TEVL | Klasman etabında ilk hafta tamamlandı..

Galatasaray HDI Sigorta, vasat geçirdiği sezonun ardından sezonu 7. sırada tamamlayıp Klasman Etabı'na kalmaya hak kazanmıştı. Ligin 5, 6, 7 ve 8. sırasındaki takımların gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak için verdikleri lig usülü mücadelede ilk hafta geride kaldı. İki hafta üzerinden oynanan Klasman Etabı'nda bir haftada herbir takım üç maç oynuyor. Takımımız ilk hafta Milli Miyango ve İnegöl Belediyesi'ni yenerken, Ziraat Bankası karşısında 2-3 mağlup oldu ve 7 puan topladı.

Takımımız ilk hafta maçlarının ilkinde lig sıralaması olarak kendinden bir üst sırada bulunan Maliye Milli Piyango ile karşılaştı. İlk sete iyi başlayan takımımız set ortalarında yakalansa da setin sonunu iyi getirdi ve ilk seti 20-25 kazandı. İkinci sette de rahat bir başlangıç ile teknik molalara önde giren takımımız set sonunda zorlansa da 22-25'lik skor ile durumu 0-2'ye getirdi. Üçüncü set çok çekişmeli geçti,bir ara 6 sayı geriye düşsek de rakibimizi yakaladık ancak gerisini getiremeyerek 30-28 ile seti kaybettik. Dördüncü seti etkili oynayan takımımız 19-25'lik set ile ilk maçta 3 puanı cebine koydu.

İkinci günde Klasman Etabı'nın en dişli takımı Ziraat Bankası ile mücadele eden takımımız ilk seti 25-22 kazanarak maça iyi bir başlangıç yaptı. İkinci set karşılıklı sayılarla gitse de setin sonuna doğru farkı ufakça açan takımımız seti 25-22 kazandı ve durumu 2-0 yaptı. Maçı rahatlattığımızı düşünürken oyun Ziraat Bankası'nın geri dönüşüne sahne oldu ve Ziraat Bankası arka arkaya üç seti 20-25, 16-25, 12-15 kaybederek bir puana razı olduk.

İlk haftanın son gününde İnegöl Belediyesi ile karşılaşan takımımız ilk seti 25-23 kazanmasını bildi. İkinci sette biri bize biri rakibimize olmak üzere iki sarı kart çıktı. İlk teknik molaya 7-8 İnegöl üstünlüğü ile girilse de ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardık. Halil'in sayıları ile kazandığımız set ile 2-0 öne geçtik. Üçüncü sette çok iyi bir oyun sergileyemeyen takımımız seti 22-25 ile kaybetse de son seti mücadelesi ile 25-20 kazanarak bir puan kaybına daha müsaade etmedi.

Böylelikle ilk haftayı 7 puan ile tamamlayan takımımız 8 puanlı Ziraat Bankası'nın ardından ikinci sırada yer aldı. İlk hafta için oldukça başarılı sonuçlar alan takımımız 19-20 ve 21 Nisan'da yine İzmir'de oynanacak ikinci hafta maçlarında aynı performansını sürdürerek Avrupa kupaları için katılım hakkı arayacak. İkinci hafta öncesi başarılar Aslanlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0