TEVL | Lidere direnemedik..

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi 21. haftasında lig lideri Halkbank'a konuk olan takımımız bu zorlu deplasmandan puan çıkartmayı başaramadı. Takımımız mücadeleyi 1-3 kaybederken ligde toplamda 11. mağlubiyetini almış oldu. Final etabında mücadele etme şansını daha önce yitiren takımımız ligdeki son maçını 27 Mart günü Fenerbahçe deplasmanında oynayacak.

Maça Halil Yücel'in hatası ile başlayan takımımız yine Halil'in sayısı ile durumu eşitledi. İlk sayılarda iki tarafta da iyi mücadele veren takımımız ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Teknik moladan kuvvetli bir şekilde çıkan Halkbank üstünlüğü eline geçirmeyi başarsa da takımımız oyundan kopmadı ve ikinci teknik molaya 15-16 önde girdi. Halkbank ikinci teknik moladan sonra üstünlüğü bir kez daha eline aldı ve son sayıları iyi oynayarak ilk seti 25-22 kazandı.

Büyük mücadeleye sahne olan ikinci sete takımımız 3 sayılık seri ile başladı. İlk teknik molaya kadar avantajını koruyan takımımız 6-8'lik skor ile gidilen moladan sonra üstünlüğü bir ara kaybetse de teknik molaya 12-16 skor ile gitti. Set içinde oldukça savaşan Galatasaray HDI Sigorta Halkbank'ın her türlü geri dönüş çabalarına karşı koydu ve seti 23-25 kazanarak maça denge getirdi.

Üçüncü sete yine dengeli bir oyun ile başlandı. Karşılıklı sayılar ile takımlar birbirlerine karşı ciddi bir üstünlük kuramazken ilk teknik molaya İbrahim'in sayısı ile 7-8 önde girmeyi başardık. Moladan sonra etkili olan Halkbank hücumları farkın açılmasına sebep oldu. İkinci teknik molaya Halkbak 16-12 önde girdi. Moladan sonra da etkili oyununu sürdüren rakibimize karşı önlem alamadık ve Halkbank 4 sayılık seri ile seti 25-18 kazandı.

Dördüncü sete Halkbank sayıları ile başlandı. Direnci düşen takımımız bu sayılara fazla karşılık veremezken yine de maça tutunmaya çalıştı. İlk teknik mola 8-5 geçilirken, Halkbank kuvveti ve tecrübesi ile aradaki farkı açmayı başardı. İkinci teknik mola 16-11 rakibimizin üstünlüğü ile geçildi. Moladan sonra yine istediği performansı sergilemeyi başalaramayan Galatasaray HDI Sigorta seti 25-17, maçı da 3-1 kaybederek 11. mağlubiyetini aldı.

Takım halinde 4 ace sayısı üretirken 9 da blok sayısı ile oynadık. Halil Yücel 14 sayı ile en skorer ismimiz olurken İbrahim Emet 2 ace 2 blok 13 sayı ile mücadele etti.

Galatasaray HDI Sigorta bu sonuçla 27 puan ile 7. sıradaki yerini korudu. Haftaya deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak takımımız ligde bu sezonki son maçına çıkmış olacak. Takımımız klasman maçları ile önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma yolunda şans arayacak.





Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0