Türkiye Kupası | Finaldeyiz!

Kayseri'de düzenlenen Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası'nda mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, dün ezeli rakibi Beşiktaş'ı yirmi sayılık farkla mağlup ettikten sonra yarı finalde Basketbolu Geliştirenler Derneği ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri karşılaşmadan 69-56'lık skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı. 5 Mart Cumartesi günü oynanacak olan final karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Sarayın Sultanları'nda final kapısını açan isim 22 sayı - 5 ribaund - 6 asistlik performansıyla Işıl Alben olurken; 7 sayı - 4 ribaund - 2 asist ile mücadele eden Bahar Çağlar maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Mücadelenin başında Işıl Alben ile etkili olan Galatasaray, ilk periyotu 17-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte toparlanan Basketbolu Geliştirenler Derneği bitime 4.22 dakika kala Courtnet Vandersloot’un iki sayılık isabetiyle 22-22 eşitliği yakalasa da Galatasaray rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve soyunma odasına 31-28 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyodun ilk 5 dakikası Işıl Alben’in bulduğu 7 sayıyla 38-28 Galatasaray üstünlüğüyle geçildikten sonra hız kesmeyen sarı-kırmızılılar farkı giderek açtı ve son periyoda 14 sayı farkla 50-36 önde girdi. Mücadelenin final periyodunda rakibine farkı kapatma şansı tanımayan Galatasaray karşılaşmayı 69-56’lık skorla kazandı.

Finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray’da Işıl Alben 22 sayı- 5 ribaund- 6 asist, Jewell Loyd 11 sayı- 4 ribaund- 3 asist, Bahar Çağlar 7 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve Ayşegül Günay da 7 sayı- 1 ribaundla mücadeleyi noktaladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0