Ergin Ataman: Galatasaray saygın bir kulüp..

Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank, ligde şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerken baş antrenör Ergin Ataman dün sosyal sorumluluk projesi kapsamında Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Zirvedekiler" paneline katıldı. Panelde basketbolseverlerle bir araya gelen ve gençlerin sorularını yanıtlayan Ataman, milli takımdaki antrenörlük tercihinden Galatasaray ile Euroleague hedefine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

MİLLİ TAKIM TERCİHİ
Sistem tercihini yapacak federasyondur. Sezon içinde milli maç olmamasına rağmen yine de sadece milli takımı çalıştıracak antrenör olursa ve ilk tercihleri bensem o zaman benim tercih yapmam gerekecek. Ben her iki tarafla da gururla ve zevkle çalışıyorum. İki taraftan birinde olmam gerekirse en çok hangi taraf beni istiyorsa, en çok kimin bana ihtiyacı varsa ben o tarafta olurum. Bu sözlerimi hem Türkiye Basketbol Federasyonu hem de Galatasaray Spor Kulübü için söylediğimi belirtmek istiyorum. Ben iyi bir Galatasaraylıyım bunda herhangi bir sıkıntım yok. Bunu söylemekten de çekinmiyorum ancak ben bir profesyonelim. En azından bir yıl daha, bu tercihi yapacak durum olmasaydı. Ben hislerimle hareket eden bir antrenörüm. Türk Milli Takımı’nda görev, tabii ki herkese nasip olmaz. Milli görevden kaçmak bize yakışmaz. 3 senede nasıl iki tarafı birlikte götürdüysem önümüzdeki yıl da sezon içinde maç olmayacağı için ikisini birlikte götürmeyi tercih ederim. Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek isterim.

EUROLEAGUE HEDEFİ
Eurocup şampiyonu olarak gelecek sezon THY Euroleague'de mücadele edeceğiz. Mevcut kadromuzu biraz daha güçlendirerek bu kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek, Final Four ve hatta belki de şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Avrupa Kupası’nda oynadığımız hiçbir maçta hakem baskısı hissetmedik. Demek ki Avrupa Kupası’nda saygınlığımız vardı. Final maçında mükemmel yönetim vardı. Herhalde saygın kulübüz. Geçen sezon Avrupa Ligi’nde çok sıkıntılarımız olmuştur ama bu sezon herhangi hakem sıkıntısı yaşamadık.

TÜRK OYUNCULARIN KATKISI
Türk veya yabancı diye ayırmamak gerekiyor. Gençlerimizi ABD’li veya Avrupalı oyuncularla rekabet edebilir seviyeye getirmek gerekiyor. Benim takımımda 8 yabancı oyuncu var ama o yabancıların içinde Sinan ve Göksenin önemli dakikalarda sorumluluk alıyor. Bu bir rekabet meselesi. Oyuncularımız yabancı basketbolcularla oynayarak becerilerini ve kapasitelerini artırıyor. En azından takım kadrolarının yarısının yabancı, yarısının Türk oyuncudan kurulmasının doğru olduğunu düşünüyorum.

BİREYSEL BAŞARI
Kariyerimde bugüne kadar 15 tane kupa kazandım. Özgüven çok önemli. Takımı seçerken yıldız oyuncularla birlikte, oynamaktan keyif alan oyuncuları seçmeniz gerekiyor. Teknik ekip çok önemli. Sihir denilen şey çok güzel çalışmanın ürünü. Türk basın mensupları buna sihir der ama biz çalışma ve emek deriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0