BSL | Tecrübemiz ile kazandık..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 23. hafta karşılaşmasında ligde zor günler geçiren Torku Konyaspor'a konuk olan Galatasaray Odeabank, 3. periyotunda zorlandığı karşılaşmayı son 5 dakikada tecrübesini sahaya yansıtarak 68-82 kazanmayı bildi. Yeni transferimiz Bernard James ilk kez Galatasaray Odeabank forması giyerken karşılaşmayı 12 sayı-  5 ribaund ile tamamladı.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk dakikalarda Lasme ve Micov ile etkili oldu. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk 2 dakikanın ardından vitesi arttıran Galatasaray Odeabank hücumda Micov ile etkili olmaya devam edince Aziz Bekir'e molayı aldırdı(4-12). Moladan iyi dönen Konya'ya karşı açık sahada hızlı hücumlarla etkili olan sarı kırmızılı temsilcimiz Göksenin'in hızlı hücumda bulduğu 3 sayılık basket ile farkı çift hanelere çıkarttı(8-18). Sonlarına doğru Bernard James'i de izleme fırsatı bulduğumuz ilk çeyreği Yenilmez Armada 17-26 önde tamamladı. İkinci çeyreğe pota altında Bernard James ile etkili giren Galatasaray Odeabank, farkı da yavaş yavaş açmaya başladı. Savunmada çıtayı yükselten Yenilmez Armada, Chuck Davis'in basketi ile Aziz Bekir'e bir mola daha aldırdı(25-39) Mola dönüşünde de Bernard James ile etkili olmaya devam eden ekibimiz ikinci çeyrekte adeta istediği her şeyi sahaya yansıttı ve soyunma odasına 33-47 önde gitti. İlk yarıda Bernard James taraftara güzel bir merhaba derken, takım halinde yaptığımız "1" top kaybı ise nasıl efektif hücum ettiğimizi gösterdi.

İkinci yarıya pota altında Lasme'yi kullanarak başlayan Galatasaray Odeabank, Micov ve Lasme'nin sayıları ile farkı 14 sayıda tuttu(39-53). Bu dakikadan sonra hücumda biraz rahatlayan ve savunma konsantrasyonunu kaybeden Yenilmez Armada, pota altında Jefferson'ın enerjisine karşılık vermekte zorlanınca fark erimeye başladı ve 3. çeyreği 51-60 önde tamamladık. Son çeyreğe de kötü başlayan Galatasaray Odeabank farkın 7 sayıya kadar inmesine izin verdi(56-63). Bu dakikadan sonra hücumda Chuck Davis'in karakter koymasıyla yeniden ipleri eline alan Galatasaray Odeabank, Micov ve McCollum ikilisini de hatırlayınca farkı yeniden çift hanelere çıkarttı(63-74). Buradan sonra farkın tekrardan farkın erimesine izin vermeyen Yenilmez Armada karşılaşmayı da 68-82 galip tamamladı.

Vladimir Micov 3/4 üçlük isabeti ile oynadığı karşılaşmada 18 sayı ile takımımızın en skoreri olurken, Errick McCollum 13 sayı-5 ribaund-4 asist, Sinan Güler 5 sayı-6 ribaund-4 asist ile çok yönlü katkı verdiler. Stephane Lasme  8 sayı-7 ribaund ile iki pota altında da etkili olurken, Bernard James maçı 12 sayı-5 ribaund ile tamamladı. Göksenin Köksal üçlük ritmini bulamadığı maçta 9 sayı ile oynarken, maçın en kritik yerlerinde sorumluluk alarak galibiyette önemli bir pay sahibi olan Chuck Davis ise 9 sayı-3 ribaund-2 asist ile mücadele etti. Son karşılaşmalarda eski formunu bir türlü yakalayamayan Caleb Green bugünde tutuk kaldı ve 6 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Bu karşılaşmada ayrıca Blake Schilb ve Curtis Jerrells yabancı sınırına takılarak tribünde oturan oyuncularımız oldular.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0