Galatasaray basketbolunun geleceği masaya yatırıldı..

Bugün öğlen saatlerinde Galatasaray Düşünce Derneği’nin organize ettiği toplantıda, “Galatasaray’ın Basketboldaki Geleceği” tartışıldı. Maslak’ta bir hotelde gerçekleştirilen toplantıya, yaklaşık 60 Galatasaray üyesi katıldı. Başkan Teoman Kadıoğlu’nun gelenlere teşekkür ederek başladığı toplantıda açılış konuşmasını Celal Açar yaparken toplantı, Burçin Badem’in moderasyonluğunda devam etti.

Galatasaray Basketbol Şubesi’nin ilk olarak yapısal ve taraftarla iletişiminde bir özerklik kazanması gerektiğini vurgulayan Galatasaray üyesi Naci Cansun, Euroleague için ise “Euroleague ile olan ilişkiler önemli. Masada bir oyuncu olarak yer almamız lazım. Stratejik bir planlama yapılarak gelecek yıllar için A Lisansı alınmalı ve Galatasaray, Avrupa sahnesinde önemli bir rol oynamalı." derken Galatasaray’ın çizmesi gereken yola da değinen Cansun “Galatasaray’daki dinamikler radikal bir şekilde yapılandırılmalı. Aşılması gereken dar boğazlar var. Bunlar maddi durumlar değil. Her kulüp maddi sorunlar yaşıyor ama Galatasaray gibi bir marka maddiyattan dolayı batmaz. Gündelik çözümlerden kurtaracak mekanizmalara ihtiyaç var. Doğru hareket edilemezse 3-5 sene sonra Galatasaray logosunu Avrupa’da göremeyiz. Galatasaray’ın hedefi nasıl daha fazla kupa kazanırız olmamalı. Galatasaray Basketbolunu kullanarak insanlara daha fazla nasıl sevindirebiliriz olmalı” dedi.

Metin Ünlü ise yönetimden kimsenin katılmadığına dikkat çekip yalnızca basketbol için bir genel kurul yapılmasını yönetime tavsiye edeceğini söylerken, Galatasaray Basketbolunun A.Ş haline gelmesinin ve yabancı ortaklara açılmasını savundu.

Söz alan diğer isimlerden Faruk Sile ise Başkan Dursun Özbek ile salon konusunda görüştüğünü açıkladı. Salonun projesinin ve finansmanının hazır olduğunu söyleyen Sile, Eurocup sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 bin kişilik salon yapılması tavsiyesi üzerine salonun projesinin tekrar çizileceğini söyledi ve salonun yapılmasının önünde herhangi bir engel olmadığını açıkladı. Sponsorlara da değinen Sile, Odeabank’ın Galatasaray’a yalnızca 3-4 milyon verdiğini; Doğuş grubunun Darüşşafaka’ya Kasım 2015 itibariyle 36 milyon Euro, Anadolu Grubu’nun ise Efes’e 32 milyon Euro verdiğini, Galatasaray’ın gelecek sezon için mutlaka 1-2 co-sponsor bulmasını sözlerine ekledi.

Kulüp üyelerinden, Galatasaray’ın yaşayan efsanesi Yalçın Granit ise: “Galatasaray bir spor kulübü mü? Yoksa futbol kulübü mü? Futbolun dışında yalnızca 1-2 kişi bulunuyor. Galatasaray’ın başına basketbolu seven birisi gerekiyor. Dursun Özbek ile konuştum, yapılması gerekenleri uzun uzun anlattım ancak beni adam yerine koymadı.” dedi. Tarabya’da bulunan Metin Oktay Tesislerinin kiralanması gerektiğini de söyleyen Granit, Galatasaray Basketbolunun temelinin orası olabileceğinin altını çizdi.

Suat Sarı, kurulacak yeni A.Ş.’de yönetim kurulu üyelerinin basketbol çevresini bilen isimlerden oluşması gerektiğini ifade ederken Galatasaray’ın lobisi olmadığından dolayı basında çıkan haberlerin de azlığından dem vurdu. Fenerbahçe ile taraftar gelirlerini karşılaştıran Sarı “Galatasaray’ın 2015 yılındaki taraftardan geliri 770 bin TL iken, Fenerbahçe’nin 10 milyon TL. Seyirci sayısını arttırmamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

Toplantıda konuşan bir diğer isim olan Uğur Arpalı, kulübün ilk hedefinin taraftar tatmini olması gerektiğini belirtti. Yapılması planlanan yeni spor salonu hakkında ise: “Bence yeni spor salonu stadyumun yanına yapılmamalı. Lokasyonu daha iyi, insanların maç öncesi keyifli vakit geçirebileceği bir yere yapılmalı. Barcelona ve Real Madrid’in basketbol şubesinde çalışan arkadaşlar ile konuştuğumda iki farklı izlenim elde ettim. Barcelona’nın salonu, futbol stadyumu Nou Camp’ın hemen yanında ve Barcelona kulübü bundan son derece rahatsız. Futboldan seken kişilerin onlara kaldığını ve bir atmosfer oluşturamadıklarını söylüyorlar. Real Madrid’in ise salonu futbol stadyumundan daha farklı bir konumda ve yerlerinden gayet memnunlar” dedi.

Timur Kuban ise geçmiş senelerdeki gelir-gider tablolarını karşılaştırırken, bunun sadece basketbola özel olmadığını ve ortada olmayan paraların harcandığını savundu. Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal’ın, Fenerbahçe ile oynanan playoff yarı final serisinde Ülker Sports Arena’da yer almamasını kabul edilemez olarak nitelendiren Kuban, taraftara daha fazla önem verilmesi gerektiğini addetti.

Hikmet Koyuncuoğlu, Galatasaray markasının Türkiye’de 1 numaralı marka olduğunu söyleyerek, Çin ve Hindistan gibi yeni pazarlarda sponsor bulunması gerektiğini söyledi.

Son olarak söz alan Spor Yorumcusu Eyüp Yıldız ise özellikle basketbolu yönetenlerin vizyonunun taraftarın önünde olması gerektiğine inandığını belirtti. Daha kadrosu kesinleşmemiş bir takımın sadece “Euroleague’de oynayacağız satacağımız kombineye göre takım kuracağız” gibi bir cümle kurmaması gerektiğini, kombineye bir gecede 5 kat zam yapılmasının garip bir karar olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0