BSL | Son çeyrekte gelen galibiyet..

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 28. hafta karşılaşmasında Sinan Erdem Spor Salonunda Beşiktaş Sompo Japan Sigorta'ya konuk olan Yenilmez Armada bir çok eksiği olmasına rağmen maçı son çeyrekte yakaladığı 20-2'lik seri ile 71-76 kazanmayı bildi. Bu galibiyet ile ligde ilk 4 içinde yer almayı garantileyen temsilcimiz 29. hafta maçında Çarşamba günü Türk Telekom'u konuk edecek.  

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Chuck Davis ve Stephane Lasme beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, maçada isabetsiz dış atışlarla başladı. Daha sonra pota altında Stephane Lasme ve Chuck Davis'i kullanarak etkili olmaya çalışan temsilcimiz, Göksenin'in turnikesi ile televizyon molasına 9-8 geride girdi. Molanın ardından Randy Culpepper ve Bobby Brown'a karşı iyi savunma yapan ve Blake Schilb'in yönlendirdiği hücumlarda Chuck Davis ile etkili olan temsilcimiz ilk çeyreği 17-17 eşitlikle geçti. İkinci çeyrek düşük tempoda başlarken Ege Arar ve Doğukan Şanlı gibi gençlerimizi aynı anda sahada gördük. Yorgunluğun baş gösterdiği ve serbest atış çizgisinde bile zorlandığımız bu çeyrekte, Beşiktaş'ın ikili oyun savunması zaafını iyi kullanan temsilcimiz buradan bulduğu sayılarla skora tutundu ve ilk yarı Cenk Akyol 0.46 saniye kala bulduğu basket ile 35-30 Beşiktaş SJ Sigorta üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyreğe Chuck Davis&Blake Schilb ile etkili giren Galatasaray Odeabank bu dakikadan sonra Beşiktaş hücumlarına karşı koymakta oldukça zorlandı. Oynanan ikili oyunlardan sonra ters taraf savunmasında Lamont Hamilton'ı riske eden Yenilmez Armada'yı Hamilton bulduğu 3 üç sayılık isabet ile cezalandırınca Beşiktaş SP Sigorta farkı bir ara 10 sayılara kadar çıkarttı ve son çeyreğe 59-52 önde girdi. Üçüncü çeyrekte üst üste yapılan hakem hataları karşısında Ergin Ataman sinirlerine hakim olamazken teknik faul ile cezalandırıldı. Son çeyrekte savunmasını sertleştiren ve Chuck Davis ile etkili olan Galatasaray Odeabank farkı yavaş yavaş eritmeye başladı. Chuck Davis'e "EM Vİ Pİ" Errick McCollum'un da eklenmesiyle yakaladığı seriyi iyice arttıran ve öne geçmeyi başaran Yenilmez Armada, yakaladığı ivme ile arkasına bakmadı ve maçı yakaladığı 20-2'lik seri ile 71-76 kazanmayı başardı.   

Karşılaşmada müthiş bir karakter ile oynayan Chuck Davis iki pota altında da etkili olurken maçı da 13 sayı-8 ribaund-5 asist ile tamamladı. Galibiyette aslan payının bir diğer sahibi Errick McCollum 13'ü son çeyrekte olmak üzere attığı 19 sayı ile etkili oldu. Blake Schilb 7 sayı-5 ribaund-4 asist; Sinan Güler 7 sayı-4 ribaund-6 asist ile çok yönlü katkılar verirken Stephane Lasme 14 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Yaptığı savunma ile Bobby Brown'ı düşük şut yüzdesinde tutan Göksenin Köksal 9 sayı ile oynarken genç oyuncumuz Ege Arar attığı 7 sayı ve mücadelesi ile göz doldurdu. 

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Beşiktaş SP Sigorta karşısında Vladimir Micov, Caleb Green, ve Dusan Cantekin sakatlıklarından dolayı; babası rahatsızlanan ve ülkesine giden Bernard James henüz Türkiye'ye dönmediği için forma giyemezken Errick McCollum ve Stephane Lasme sakat sakat mücadele ettiler. Ayrıca maç sonunda Ergin Ataman lig lisansı bulunmayan Curtis Jerrells ile yolların ayrıldığını açıkladı.  

Hafta arası zorlu bir mücadeleden çıkıp Eurocup şampiyonu olan, bu maç için doğru düzgün idman yapamayan ve maçtan bir gün önce sadece 7 oyuncuyla çalışabilen Galatasaray Odeabank maça tahminlerimize göre oldukça iyi başladı. Blake Schilb'in önderliğinde Chuck Davis ve Stephane Lasme ile Beşiktaş'ın ikili oyun zaafını iyi kullanan temsilcimiz savunmada  da Bobby Brown'ı Göksenin ile etkisizleştirirken yarının sonlarında Beşiktaş'ın 4 kısaya dönmesi karşısında Cenk Akyol'un Chuck Davis karşısında çabukluğuna engel olamayınca devreye geride girdi. İlk yarıda Göksenin'in Brown üzerindeki baskısı ve onu devreye sokmaması bizim adımıza önemli olurken, oyuna giren Ege'nin erken iki faul almasına rağmen sergilediği performans ve ribaund katkısı bizi sevindirdi. 

Üçüncü çeyrekte yorgunluk baş göstermeye başlarken Beşiktaş'ın ikili oyunlarına çözüm üretmekte zorlanmaya başladık. Özellikle Elonu ile oynanan ikili oyunlar sonrası ters tarafta riske ettiğimiz Hamilton'ın üst üste bulduğu üçlükler zaten yorgun ve eksik olan takımımızın gardını iyice düşürürken karşılaşmanın hakemleri verdikleri hatalı kararlar ile adeta takımımızı uyandırdı. Üçüncü çeyreğin bitimine 3.30 dakika kala Lasme'ye yapılan net faulü çalmayan hakemlere şiddetle itiraz eden Ergin Ataman teknik faulle cezalandırılırken bu adeta soğuk duş etkisi yaptı takım üzerinde. Bu dakikadan sonra reaksiyon gösteren ve Chuck Davis ile tekrardan oyunun içine giren Yenilmez Armada maçın bitimine 4 dakika kala ise Errick McCollum'un sazı eline alıp direksiyona geçmesiyle öne fırladı ve arkasına bakmadan maçı kazanmayı bildi. Bu noktada özellikle önce Chuck Davis'in sonrada Errick McCollum'un gösterdiği karakter ve aldığı sorumluluk takımımız adına çok önemliydi. Eksiğimizin çok olduğu günde takım olarak motivasyonumuz düşükken bireysel olarak sorumluluk alarak galibiyeti getiren bu ikili son zamanlarda ligde galibiyet almakta zorlanan takımımıza oldukça önemli bir güven getirdi.      

Galatasaray Odeabank 29. hafta maçında Çarşamba günü saat 18.30'da Abdi İpekçi Arena'da Türk Telekom'u konuk edecek. Eurocup şampiyonu olduktan sonra ilk defa evinde maça çıkacak olan Yenilmez Armada büyük bir desteği hak ediyor. Müsait durumda olan bütün taraftarlarımız lütfen bu maça gitsin ve oyuncularımıza hak ettikleri desteği göstersin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0