BSL | Konsantrasyonu kaybettik..

Basketbol Süper Ligi'nde 26. hafta karşılaşmasında Demir İnşaat Büyükçekmece'ye konuk olan Galatasaray Odeabank, harika başladığı maçta ciddi konsantrasyon kayıpları yaşadı ve uzatmaya giden maçı 94-89 kaybederek ligdeki 8. mağlubiyetini aldı. Geçtiğimiz hafta ligde ilk ikiye girme yarışında Darüşşafaka Doğuş'a yenilerek ciddi bir yara alan temsilcimiz, bu mağlubiyetle bu hedefte işini çok daha zora soktu.

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Vladimir Micov, Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk dakikalarda hücumda potaya giderek etkili oldu. Micov ve Sinan'dan bulduğu üst üste üçlüklerle farkı çift hanelere çıkartan (10-21) Galatasaray Odeabank, periyot sonunda etkili olan Micheal Roll'u durdurmakta zorlandı ve ilk periyotu 17-22 önde kapattı. İkinci çeyrekte Büyükçekmece'nin değişken savunmalarına karşı hücum etmekte zorlanan ve ritmini kaybeden Galatasaray Odeabank, savunmada da yardım rotasyonlarına girmekte zorlanınca Büyükçekmece geriden gelerek öne geçti (23-22). Bu dakikalarda as oyuncularını dinlendiren ve rotasyona giden Ergin Ataman, bench oyuncularından beklediği katkıyı alamayınca Büyükçekmece Ceyhun Altay'ın üçlüğü ile farkı açtı (33-26). İlk yarının son 2.30 dakikası ana rotasyon oyuncularına dönen Galatasaray Odeabank oyunu dengelemesine rağmen son topu üst üste aldığı iki molaya rağmen değerlendiremeyince soyunma odasına 40-36 geride girdi. 

İkinci yarıya maça başladığı gibi etkili başlayan Galatasaray Odeabank hücumda Lasme ve Micov'la etkili olurken yeniden skor üstünlüğünü yakaladı (45-47). Hücumda istediklerini sahaya yansıtan sarı kırmızılılar savunmada Micheal Roll'u durdurmakta zorluk çekince farkı açamadı ve son çeyreğe sadece 2 sayılık üstünlükle 62-64 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreği karşılıklı basketlerle geçilirken maçın kritik dakikalarında Errick McCollum ile boş şutlardan yararlanamayan Galatasaray Odeabank, karşılaşmanın bitimine 3 saniye kala  Erwing Walker çizgide 1/2 atmasıyla skorun 81-81'de eşitlenmesine engel olamadı. Son topu kullanmak için mola kullanan Yenilmez Armada'da mola dönüşü Sinan Güler'in ayağı kayınca maç 81-81 eşitlikle sonuçlandı ve uzatmaya gitti. 

Uzatma periyotunda sayı üretmekte zorlanan, sayılarını serbest atış çizgisinden üreten ve rakipte Erwing Walker'ı durdurmakta zorlanan Ergin Ataman'ın öğrencileri, son 1.30 dakikaya 88-89 önde girdi. Maçın sonunda Erwin Walker'a engel olamayan Galatasaray Odeabank, maç topundan Vladimir Micov ile faydalanamayınca maçı 94-89 kaybetti.

Galatasaray Odeabank'ta Vladimir Micov 20 sayı - 3 asist ile oynarken, Sinan Güler 19 sayı - 6 asist; Errick McCollum ise 14 sayı - 6 asist - 6 ribaund ile oynadı. Stephane Lasme 15 sayı - 7 ribaund ile mağlubiyete engel olamazken maça bir türlü giremeyen Blake Schilb 10 sayı; Bernard James 3 sayı - 6 ribaund; Caleb Green ise 2 sayı - 7 ribaund ile oynadılar.

Maçtan önce sahaya uzun süredir basketbol parkelerinde görmeye hasret kaldığımız ve bize yaptığımız şeyin sadece spor olduğunu hatırlatan bir pankartla çıkarak Eurocup finalinde bize başarılar dileyen Demir İnşaat Büyükçekmece takımına özel olarak teşekkür ediyor ve renk getirdikleri ligimizde kalıcı olmalarını temenni ediyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0