TBVL | Halkbank'ı yenerek mağlubiyet serisini bitirdik!

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi 21. hafta mücadelesinde takımımız Galatasaray Daikin, Taçspor Daikin Park'ta Halkbank'ı konuk etti. Takımımız iyi bir oyunla rakibine set şansı vermeden maçı 3-0 kazanarak uzun süren mağlubiyet serisine son verdi. Yarıştığı her kulvarda iddiasını ciddi bir şekilde sürdüren takımımızda elbette ilk hedef Cev Cup. Hatırlatmakta fayda var, takımımız finalde Dinamo Krasnodar ile ilk maçı 29 Mart Salı günü saat 19:00'da Burhan Felek Spor Kompleksi'nde oynayacak.

Takımımız ilk sette Gamze'nin servis sayısı ile maça başladı. İlk sayılardan sonra Halkbank'ın etkili oyunu ile ilk teknik molada skor 6-8'e geldi. Moladan sonra dengeli oyun devam ederken takımımız Gamze'nin ace sayıları ile üstünlüğü eline geçirdi. İkinci teknik molaya 18-16 önde giren takımımız bu üstünlüğünü set sonuna kadar korudu ve ilk set 25-22 lehimize sonuçlandı.

İkinci sete Aslı'nın bloğu ile başlasak da seyir olarak ilk sete neredeyse benzer bir skor dağılımı yaşandı. Halkbank yine ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Takımımız moladan sonra toparlandı ve Centoni'nin hem savunma hem hücumda başarılı performansı ile skoru 14-9'a getirdi. Ezgi'nin bloğu ile ikinci teknik molaya 16-12 önde giren takımımız set sonunda aradaki farkı korudu, hatta açtı. Charlotte Leys'in hücum sayısı ise sete nokta koydu. Durum 25-18 ile 2-0'a geldi.

Üçüncü sete Halkbank 0-2 ile başlasa da hemen toparlanan takımımız durumu lehine çevirmeyi başardı. İlk teknik molaya dengeli bir oyunla girildi, 7-8. Teknik moladan sonra takımların karşılıklı hücum sayıları ile birlikte maçta fark oluşmadı. Maçta skor 13-13 iken bulduğumuz 4 sayılık seri ile avantajı lehimize çevirdik. Bu noktadan sonra yakaladığı avantajı bırakmayan kızlar seti 25-21, maçı da 3-0 kazanarak ligde 4 maç aradan sonra kazandı ve puanını 43'e çıkardı.

Takımımız maçta 10 blok 6 ace sayısı üretirken hücumda %45'lik bir oranla mücadele etti. Servis karşılamada ise %37'lik mükemmeliyet oranı yakalandı. Bireysel performanslarda Nadia Centoni 14 sayısı ile maçın en skorer ismi olurken Gamze 3 ace ve Aslı 3 blok sayısı üretti.

Takımımız böylece Taçspor Daikin Park'ta son lig maçını oynamış oldu. Ligin son maçında Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak takımımız bu maçı 26 Mart Cumartesi saat 17:00'de deplasmanda oynayacak. Lig bitiminde ise ilk dört takım final etabında lig usülü karşılaşacaklar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0