BSL | Savaşmadan kazanamazsın..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final etabı 2. maçında Ataşehir Ülker Arena'da Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray Odeabank, iyi başladığı karşılaşmada üçüncü çeyrekte yediği 17-2'lik seriye reaksiyon gösteremeyince maçtan düştü ve karşılaşmayı 80-55'lik skorla kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe seride durumu 2-0'a getirirken, Galatasaray Odeabank pazar günü seyircisi önünde seride tamam yada devam maçına çıkacak. 

Karşılaşmaya Errick McCollum, Sinan Güler, Vladimir Micov, Chuck Davis ve Stephane Lasme beşi ile başlayan ekibimiz, ilk dakikalarda yay gerisinden Sinan ve Micov'dan gelen üçlüklerle etkili oldu. Pota altında Ekpe Udoh & Jan Vesely ikilisine karşı savunmada sert duran Galatasaray Odeabank, işin hücum kısmında ikili oyunları forvetten oynayarak Fenerbahçe savunmasının yardım getirmesine engel olarak hep doğru atışları yakalarken, savunma sahasında ise perdelemelerden sonra uzunlarının yaptığı show-up'lar ile Fenerbahçe hücumlarını düzen dışına itti. Maç öncesi planlarını neredeyse eksiksiz sahaya yansıtan Ergin Ataman'ın öğrencileri ilk periyotu iyi oyunla birlikte 16-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Kostas Sloukas ile etkili giren Fenerbahçe tempoyu arttırarak maçın iplerini eline aldı. Artan tempo sonrasında basit hatalar yapmaya başlayan ve hücumlardan boş dönen ekibimiz, savunmada da Bobby Dixon'ı durdurmakta oldukça zorlanınca yediği 13-2'lik seri ile geriye düştü ve mola aldı. Ergin Ataman'ın molasından hücumda olmasa bile savunmada daha istekli olarak dönen Galatasaray Odeabank Göksenin Köksal'dan bulduğu mücadeleye dayalı ekstra sayılar ile skorda tutundu ve Micov'dan gelen basketle ikinci çeyreği 41-37 geride kapattı. İkinci çeyrekte düzenleri dışına çıkan ve maç temposunu rakibine kaptıran ekibimiz çoğunluğu yine bu çeyrekte olmak üzere 8 top kaybı yaparken Kostas Sloukas'ın tempoyu arttırmasıyla devreye giren Bobby Dixon'dan gelen 16 sayı canımızı oldukça yaktı.  

Karşılaşmanın ikinci yarısına Lasme'den bulduğu 4-0'lık seri ile giren Galatasaray Odeabank skoru 41-41'de eşitledi. Ancak bu noktada Fenerbahçe çok iyi reaksiyon gösterdi ve hücumda kısalarından buldukları sayılar ile farkı açmaya başlarken, ilk çeyrekte başarıyla uyguladığımız forvetten oynanan ikili oyunlara da çözüm üreterek hücumda ekibimizi kilitlediler. Hücumda çözüm üretemeyen ve ikili oyunlar sonrasında gelen yardımlarda topu döndüremeyerek statik kalan ve potaya gidemeyen Galatasaray Odeabank, savunmada da özellikle perdelemeler sonrasında Fenerbahçe kısalarına hareket edecek ve karar alacak zaman bırakınca 17-2'lik seri yedi ve mental olarak maçtan düştü ve karşılaşmanın son çeyreğine 60-46 geride girdi. Üçüncü çeyrekte maç bir ara Bobby Dixon ve Errick McCollum arasındaki düelloya dönerken burada Dixon üstünlük kuran taraf oldu ve yakalanan seride baş rolü oyandı. Son çeyrekte ise serinin şu ana kadar suskun olan isimi Bogdan Bogdanovic devreye girerken üç dakika içinde üst üste bulduğu sayılar ile farkı 21 sayıya kadar çıkarttı ve fişi çekti(71-50). Bu dakikadan sonra iki koçta genç oyuncularına süre verirken karşılaşma 80-55 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tamamlandı. 

İkinci yarıda sadece 18 sayı bulabilen ve yediği seriye karşı reaksiyon gösteremeyen ekibimiz belkide hedef olarak belirlediği karşılaşmada oyundan mental olarak düşünce mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 

Karşılaşmada Vladimir Micov 13 sayı ile direnen tek isim olurken Stephane Lasme 8 sayı, savunmada Ekpe Udoh'un arkasında çok iyi duran ama hücumda istediğimiz katkıyı alamadığımız Chuck Davis 4 sayı-5 ribaund-2 top çalma ile oynadı. Sinan Güler 7 sayı; Göksenin Köksal 7 sayı; serinin suskun isimlerinden Blake Schilb 7 sayı ile oynarken ilk maçta sahaya büyük karakter koyan ancak bu maçta Bobby Dixon ile girdiği düelloda kaybeden taraf olan Errick McCollum beklentilerin altında kalarak 6 sayı-2 asist ile oynadı. 

Serinin üçüncü karşılaşması Pazar günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olurken bu maç ekibimiz için tamam yada devam karşılaşması niteliğinde olacak. Tüm taraftarımızı Yenilmez Armada'ya itici güç olmak adına Abdi İpekçi'ye davet ediyoruz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0