Soru & Cevap | Murat Mert Yücekök: Son topa kadar savaşmak zorunda..

Galatasaray Voleybol Şubesi son birkaç sezondur düşük bütçe ile başarı kovalayan oldukça mütevazi bir şube. Bu sezon kadın takımımız Galatasaray Daikin, ligin bitimine bir hafta kala final dörtlüsü içine kalmayı garantilerken Avrupa'da mücadele ettiği CEV Cup'ta hedefi olan finale yükselmeyi başardı. Öte yandan erkek takımımız Galatasaray HDI Sigorta ise geçtiğimiz sezonların aksine bu sezon tam bir hayal kırıklığı oldu desek yanılmayız, bu sezonu orta sıralarda tamamlayacak takımımız Avrupa'ya ise erken veda etmişti. Takımlarımız üzerine, voleybol camiasının önemli gazeteci-yorumcularından Murat Mert Yücekök ile 4 soruluk mini bir röportaj gerçekleştirdik. Galatasaray Daikin'in ana temasını oluşturduğu mini röportaj erkek takımımız hakkında yorum da içeriyor.

Uzun ve yer yer sıkıntılı süren bir Massimo Barbolini dönemi ardından bu sezon başı onun yerine geçen yardımcısı Ataman Güneyligil Hoca ve çatır çatır oynayan bir Galatasaray. Takımda yakalanan bu havayı neye bağlıyorsun?
Maalesef 3 sezonda Galatasaray'a hiçbir şey katamadı Massimo Barbolini. Eline o kadar iyi kadrolar ve yabancılar geldi ki buna rağmen karşılığında elle tutulur bir başarı bırakamadı. Geçen sezon Cev Cup'ta yarı final değil, minimum final oynaması gerekiyordu sarı-kırmızılıların. 

Gelelim Ataman Güneyligil dönemine. Kadrosunda 3 yabancısı var. Sıralamada Galatasaray Daikin'in altında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye, Halkbank ve Salihli Belediye'nin bile kadrosunda 4 yabancı oyuncu mevcut. Eczacıbaşı VitrA gibi bütçesi sarı-kırmızılılarla ölçülemeyecek kadar yüksek bir ekibi yenmeleri de bence sezonun flaş galibiyetiydi. Cev Cup'ta oynanacak final ise gelinen en iyi nokta. Bence başarının sırrı oyuncunun antrenöre, antrenörün oyuncuya olan inancı.

Altyapının kuvvetsiz olması ve genç bir A takım ile Galatasaray kuvvetli bütçeye sahip rakipleri ile iyi başa çıkıyor diyebiliriz. Bu konuda düşüncelerini alabilir miyiz?
Sezon başında geçtiğimiz yıllara oranla daha mütevazı bir bütçe ile kuruldu Galatasaray Daikin. Hatta kimilerine göre dördüncülük bile garanti değildi. Ama son topa kadar mücadele eden kızlar her şeyin bütçe olmadığını ve sahaya yürek koymanın da ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.

Hem ligde hem Avrupa'da yoluna devam eden takımımız asıl hedefi olan Avrupa'da oldukça kuvvetli bir rakip ile zorlu iki final maçına çıkacak. 5 sene önce kaybedilmiş bir final de var. Avrupa'da şansımızı nasıl görüyorsun?
Rakip Cev Cup'ı geçen sezon kazanan Dinamo Krasnodar.. Kadrosunda Kosheleva ve Malykh gibi Rus Milli Takımı'nın önemli silahları var. Çok zor olacak. Tabii 2. maçın da deplasmanda oynanacak olması önemli bir dezavantaj. Galatasaray ilk maçı salonu dolduracak taraftarı ile birlikte kazanıp Rusya'da son topa kadar savaşmak zorunda..

Son soruda erkek takımına yer ayıralım.Aslında iyi bir yapılanma ile savaşan bir takım izlemeye alışmıştık fakat bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray HDI Sigorta ile karşı karşıyayız. Erkek takımı ve bu düşüş hakkında fikirlerini alabilir miyiz?
Bence sezon başında yanlış bir kadro yapılanması oldu. Agamez gibi önemli bir silahı kadroya katmak büyük bir başarıydı ama bence pasör Eemi Tervaportti tercihi bir o kadar yanlıştı. Yudin'den de istenilen verim alınamadı ve sezon başında şampiyonluğun önemli adaylarından biri olarak gösterilen sarı-kırmızılıların erkek voleybol takımı bu sezon klasman maçları oynayarak Avrupa'ya gidiş bileti almaya çalışacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0