Eurocup | Final yolculuğumuz..

14 Kasım 2015 tarihinde başladı bütün yolculuk.. Başhakem Carlos Peruga'nın hava atışı ile başlayan ve sonunda Eurocup finaline kadar yükseleceğimiz, Bayern Münih, Pınar Karşıyaka, Herbalife Gran Canaria, Dinamo Sassari, Nizhny Novgorod ve daha nice takımları eleyerek, kupanın bir kulpundan tutmaya kadar gideceğimiz bu serüvende birçok iniş çıkış yaşadı takımımız ancak sezon başında koyduğu hedeften asla vazgeçmedi. Bu hedef ne miydi? Eurocup kupasını buraya getirmek ve önümüzdeki sezon yeniden ait olduğumuz arenaya yani Euroleague'e geri dönmek. Artık sadece iki maç kaldı bu hedefe ulaşmak için. Şimdi hep birlikte buraya kadar nasıl geldiğimizi hatırlayalım..

NORMAL SEZON: F GRUBU
Eurocup normal sezonuna F grubunda başlayan temsilcimiz burada Nizhny Novgorod, Hapoel Jerusalem, AEK, Neptunas Klaipeda ve Krasny Oktabyr ile eşleşti. Diğer grupları incelediğimiz zaman belkide ölüm grubu olarak adlandıracağımız bu gruba harika bir başlangıç yapan Yenilmez Armada, oynadığı ilk 5 karşılaşmayı kazanarak ilk maçları namağlup tamamladı. Bu maçlar arasında AEK ve Krasny Oktabyr'ı farklı geçen Galatasaray Odeabank, belkide ilk defa evinde oynadığı Nizhny Novgorod maçında zorlandı. Az sayıda (4.000 civarı) seyircisinin yarattığı muhteşem atmosferin yardımıyla son topta Stephane Lasme'nin basketi ile kazandığımız Nizhny maçı belkide sonu final olacak bu yolun en kritik virajlarından birisi olacaktı. Çıktığı 6. maçında ilk mağlubiyetini evinde Neptunas'tan alan temsilcimiz (Bu mağlubiyetten sonra evimizde oynadığımız hiçbir karşılaşmayı kaybetmedik;7/7) daha sonra evinde oynadığı Krasny Oktabyr ve deplasmanda oynadığı AEK maçlarını farklı skorlarla kazanırken, deplasmanda Nizhny Novgorod ve Hapoel Jerusalem'e kaybetmekten kaçamadı ve normal sezon maçlarını 7 galibiyet 3 mağlubiyet ile grubunda lider olarak tamamladı.

SON 32 TURU: N GRUBU
Normal sezon gruplarını lider olarak tamamlayan Galatasaray Odeabank, Son 32 turunda N grubuna adını yazdırdı. Burada CAI Zaragoza, Szolnoki Olaj ve Eurolegue'den gelen Dinamo Sassari ile eşleşen Yenilmez Armada, gruba evinde aldığı farklı Zaragoza galibiyeti ile başladı(103-68). İkinci maçında Sardunya adası deplasmanında Dinamo Sassari'ye 79-74 kaybeden Galatasaray Odeabank, daha sonra oynadığı Szolnoki Olaj maçlarında hata yapmadı ve 4. maçta 3. galibiyetine ulaşarak gruptan çıkma adına çok önemli bir avantaj yakaladı. Grubun 5. maçında Zaragoza deplasmanında belkide Eurocup'ta bütün sezon boyunca oynadığı en kötü oyunu oynayan ve rakibine 85-68 gibi farklı bir skorla kaybeden Galatasaray Odeabank gruptan çıkmak için işini son maça bıraktı. Grubun son maçında ise evinde 8.000 seyircisi önünde Dinamo Sassari'yi ağırlayan Yenilmez Armada, karşılaşmayı 87-69 gibi farklı bir skorla kazanarak grubunu lider tamamladı ve 8'li finallere kalmaya hak kazandı. 

SEKİZLİ FİNALLER: PINAR KSK
Eurocup sekizli finallerinde tanıdık bir rakip olan Pınar Karşıyaka ile eşleşen temsilcimiz, İzmir'de oynadığı ilk maçı 67-64'lük skorla kaybederken aslında istediği sonucu alarak İstanbul'a döndü. Bu maçta 21 sayı - 13 ribaund - 3 asist - 3 blok ile oynayan Errick McCollum yaşadığı el sakatlığından sonra harika bir dönüş yaparken adeta ilk maçtan turun kapısını aralayan isim oldu. 1 Mart 2016 tarihinde çeyrek finale adını yazdırmak için Abdi İpekçi Arena'da sahaya çıkan Galatasaray Odeabank, adeta rakibini ezerek karşılaşmayı 93-65 gibi net bir skorla kazandı ve adını çeyrek finale yazdıran ekip oldu. Errick McCollum eşleşmenin ikinci maçında da 21 sayı - 5 ribaund - 7 asist ile oynayarak turun geçilmesinde en büyük rolü oynarken, Vladimir Micov 13 sayı - 7 ribaund - 4 asist, Blake Schilb ise 17 sayı - 2 ribaund - 5 asist ile McCollum'a en büyük desteği veren isimler oldular.  

ÇEYREK FİNAL: BAYERN MÜNİH
Finale bir adım daha yaklaşan Galatasaray Odeabank'ta rakip bu kez Alman devi Bayern Münih oldu. Euroleague'den elenerek Eurocup'a gelen Münih temsilcisi karşısında ilk maçı deplasmanda oynayan ekibimiz, oynadığı kötü oyuna karşılık maçın son 1.5 dakikasına sadece 4 sayı geride girdi. Buradan sonra adına ve tecrübesine yakışmayan hatalar yapan Yenilmez Armada maçı 99-89 kaybederek ilk maçta avantajı rakibine verdi. İkinci maçta ise görev zor fakat imkansız değildi. Karşılaşma ülkemizde yaşanan hazin terör olaylarının gölgesinde oynanmasına rağmen büyük Galatasaray taraftarı, salonu hınca hınç doldurdu ve hava atışından son topa kadar takımına destek vererek kendisine yakışanı yaptı. Maçta ise daha ilk periyottan farkı çift hanelere çıkartan Yenilmez Armada ilk yarıyı 43-25 önde kapattı. Üçüncü periyotta rakibinin tekrardan oyunun içine girmesine engel olamayan ekibimiz buna rağmen farklı 7 sayının altına hiç bir zaman indirmedi ve çekişmeli geçen maçı Errick McCollum ve Vladimir Micov'un hafızalara kazınan son top savunması ile 72-59 kazanmayı bildi. Errick McCollum 15 sayı - 3 ribaund - 3 asist ile istatistik kısmında takımımızın en iyisi gibi gözükse bile maçın görünmez kahramanı aslında Chuck Davis'ti. Bir önceki maçta oldukça silik bir oyun sergileyen Amerikalı oyuncu bu maçta çok kritik yerlerde sorumluluk alarak maçı 14 sayı ile tamamladı. Artık bir turu daha geçen Galatasaray'da hedefe sadece 4 maç kalmıştı.

YARI FİNAL: GRAN CANARIA 
Yarı finalde İspanyol ekibi Gran Canaria ile eşleşen temsilcimiz bu turda ilk defa ilk maçı kendi sahasında ikinci maçı deplasmanda oynayacaktı. Daha önceki turlarda ilk maçları deplasmanda makul farklarla kaybeden Galatasaray Odeabank, ikinci maçlarda ise evinde taraftarının büyük desteği ile istediği farkı yakalayarak turu geçen taraf olmuştu. Maçtan önce koçumuz Ergin Ataman'ın belirlediği "21" sayılık fark hedefi ise bu maça ne denli sıkı hazırlandığımızın bir göstergesiydi. Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekipte birbirini test ederken Galatasaray Odeabank devreye sadece 7 sayılık fark ile 49-42 önde girdi. Üçüncü periyot ise adeta Abdi İpekçi Arena kabus gibi çöktü İspanyolların üzerine.. Taraftarının muhteşem desteğini arkasına alan Yenilmez Armada farkı 19 sayılara kadar çıkarttığı bu çeyreği 73-56 önde bitirdi. Son çeyrekte Gran Canaria farkı 10-12 sayılar civarına kadar indirse bile temsilcimiz geri adım atmadı ve maçı 89-75 kazanarak İspanya'ya büyük avantajla gitti. İkinci maç kuşkusuz çok daha zor olacaktı. İlk yarıda istediklerini sahaya yansıtan Yenilmez Armada, önde bitirdiği ilk çeyreğin ardından devrenin son iki dakikasında yaşadığı konsantrasyon kaybı sonrasında devreye sadece 4 sayı geride girdi. İkinci yarı ise DJ Seeley ve Kevin Pangos önderliğinde toparlanan Gran Canaria farkı yavaş yavaş açmaya başladı ve maçın karar çeyreğine 67-57 önde girdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son çeyrekte Yenilmez Armada farkı yeniden 5-6 sayılar civarına indirse bile Gran Canaria'nın son 2 dakikada yaptığı atağa karşılık veremeyince maçın bitimine 7 saniye kala Aguilar'ın üçlüğü ile 16 sayı geri düştü(90-74). Ergin Ataman'ın molasından Vladimir Micov'un basketi ile dönen Yenilmez Armada ilk maçta yakaladığı 14 sayılık farkı muhafaza ederek maçı uzatma periyotuna taşıdı. Burada ise sahneye Errick McCollum çıktı. Daha önce Pınar KSK serisinde gösterdiği karakteri bir kez daha sahaya yansıtan yıldız oyuncumuz, 5 dakika boyunca saha içi isabeti bulamayan temsilcimizde tamamı serbest atış çizgisinden olmak üzere kaydettiği 5 sayı ile uzatma periyotunda takımımızı adeta tek başına sırtladı ve finale çıkmamızda en büyük pay sahiplerinden biri oldu. Maç sonunda 94-81 yenilmesine rağmen ilk maçta yakaladığı 14 sayılık fark ile rakibine üstünlük sağlayan Yenilmez Armada adını finale yazdıran ekip oldu. Karşılaşmada attığımız son 19 sayının 17'si McCollum&Micov ikilisinden gelirken, Micov hem normal sürenin son topunda basketi bularak hemde uzatma periyotunun son topunda Albert Oliver'i bloklayarak serinin ana kahramanı oldu.

FİNAL: STRASBOURG
Zorlu ve uzun bir serüven sonucunda finale kadar gelen ve hedefine sadece iki maç uzaklıkta bulunan Yenilmez Armada'da artık son rakip Fransız temsilcisi Strasbourg. Euroleague'den elenerek Eurocup'a gelen ve en son yarı finalde Trento'yu eleyen Vincent Collet'in öğrencileri ile ilk maçı deplasmanda 22 Nisan 2016 Cuma günü oynayacak olan temsilcimiz, serinin ikinci maçını 27 Nisan 2016 Çarşamba günü mabedi Abdi İpekçi Arena'da taraftarının büyük desteği önünde oynayacak. Hedef ne mi? Tabi ki iki maçı da kazanıp sezon önünde koyduğumuz hedefe ulaşarak yeniden ait olduğumuz yere yani Euroleague'e geri dönmek. Artık bu hedefe sadece iki maç kaldı. Bekle bizi Euroleague, yeniden karşılaşmamız çok yakın.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0