attığı üçlük ile 54-45 önde tamamladı. Son periyot ise oldukça çekişmeliydi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikalardan sonra boş şutları yakalamasına rağmen bunları değerlendiremeyen ekibimiz farkı bir türlü açamadı. Maçın sonlarına doğru Sinan Güler'in köşeden bulduğu üçlük ile farkı yeniden 11 sayıya çıkartan ekibimiz psikolojik olarak rahatladı ve oldukça çekişmeye sahne olan maçın son anlarında hata yapmayarak karşılaşmayı 72-59 kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşmada Errick McCollum 15 sayı-3 ribaund-3 asist ile en skorer isim olurken, geçtiğimiz maçın suskun isimlerinden Chuck Davis attığı 14 sayı ve ortaya koyduğu büyük karakter ile maçın gizli kahramanlarından biri oldu. Blake Schilb 11 sayı-4 asist ile oynarken, Vladimir Micov 12 sayı, Sinan Güler 8 sayı-4 ribaund-3 asist ve erken faul problemine giren Stephane Lasme 2 sayı-9 ribaund ile mücadele etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0