Rakamların dilinden Eurocup şampiyonluğu..

Bireysel olarak istatistiklere damga vurduğumuz Eurocup sezonunda Errick McCollum 18.1 sayı ve 21.1 verimlilik puanı ile bu alanlarda Eurocup'ta ilk üç içerisinde bulunurken, bu performansını sezonun en değerli oyuncusu ödülünü alarak taçlandırdı. Gabonlu pivotumuz Stephane Lasme 1.4 blok ortalaması ile Eurocup'ın en iyi ikinci oyuncusu olurken Chuck Davis ve Vladimir Micov %87.5 serbest atış ortalaması ile bu alanda takımımızın en iyileri oldular.

EN SKORER OYUNCULAR
24 maç sonunda yakaladığı 82.8 sayı ortalaması ile bu alanda Eurocup'ta 7. sırada bulunan Galatasaray Odeabank'ta skorun oyunculara eşit şekilde dağıldığını görüyoruz. Birlikteliğin ve paylaşımının üst seviye olduğu Yenilmez Armada'da en skorer oyuncular ise şu şekilde..
  1. Errick McCollum    18.1 sayı
  2. Vladimir Micov       12.8 sayı
  3. Blake Schilb            12.1 sayı
  4. Stephane Lasme     11.2 sayı
  5. Sinan Güler             8.8 sayı
TOP PAYLAŞIMI
Maç başına 29.5 saha içi isabet bulan Galatasaray Odeabank bunların 17.2'sini asist üzerinden buluyor. Sezon başı planlarında net oyuncu kurucu tercihinde bulunmayan Ergin Ataman, bunun yerine oyunu yönlendirme görevini forvetlere kaydırarak paylaştırmıştı. Sezon içinde bu kararının meyvesini alan koçumuz neredeyse sahaya giren her oyuncusundan asist katkısı aldı. En çok asist yapan oyuncularımız ise şu şekilde..
  1. Blake Schilb             3.7 asist
  2. Sinan Güler              3.6 asist
  3. Errick McCollum    3.5 asist
  4. Vladimir Micov       2.8 asist
  5. Caleb Green             2 asist
ORTAKLAŞA RİBAUNDLAR
Maç başına aldığı 36.4 ribaundla bu alanda Eurocup'ta ortalarda bulunan temsilcimiz sezon boyunca zaman zaman hücum ribaundları vererek bu kalemde sıkıntı yaşasa da özellikle forvetlerinin ribaund katkısı verdiği maçlarda zorlanmadı. Sezon ortasında takımımızdan ayrılan Joey Dorsey takımda kaldığı süre içinde oynadığı süre/aldığı ribaund istatistiğinde tüm oyuncular içerisinde 2. sırada yer alırken, Stephane Lasme 6.6 ribaund ortalaması ile takımımızın ribaund yükünü çekti. Takımımızda bu alanda ilk beş ise şu şekilde..
  1. Stephane Lasme       6.6 ribaund
  2. Joey Dorsey              6.5 ribaund
  3. Blake Schilb             4.8 ribaund
  4. Errick McCollum    4.3 ribaund
  5. Vladimir Micov       3.7 ribaund
ŞUT PERFORMANSLARI
Takımımız Eurocup şampiyonu olurken %54.2 gibi iyi sayılabilecek bir iki sayılık isabet yüzdesi yakalarken yay gerisinden ise %35.2 gibi ortalama bir yüzde ile oynadı. Yıllardır Türk takımlarının kabusu olan serbest atış çizgisinde ise takım halinde %80.4 gibi oldukça iyi bir isabet oranı yakalayan Yenilmez Armada özellikle Errick McCollum ile çizgiden oldukça sayı buldu(122/141 serbest atış oranı). Takım halinde attığımız 454 serbest atışın 141'ini tek başına atan McCollum, bu alanda Eurocup'ın en çok faul yapılan ve en çok çizgiye gelen oyuncusu konumunda. 

Blake Schilb yarı final ve çeyrek final serilerinde çember dövmesine rağmen takımımızda Şafak Edge'nin ardından %43.3 üç sayılık isabeti yüzdesiyle bu alanda takımımızda ikinci konumda. Vladimir Micov ve Chuck Davis ise %87.5 serbest atış yüzdesi ile bu alanda takımımızda zirveyi paylaşıyorlar.

Oyuncularımızın tüm istatistikleri ise şu şekilde..
BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN
Takımımızda istatistikleri incelediğimiz zaman Errick McCollum'un sayı istatistiği dışında tüm istatistiklerin birbirlerine oldukça yakın olduklarını görüyoruz. Özellikle asist ve ribaund istatistikleri takım geneline dağıtılmış durumda. 

Yazının başlarında da bahsettiğim gibi sezon öncesi kurulan yapıda oyunu kurma işinin forvetlere bölüştürülmesi ve bu ölçüde çok yönlü oyuncuların tercih edilmesi bu tablonun ortaya çıkmasında ki en büyük neden olarak gösterilebilir. Ayrıca tek bir oyuncuya bağlı kalmadan Schilb, Sinan, McCollum ve Micov ekseninde şekillenen hücumlarımız, bir oyuncunun kötü performans gösterdiği akşamda diğerlerinin devreye girmesiyle oluşacak hasarları minimize etti. Ek olarak günümüzde hızlanan ve modernize olan basketbol anlayışında hücumda birden fazla hatta 3-4 yaratıcı ele sahip olmamız rakiplerimiz tarafından savunulmamızı güçleştirdi. Sezon ortasında transfer edilen Chuck Davis'den aldığımız sırtı dönük oyun katkısıda sıkıştığımız ve takım halinde üretkenlikten uzak olduğumuz günlerde elimizi oldukça güçlendirdi. 

Tabi ki bu şablonda net bir oyuncu kurucuya sahip olmamamız "clutch" diye tabir edilen oyunun kritik anlarında oyun aklı olarak sıkıntı yaşamamıza, tempoyu ve oyunu zaman zaman kontrol etmede sorun yaşamamıza sebep olsa bile bu sezon koyduğumuz Eurocup şampiyonluğu hedefine ulaşmamızı sağladı. Önümüzdeki sene ise daha zorlu ve uzun olacak Euroleague'de mutlaka net bir oyun kurucu takviyesiyle birlikte mevcut yapıyı koruyup bunu geliştirmemiz ve zenginleştirmemiz gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek önümüzdeki yıl Eurolegue'de istediğimiz noktalara ulaşabiliriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0