BSL | Biz bitti demeden bitmez!

Spor Toto Basket Süper Ligi Play-Off etabı yarı final 3. maçında evinde Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray Odeabank baştan sonuna kadar çekişmeye sahne olan maçı son dakikalarda hata yapmayarak 65-63 kazandı ve seride durumu 2-1 yaparak final şansını devam ettirdi. Serinin 4. maçı Salı günü saat 20.00'da yine Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. Karşılaşmanın son çeyreğinin başında ise yaşanan tribün olayları nedeniyle maça kısa bir süre ara verildi.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, ilk dakikalarda ön alan savunmasını oldukça sert yaparken Fenerbahçe kısalarının oyuna girmesine engel olmaya çalıştı ve hücumda da potaya atak ederek agresif başladı. Fenerbahçe ise ilk dakikalarda 4 kısa ile oynayan takımımıza karşı pota altında ki fizik üstünlüğünü kullanmaya çalışırken, kısalarımızın yaptığı baskıdan dolayı maçın ilk dakikalarında organize sayı bulmakta zorlandı ve hücum ribaundlarından bulduğu sayılar ile skor üretti. İlk periyotun ortalarından sonra baskıyı kıran ve  Ekpe Udoh ile Vladimir Micov'a üstünlük kuran Fenerbahçe 5 sayı öne geçerken hücumda sorumluluk almaya başlayan Blake Schilb, hem kendisi atıp hemde Stephane Lasme'yi besleyince farkın açılmasına izin vermedi ve karşılaşmanın ilk çeyreği 19-21 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe Chuck Davis ile başlayan Yenilmez Armada'da ilk çeyreğin başarılı ismi Blake Schilb maça ağırlığını koymaya devam ederken, üst üste bulduğu sayılarla skora eşitliği getirdi(25-25). Bu dakikadan sonra geriye dönüşlerde sıkıntı yaşayan takımımız geçiş hücumlarında Fenerbahçe'nin kolay sayı bulmasına izin verirken, bu sorunu ön alanda baskı yaparak ve Fenerbahçe kısalarını hataya zorlayarak geçiştirdi ve çaldığı toplar veya aldığı net savunma ribaundları sonrasında tempoyu arttırarak açık sahada kolay sayılar bularak Fenerbahçe'ye mola aldırdı(36-35). Periyotun sonu karşılıklı basketlerle geçilirken Yenilmez Armada soyunma odasına 38-37 önde girdi.

İlk yarıda ön alan baskısını çok iyi yapan ve ikili oyunlardan sonra hem adam değiştirerek hemde pas kanallarını kapatarak Fenerbahçe hücumlarını kilitleyen takımımız, Bobby Dixon ve Bogdan Bogdanovic'i de bire birde durdurunca oyunun kontrolünü eline aldı. İlk yarının sonlarında oyunu açık sahaya döken ve Fenerbahçe'yi kendi silahı ile vuran Yenilmez Armada 2-3 hücumu basit hatalar ile harcamasa devreye çok daha büyük farklarla girebilirdi. İlk yarıda bireysel olarak ise Blake Schilb'e artı parantez açmazsam büyük haksızlık olur. Çıkmadan 20 dakikanın tamamında oynayan Schilb 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist yaparken Lasme'nin attığı 11 sayının büyük çoğunluğunun servisine imza attı. İlk yarıda çok kolay ve ucuz bir şekilde 3 faul alan bundan dolayı da istatistik kağıdına bir şey yazdıramayan Micov ise devreye sokamadığımız tek oyuncumuz oldu.

İkinci yarıya Errick McCollum, Sinan Güler, Blake Schilb, Chuck Davis ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Yenilmez Armada, maç başında yaptığı ön alan sertliğini burada da tekrarlarken hücumda ise McCollum ile potaya giderek ikinci yarıya da agresif bir giriş yaptı. Savunmada neredeyse kusursuz oynayan temsilcimiz ilk 3 dakikada rakibine sayı atma şansı tanımazken yakaladığı 7-0'lık seri ile skoru 45-37 yaptı ve Fenerbahçe'ye erken bir mola aldırdı. Moladan iyi dönen taraf Fenerbahçe olurken bu seferde onlar 6-0'lık seri yakaladı ve bu kez molayı alan taraf Ergin Ataman oldu(45-43). Moladan toparlanarak dönen ekibimiz hücumda istediği atışları yakalarken periyotun kalan kısmı karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe 53-50 Yenilmez Armada'nın üstünlüğü ile geçildi. 

Karşılaşmanın son çeyreğine geçilmeden önce ise ortalık karıştı. Tribünden gelen bir yabancı maddeyi alarak tabir-i caizse fazla hararetli bir şekilde masaya götüren ve bu sırada tribünle de karşılıklı diyaloğa giren Fenerbahçe takım menajerine taraftarımızdan tepki geldi. Ayrıca bu sırada rakip takım oyuncusu olan, daha önce bizim formamızı giymesine ve ekmeğimizi yemesine rağmen kulüp kültüründen pek bir şey öğrenememiş, Melih Mahmutoğlu'da tribünlere karşı kışkırtıcı hareketler yapmaya başlayınca taraftarlarımızda daha fazla tahrik olarak küfürlü tezahüratlar yapmaya başladı ve sahaya yabancı madde yağmuru yapınca hakemler ve Fenerbahçe takımı soyunma odasına gitti. Bu noktada şahsi olarak taraftarlarımızın yaptıklarını tasvip etmiyorum. Maç içinde veya daha öncesinde gerek Federasyonun gerekse hakemlerin tutumları yüzünden canımız çok fazla yanmış olsa bile taraftarımız yaptığı bu hareketler ile muhtemelen önümüzde ki maç için ceza almamıza sebep olacak ve takımımıza zarar verecek. Tabi ki hakkımızı savunalım, yedirmeyelim ancak bunu yaparken kendi takımımızın zarar görmesine sebep olmayalım.

Maça yaklaşık 15 dakika ara verildikten sonra kaldığı yerden devam edilirken ekibimiz maça verilen aranın ardından konsantrasyonunu kaybetmedi ve iyi savunma yapmaya devam ederken bulduğu sayılar ile skoru 57-50 yaptı. Bu noktadan sonra Errick McCollum ile zorlama atışlar yapan ve hücumda ritmini kaybeden temsilcimize karşı maç genelinde olduğu gibi Ekpe Udoh ile yanıt vermeye çalışan Fenerbahçe serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya kadar düşürdü(62-61). Karşılaşmanın bitimine 40 saniye varken Fenerbahçe hücumunu iyi savunan ve potasını sayıya kapatan Yenilmez Armada yapılan taktik faullerde hata yapmayınca karşılaşmayı da 65-63 kazandı ve seriyi 2-1'e getirdi. 

Maça harika bir giriş yapan ve ilk yarıda takımımızı sürükleyen isim olan Blake Schilb 15 sayı – 6 ribaund – 4 asist ile oynarken, özellikle ikinci yarıda sorumluluk alan Errick McCollum 15 sayı – 5 ribaund – 1 asist ile mücadele etti. Maçta çok erken 3 faul alan ve bir türlü oyuna giremeyen Vladimir Micov 2 sayı – 1 ribaund ile sönük kalırken bir diğer faul problemi yaşayan oyuncumuz Stephane Lasme ise buna karşılık 13 sayı – 9 ribaund – 4 asist ile maça damgasını vurdu. Kaptan Sinan Güler 5 sayı – 7 ribaund – 4 asist ile çok yönlü oyununun yanı sıra Bogdan Bogdanovic'e yaptığı savunma ile maçın görünmez kahramanlarından biri olurken Amerikalı yıldızımız Chuck Davis 15 sayı – 3 ribaund ile özellikle son periyotta ortaya koyduğu karakter ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Serinin 4. maçı Salı günü saat 20.00'da yine Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olurken ekibimiz bu maçı kazanması halinde durumu 2-2'ye getirerek seriyi son maça taşıyacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0